Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bílý výbuch vypráví příběh vojáků-horolezců, kteří obětovali své životy během II. světové války. Skupina běženců, především žen a dětí, ale i starých lidí, se snaží přejít Kavkaz. Přes hřeben však není možné se dostat, neboť na skupinu útočí ostřelovači německé divize Edelweiss. Velitel sovětské skupiny dostává nápad, jak zachránit své svěřence. Na vrchol hory, která ční nad německým postavením, se musí propracovat skupinka odvážlivců a strhnout na Němce lavinu. (Snorlax)

(více)

Recenze (5)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Poněkud netradiční sovětský válečný film, velkých bitev prostý, ale nepostrádající napětí. Mohl by zaujmout milovníky horolezectví, kteří se mohou kochnout Kavkazem z mnoha stran a úhlů. Smutné je, jaká technická kvalita se může objevit na DVD. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem si nemohla vzpomenout na název tohoto filmu, až díky Snorlax. Vojenská skupinka horolezců, co se snaží odpálit lavinu na nepřítele. Velmi slušný film ()

Kkahunaa 

všechny recenze uživatele

Další horolezecký film režiséra Stanislava Govorukhina. Zde však převyšuje touhu horolezeckou touha válečná. Horolezecké schopnosti se v tomto snímku berou jako samozřejmost, která pomáhá sovětským vojákům porazit německé okupační jednotky. Ideologie filmu je patrná, protivník je dobově jasně polarizovaný, ale i tak se zde dají vypátrat prvky objektivity z pozice vyprávění. Letecké záběry hor jsou technicky i esteticky působivou událostí filmu. ()

Reklama

Reklama