Reklama

Reklama

Šestiraňák

(festivalový název)
  • Velká Británie Six Shooter

Obsahy(1)

Pan Donnelly má namířeno domů - vrací se z nemocnice, kde dal právě sbohem své zesnulé manželce. Když nastupuje do vlaku, ještě netuší, že to pro dnešek zdaleka nebyla jediná zneklidňující situace... (Richie666)

Recenze (143)

SjamK odpad!

všechny recenze uživatele

Můj stý komentář a zrovna to musí být odpad. Ach jo. Takže tohle mělo být vtipné?? Tak to je dobrý vtip. Tohle není černý humor, to je něco beznadějně ubohého. Za celých 27 minut jsem se ani jednou od srdce nezasmála a do konce jsem to vydržela jen proto, že jsem doufala, že se na scéně časem objeví ještě něco originálnějšího než jeden užvaněněj arogantní blbeček (povšimněte si, takhle mluvím málokdy...), co všem do všeho kecá a oni si to dokonce docela dlouho nechávají líbit (vlastně se ani nedivím té paní, co už jí to pak nebavilo a vyskočila z vlaku, sama bych sice asi situaci vyřešila poněkud věcněji a šla si poodsednout, ale to je jen věc názoru...). To, čemu by se za normálních okolností dalo říkat pointa, možná nakonec v poslední minutě přišlo, ale jen kvůli tomu přece nebudu plýtvat hvězdami. Každej správnej kovboj přece ví, že ten pověstnej six shooter se nejmenuje six shooter jen tak pro legraci a když už, tak si aspoň k té špatně spočtené sedmé ráně vymyslí nějakou vtipnou hlášku. Nene, pánové, humor se dělá jinak. A ani ta přestřelka nestála za nic. Chucka Norrise na vás všechny!!! ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Den, kdy zaspíte, z autobusu, kde vám asociální individuum vykašle do obličeje veletrh bacilů, vystoupíte rovnou do hluboké kaluže, v práci se čelně srazíte s blbou náladou většiny kolegů a šéfa (že by pondělí?) a po návratu domů zjistíte, že vám chcípla činčila, je v porovnání s tímto jenom takovým žoviálním šťouchnutím do žeber. Kombo smrt, sebevražda, vražda není samo o sobě zrovna vzpružovací, ale když k němu přidáte irského sociopata a jeho historku o krávě se zaraženými větry, nemusíte být zrovna matka, které zemřelo dítě, aby to s vámi zacloumalo, či spíše rovnou šlehlo. Martin McDonagh ovládá temnou stránku konverzačního humoru dokonale, není proto divu, že právě s ním servíruje svůj první krvavý steak. Oscara pochopitelně nedostal jenom za vršení zabijáckých vtípků, střet pana „antiživota“ a pana „skomírajícího“ nabízí celou řadu interpretací (některým jevům, třeba smrti, jsme nuceni jenom přihlížet), ale beze studu přiznávám, že mě nejvíc dostala strašlivě krutá a přitom absurdně komická scéna s indisponovaným králíkem. To bylo fakt úplně nejvíc! 90% Zajímavé komentáře: DaViD´82, genetique, Weirdman ()

Reklama

dANo 

všechny recenze uživatele

Čierny humor ako z veľkej knihy. Tento krátky film má skvelý scenár založený na fakte, že v jednoduchosti je krása... Ideálna stopáž príbehu nesmierne pomohla a tak sa ani nečudujem tomu Oscaru za krátky film. Scéna s kravou je síce drsná, ale tak som sa na nej dobre pobavil, ako dávno nie. A ten záver... :o)) ()

Weirdman 

všechny recenze uživatele

Rozpoloženie človeka, ktorému sa všetko zosipalo na hlavu až v takom množstve, že si ju chce prevetrať kusom olova musí McDonagha veľmi fascinovať, keď o ňom natočil oba svoje filmy... A aký je Six Shooter? Drsnejší, brutálnejší, cynikejší a nekorektnejší ako celovečerák In Brugges... A taktiež ako film lepšie fungujúci... Avšak na mňa je to už priveľmi silný koncetrát ... Preto to nižšie hodnotenie... (▼) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem si říkal, že trochu zdlouhavé, pak že trochu okatě vykonstruované, ale nakonec jsem pochopil, že to je relativně malá daň pro vykreslení pointy a pro ten správný efekt v podání šokujícího britského humoru černějšího, než ta nejsilnější káva. Martin McDonagh ukazuje scenáristický i režisérský talent hned ve své filmové prvotině - zajímavé dialogy, sebevědomá kamera - a servíruje velmi vyjímečnou jednohubku, která utkví v paměti mnohem déle, než bývá u krátkometrážních snímků zvykem. 8/10 ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Slovo fuck a jeho odvozeniny zazní 34x, což dělá jedno fuck za 1 minutu a 21 vteřin. (HellFire)
  • Film se natáčel ve skutečném vlaku, a to za provozu. Povolení bylo vystaveno na dobu mezi osmou ranní a čtvrtou odpolední. (HellFire)
  • Martin McDonagh byl rovněž i producentem svého krátkometrážního snímku, za který byl oceněn Oscarem. (TheMaker)

Reklama

Reklama