Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V bezprostřední blízkosti textilní továrny je nalezeno tělo mrtvé ženy. Policie, v čele s kapitánem Beránkem (A. Molčík), začíná pátrat po příčinách vraždy. Pozornost se začne brzy soustřeďovat na manžela zavražděné – inženýra Krále (J. Přeučil). Všem v okolí je totiž známo, že Král je velký záletník a jeho manželka mohla být zavražděna právě ze žárlivosti. V továrně panuje strach, ženy odmítají pracovat na odpolední směně. Napětí vzroste ještě více ve chvíli, kdy dojde k dalšímu pokusu o vraždu. Obětí měla být tentokrát milenka ing. Krále… (Česká televize)

(více)

Recenze (60)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Průměrná televizní, převážně interiérová, detektivka, která začne, vyšetřování plyne a nakonec skončí, aniž by se téměř cokoli stalo. Kromě toho, že si při výslechu podezřelých poručík (Oldřich Vízner) sedá vždy na stůl, naprosto chybí akce. Ale pravdou je, že se scénáristům podařilo dlouhou dobu udržet vraha v utajení před diváky. ()

Neklan006 

všechny recenze uživatele

Dvojce kriminalistů Molčík-Vízner je s přimhouřenýma očima ucházející, solidní výkony Přeučila, Rimského, Syslové a Pana Tau, ale ten zbytek herců neherců je tak strašně strašně špatný, že se na to skoro nedá koukat (údržbáře + milenku Přeučila snad museli vzít k natáčení přímo z ulice, horší ochotníky jsem nikdy neviděl) . K tomu děsná hudba... A dokonce jsem si vzpomněl, že jsem to už viděl tehdy nějak v tom 86 :-D ()

Reklama

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá televizní kriminálka s poměrně překvapivým odhalením pachatele. Blízko areálu rukavičkárny je zavražděna žena, manželka tamějšího náměstka. Později je na témže místě napadena náměstkova milenka paní Borošová (Z. Schulzová) a inkriminovaná lokalita je poté nazývána znepokojenými zaměstnankyněmi továrny území strachu. Vyšetřování případu se ujímá kapitán Beránek (překvapivě klidný a sympatický A. Molčík) a poručík Velich (O. Vízner). Pachatelů připadajících v úvahu je mnoho, většina filmu zobrazuje výslechy jednotlivých podezřelých. Ve vedlejších rolích účinkovali sexuálně nevybitý náměstek J. Přeučil, P. Rímský v roli řidiče autobusu-úchyla či podváděný alkoholik J. Schwarz. Domnívám se, že se jedná o mírně nadprůměrnou kriminálku, mezi jejíž největší přednosti řadím netradiční duo vyšetřovatelů a nečekaný závěr. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Stejné místo, stejný způsob provedení. Vsadím sto ku jedné, že se jedná o stejný motiv a tím pádem o stejného pachatele." Soudruzi kriminalisté mají teda toho fištrónu dostatek. Na to by jen tak někdo nepřišel. Já jsem tedy hlavně obdivoval jejich geniální schopnost nezeptat se při vyšetřování na nic podstatnýho, aby mohli nechat diváka tápat. Ono je tam totiž podezřelejch celá fabrika a přilehlý okolí, takže to mělo bejt těžký. Nicméně i průměrnej šťoural mýho typu dostal brzy dost indicií na rozlousknutí případu a mohl se tak v klidu bavit nad zadumaným pohledem detektiva kouřícího nad výdobytkem moderní techniky - psacím strojem. Za mě je to prostě i na socialistickou kriminálku slabý, ale megasamec Ing. Mikuláš Král byl ve svý skromnosti naprosto jedinečnej. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nenáročná československá kriminálka, která neměla zas tak marný příběh a přesto ji moc lidí nezná. Což je docela škoda, protože herecké obsazení bylo slušné, stejně tak i jejich výkony a atmosféra. Přeučil jako „velký klátil“ v továrně plné ženských, Pavel Rímský coby šofér autobusu, Vízner snaživý policajt a přesto je všechny strčil do kapsy Antonín Molčík s falešným cigárem… ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Vyšetřovatel (Antonín Molčík) odehraje velkou část rokle s nezapálenou cigaretou nebo s takzvanou špičkou. Jedná se o narážku na inspektora Columba (Peter Falk), který hrál celý seriál s nezapáleným doutníkem. (sator)
  • Točilo se v Jílovém a obci Kabáty vzdálené od Jílového 2 kilometry. (sator)

Reklama

Reklama