Reklama

Reklama

Šestiraňák

(festivalový název)
  • Velká Británie Six Shooter

Obsahy(1)

Pan Donnelly má namířeno domů - vrací se z nemocnice, kde dal právě sbohem své zesnulé manželce. Když nastupuje do vlaku, ještě netuší, že to pro dnešek zdaleka nebyla jediná zneklidňující situace... (Richie666)

Recenze (143)

JeffScylla 

všechny recenze uživatele

Jsem trochu na rozpacích protože bych Kida zastřelil už jen za jeho chování. :) Ale myslím že to vystihuje sám když komentuje historku s krávou: " it´s fucking deadly story ". Připadne mi že to celé je fakt smrtící příběh. ()

gezper 

všechny recenze uživatele

Nekonvenční nástup britského černého humoru, který je držen po celou dobu nekompromisním, ale jednoduchým dějem i pointou. Taková krátká chuťovka od tvůrce pozdějších skvělých In Bruges, ke kterým to má sice ještě hodně daleko, ale na prvotinu nezvykle dobré. Jen tak dál chlape, na právě do kin přícházivších Seven Psychopaths jsem velice zvědav. [70%] ()

Hlavonozec 

všechny recenze uživatele

Aneb když se člověk, co je na dně zakecá s pořádně provokativní cynickou sviní...nádhera, skvost a konečná scéna byla geniální. ()

HellsAngel 

všechny recenze uživatele

Prvý filmový zárez jedného z najlepších dramatikov súčastnosti je plný pre neho natoľko typického čierneho humoru, trefných a chytľavých dialógov štylizovaných v krátkych, no opakujúcich sa vetných sekvenciách a brutálne eskalujúceho finále. Bravúrne natočené, využívajúc autorové bohaté divadelné skúsenosti. Ozaj výnimočne si Akadémia zaslúži pochvalu, za udelenie Oscara takto netypickému dielku. ()

Sunwheel 

všechny recenze uživatele

Taká absurdná chujovinka, ktorá by mohla pri väčšej stopáži ponúknuť viac a povýšiť to celé na ultimátny zážitok. Takto to bola len taká "to čo je za hovadinu?" jednohubka. Záver podčiarkol pointu dokonale. Ale stačí to vidieť raz. ()

míšapes odpad!

všechny recenze uživatele

pozor, SPOILER! aha, takže si to zrekapitulujeme - chlápkovi umře žena (HA HA), po cestě domů se ve vlaku potká blbečka drzýho až za kopec a zralýho tak akorát na pěst (CHi CHi) a manželskej pár, kterej přišel o dítě (HA HA HA HA). pak už to ale nabírá obrátky, že to jeden skoro nestíhá sledovat - dialog u záchodků s frustrovaným prodavačem nápojů (CHA CHA), žena skočí z vlaku (CHA CHA CHA), z blbečka se vyklube vrah vlastní matky (HI HI HI) a je následně usmrcen při přestřelce s policií (CHE CHE), čehož ten chlápek využije a sebere mu pistoli (HE HE). doma pak zastřelí králíka - domácího mazlíka (CHA CHA CHA CHA), ale už ne sebe (MUHEHEHEHE). a to je celý. konec SPOILERU. ano, je to skutečně nejvtipnější film (minimálně) posledního desetiletí. s odstupem doplňuju - nebavilo mě na tom filmu vůbec nic - ani herci, ani kamera, ani střih (ten mi přišel obzvlášť debilní)a už vůbec ne obsah. úhrnem nudu, nuda, NUDA, ztracenej čas. ()

Houbos 

všechny recenze uživatele

Cestování vlakem Českých drah není příjemný zážitek. Cesta hrdiny z nemocnice od zesnulé ženy domů byla ještě děsivější. Historka s krávou může být reálná – akutní tympanie se takhle opravdu zvrátí, zvířeti se propíchne hladová jáma trokarem. Vynikající atmosféru dotvářel grázlův irský akcent. ()

Aniii 

všechny recenze uživatele

Osum mrtvých (šest lidí, jedna kráva a jeden králík) a nepovedená sebevražda během půl hodiny. Tomu říkám černý humor, že se občas za svůj smích až stydíte. ()

SobikGSXR 

všechny recenze uživatele

Six Shooter byl prvním větším počinem Martina McDonagha, po němž přišel již celovečerní snímek V Bruggách, kde si opět zahrál jako v tomto snímku výborný Brendan Gleeson. Pro mě krásně prožitých 27 minut u obrazovky... ()

RXP 

všechny recenze uživatele

úplne najlepšie, tak tomu sa hovorí skurvený den....spisujem petíciu, aby sa ten film natočil ako 90-minutový Ps. tá červená tak krásne kontrastuje s bielou :) ()

stefaton 

všechny recenze uživatele

Na první pohled bláznovina, ve skutečnosti chytře promyšlený příběh o osamělém střelci, se kterým se ve vlaku může kdokoliv z nás. ()

Sardinka5 

všechny recenze uživatele

Po úvodních větách filmu jsem se trochu bála, že film bude nechutně patetický. Ale naštěstí v něm převládla nadsázka, kdy ukecaný puberťák shazuje vážné situace a nic nejde brát vážně. Dobře pracuje s gradací a nečekaná pointa. ()

WugWugs 

všechny recenze uživatele

Čiernohumorný kraťas s jednoduchou pointou, ktorý by sa hodil ako jedna kapitolka Knoflikářov. Nerozumiem, z čoho sa tu všetci vylievajú, Angličania cynizmom nadmieru oplývajú a toto je na nich vskutku priemerná záležitosť. Vybuchujúca krava ako vrchol? Naozaj? Nevideli ste Monty Pythona Zmysel života scénu v reštaurácii? Viete koľko je neúspešných pokusov o samovraždu? Odstreliť si časť hlavy a prežiť vo vegetatívnom stave nie je také neobvyklé. Odkaz na filmík https://www.youtube.com/watch?v=T9w9BJXeL4E Odkaz na Monty Python´s https://www.youtube.com/watch?v=GxRnenQYG7I ()

Geronimo7 odpad!

všechny recenze uživatele

Na tomhle není nic světoborného, originálního ani vtipného. Tady se někdo šeredně spletl. Jediné, na co se dá zaměřit je akcent postav, jinak je to depresivní a ubohé. O trapném mladíkovi, který nemá špetku soucitu a kvůli němuž zemře neviná osoba, ani nemluvě. ()

Ardath 

všechny recenze uživatele

Je docela překvapivé, jaké melancholické sprosťárně dokázali porotci udělit cenu akademie za nejlepší krátký film. V každém případě to, co se povedlo Martinu McDonaghovi, je obdivuhodné. Jistě už tenkrát nebylo pochyb, že se z něj stane originální a populární tvůrce. ()

Reklama

Reklama