Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselá pohádka o čertovi, který mezi lidmi hledal hříšníka, a přitom našel mnohem víc... Čerti Drmáš (J. Šmíd) a Mezoul (R. Jašków) skládali závěrečné čertovské zkoušky, ale ani jeden z nich nechtěl skončit jako první! Odměnou pro vítěze totiž měla být nafoukaná Luciperova dcera Lucinda (T. Vilhelmová). Pohádka však není jen o čertovském ženění, ale také o lásce Drmáše k pozemskému děvčeti, Kristýnce (B. Munzarová) a o tom, že aniž to kdo z nás tuší, peklo bývá někdy „po čertech“ blízko! (Česká televize)

(více)

Recenze (20)

otík 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která má fištrón. Mojek Maděrič ve své roli perlí - co větě, to hláška a úžasné lži. Ten by opravdu ukecal i čerta. Celá pohádka je překvapivě příjemná, vtipná, není vůbec trapná, tak jak novější pohádky bývají. Peklo tu je ukázáno jako spravedlivé a čestné, lidé spíše jako figurky dobré a mazané (ne zlé). Pohádka bavila i menší dítě, takže určitě se tato pohádka povedla. Hudba: Vítězslav Sýkora ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Taková pohádka o tom, jak i prostý hlupáček Drmáš může přijít k lásce a štěstí. Takže jaké je poučení, milí kluci? Učit se netřeba. Čím hloupější a naivnější, tím hezčí na vás čeká nevěsta a tím větší štěstí. A co holčičky? Vy se na to vykašlete taky. Stejně na vás vždycky zbyde akorát nějaký ten čert....:-)) ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Jak přechytračit chytráka, jak se dostat z pekla, nebo jak z pekla něco vymámit. Bylo to tu mnohokrát a je to tu zas. Bylo to tu lépe, bylo i hůř. Tady bylo pár vtipných hlášek, sympatické obsazení (zejména otec a dcera Munzarovi) a protože mám čerty po čertech ráda, nemám náladu hledat na tom mouchy a kritizovat. "Nemaluj anděla na zeď" mi zvedlo koutky a nebylo tam nic, co by mi zvedlo mandle. A peklo je blíž, než tušíme, děláme si ho sami. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Škoda toho, že se jedná pouze o televizní pohádku v laciných ateliérech. Protože být to pohádka určená pro kina s vysokým rozpočtem, byla by to fakt super podívaná. Je totiž dobře napsaná a především pobaví. Škola čertů byla super, hlavně ta maturitní ústní zkouška. Drmášova praktická zkouška hodně připomíná ty tajtrlíky čerty, co jdou napravovat svůj průser na svět. Akorát tahle se mi líbila mnohem více než kde jinde. Například to, že holič bere vlasy a zároveň bere peníze je zločin. A lumpostop byl taky super vynález. [319. hodnocení, 19. komentář, 48%] ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Docela se divím., že jsem to nehodnotil hned poprvé. Ale musel jsem, protože si pamatuju své výhrady: nelogické chování postav, které samy nevědí, co chtějí, zmatek v závěru, kdy se pravidla mění podle potřeby a jsou tak zamotaná, že už jim nikdo nerozumí, takže to nejen celé nedává smysl, ale prostě konec není nic, z čeho by si člověk sedl na zadek, ale spíš se mu zamotá šiška. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama