Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mitch Snyder dokáže přesvědčit městské radní, aby se začali zabývat problémem bezdomovectví.
Snímek Příběh Mitche Snydera vychází ze skutečných událostí a vypráví o Mitchi Snyderovi, washingtonskému bojovníkovi proti bezdomovectví, kterému se nakonec podařilo dostat daný problém až do Kongresu. V dramatu ztvárnil Martin Sheen titulní roli sociálního aktivisty, který se v 80. letech proslavil svým neúnavným bojem proti bezdomovectví, a to často díky hladovkám přímo před Bílým domem, které se hojně objevovaly v médiích. Snyder pracoval v neziskové organizaci Community for Creative Non-violence a velmi jej trápilo, kolik lidí bylo vyhozeno z psychiatrických léčeben a dalších zařízení a skončilo na ulicích Washingtonu jako bezdomovci. Právě díky jeho boji za práva těchto „nezvěstných“, kteří žijí v městských ulicích, se o tomto problému dozvěděla celá Amerika. Cicely Tyson pak ve filmu ztělesnila bezdomovkyni, která Mitche učí, jak na ulici přežít jako jeden z nich. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Skutečný příběh jako z pohádky. Mám rád filmy, které něco řeší, nebo se alespoň o to pokoušejí. Ať už je to třeba boj proti bezdomovectví s bezdomovci, kteří spořádaně hovoří do mikrofonu. Boj proti byrokracii s byrokracií, která chce, i když by neměla. Typy bezdomovců a byrokratů, kteří zabydlují tento film, neznám. Naši bezdomovci jim nesahají ani po kolena a byrokrati je o hlavu převyšují. Rozpačitost z filmu vyjadřuje i tato citace Mitche Snydera, která zní rozumně, ale když se napíše, je to jen blábol: "Vy jste byrokracie, já jsem byrokracie, každý muž, žena, dítě na této planetě je byrokracie. Hypnotizuje nás, ochromuje, ale není to nic než název systému, který nám brání být lidskými bytostmi." ()

Ernie_13 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých filmov, keď neľutujem pozretie, ale nejde vôbec o jeho umeleckú hodnotu, ale hlavne o zaujimavý skutočný príbeh zo života. ()

Reklama

Galerie (9)

Reklama

Reklama