Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V bezprostřední blízkosti textilní továrny je nalezeno tělo mrtvé ženy. Policie, v čele s kapitánem Beránkem (A. Molčík), začíná pátrat po příčinách vraždy. Pozornost se začne brzy soustřeďovat na manžela zavražděné – inženýra Krále (J. Přeučil). Všem v okolí je totiž známo, že Král je velký záletník a jeho manželka mohla být zavražděna právě ze žárlivosti. V továrně panuje strach, ženy odmítají pracovat na odpolední směně. Napětí vzroste ještě více ve chvíli, kdy dojde k dalšímu pokusu o vraždu. Obětí měla být tentokrát milenka ing. Krále… (Česká televize)

(více)

Recenze (60)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nenáročná československá kriminálka, která neměla zas tak marný příběh a přesto ji moc lidí nezná. Což je docela škoda, protože herecké obsazení bylo slušné, stejně tak i jejich výkony a atmosféra. Přeučil jako „velký klátil“ v továrně plné ženských, Pavel Rímský coby šofér autobusu, Vízner snaživý policajt a přesto je všechny strčil do kapsy Antonín Molčík s falešným cigárem… ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hned při vraždě jsem si vzpoměl, že už jsem to kdysi viděl, bohužel nebo spíše bohudík už jsem si nevzpoměl, kdo je vrahem, jen si pamatuji, že bych do tý lesní cestičky nešel večer ani za milion. Docela dobrý na jeden pokuk a škoda, že se Zuzana Schulzová z našeho filmu po revoluci vytratila. Není první hezká ženská co takhle po anglicku zmizela a jednoho to sere. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Detektivka sice pro pamětníky, avšak psána zručným "kriminalistickým" perem, uspokojivě zahrána a navíc obsahující pár skrytých narážek - o ředitelovi, na kterého se nemůže, o zboží, které není k dostání, ale v dílně se ho povalují kupy. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Stejné místo, stejný způsob provedení. Vsadím sto ku jedné, že se jedná o stejný motiv a tím pádem o stejného pachatele." Soudruzi kriminalisté mají teda toho fištrónu dostatek. Na to by jen tak někdo nepřišel. Já jsem tedy hlavně obdivoval jejich geniální schopnost nezeptat se při vyšetřování na nic podstatnýho, aby mohli nechat diváka tápat. Ono je tam totiž podezřelejch celá fabrika a přilehlý okolí, takže to mělo bejt těžký. Nicméně i průměrnej šťoural mýho typu dostal brzy dost indicií na rozlousknutí případu a mohl se tak v klidu bavit nad zadumaným pohledem detektiva kouřícího nad výdobytkem moderní techniky - psacím strojem. Za mě je to prostě i na socialistickou kriminálku slabý, ale megasamec Ing. Mikuláš Král byl ve svý skromnosti naprosto jedinečnej. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

U textilky řádí vrah žen. V jednom případě mu to vyšlo a v tom druhém oběť útok přežila. Všichni soudruzi jsou podezřelí. Vrahem je však jen jeden a není to soudruh zahradník. A hlavně má motiv jako hrom. Vyšetřující kapitán Antonína Molčíka a poručík Oldřicha Víznera jsou tím lepším, co tahle (o něco méně) socialistická televizní krimi nabízí a dostávají větší prostor než Jan Přeučil, kvůli kterému byl film zařazen po cyklu Neobyčejné životy, který byl věnován právě jemu. Hrál inženýra s tak trochu tajemnou minulostí. Moc se tady nesoudruhovalo, zato tady byla "esenbácká" volha, Husák, nikoliv na provázku, nýbrž visící na zdi a snaha o dusnější atmosféru. První vražda Steinmasslové nic extra, druhá byla socialistickou variací na Vřískot, ale napadená to rozchodila. Vražd už nepřibývalo, tak nějak se to vleklo, a kdo je vrah bylo postupem času lehké uhádnout. Přechody z exteriérů do okatých studiových interiérů hodně rozmělnily tempo. Jednoznačným plusem je méně zprofanované herecké obsazení, z něhož nejlépe své party zužitkovali vyšetřováci. Poctivá česká tv krimi, která kupodivu není až tak zatížená dobou, a jako by jí měla chvílemi plné spartakiádní cvičky. Zajímalo mě jen, kdo je vrah, a jestli ho uhodnu. Uhodnuto a jednou stačilo vidět. Případná repríza nehrozí. 40% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velmi sympatický vyšetřovatel Molčíkův musí bohužel hodně často komunikovat s nepřekvapivě nesympatickým inženýrem slizkého Přeučila. Odlehčení zajišťují Víznerovy holínky, v nichž by vypadal komicky asi každý. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Herecky přesvědčivá Dana Syslová. Tradiční je výslech oběti v nemocnici - "když nemůžete mluvit, kývejte hlavou"... ()

topi 

všechny recenze uživatele

Televizní kriminálka, ve které je hodně podezřelých a klubko se pomalu rozplétá až do vcelku překvapivého konce, kdy se dočkáme vypátrání vraha. Na svou dobu lehký nadprůměr, v porovnání s dnešní televizní krimi tvorbou výborná věc. A dobře ladící hudba Jiřího Bažanta. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

...už cítiť koniec 80-tych rokov....čaro detektívky sa strácalo a pomerne dosť z tohoto "dielka trčala inscenačnosť". ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Ani libozvučný hlas Antonína Molčíka nevytáhne tuto detektivku z průměru. Snaha o co nejvíc podezřelých byla až přílišná a výslechy ke konci zrychlené a odbyté. Alespoň vyluštění je docela překvapivé, proto slabší *** ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Průměrná televizní, převážně interiérová, detektivka, která začne, vyšetřování plyne a nakonec skončí, aniž by se téměř cokoli stalo. Kromě toho, že si při výslechu podezřelých poručík (Oldřich Vízner) sedá vždy na stůl, naprosto chybí akce. Ale pravdou je, že se scénáristům podařilo dlouhou dobu udržet vraha v utajení před diváky. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Antonín Molčík je zde přesná kopie Maigreta. Role mu přesně sedla. Žádné velké umělecké dílo to není, ale příjemná opolední detektivka ano. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Na české poměry slušný kousek,bez snahy se přiblížit akci. Skvělá Syslová. Zbytečná a velká bota je v tom že si oběť schová vkladní knížku ze spoustou peněz aniž ji měla zaheslovanou.. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Dobrá detektivka. Až na hudbu, která celý film zvěstuje hrůzu včetně při závěrečných titulcích, je děj naplněn tajemnem, které si každá z postav s sebou nese, dobrou policejní prací detektivů, kteří dlouho tápou, a i přes dlouhou stopáž slušným spádem děje. Tato detektivka mě naplnila takovým tím pnutím, které dobrá detektivka přináší. Ano, jsem spokojen. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Socialistická detektivka, jejíž scénář dává ve své době smysl. Dneska by musela být vyvražděná půlka republiky. 50% ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Kdo je vrah a kdo nese skutečnou vinu? Velmi přesvědčivá Dana Syslová, standardní Jan Přeučil a k tomu vcelku sympatická dvojice vyšetřovatelů (Molčík, Vízner). ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem x-krát a přesto teprve včera (když jsem u toho začala usínat) jsem zjistila, že by to mohlo klidně (vzhledem k nedostatku akce) fungovat i jako rozhlasová hra, protože málokdy se stane, že v jednom filmu se sejde tolik herců, kteří mají tak příjemný hlas (Molčík, Přeučil, Rímský, Schwarz). ()

Reklama

Reklama