Reklama

Reklama

Nástrahy džungle

  • Indie द फॉरेस्ट (více)
Indie / Velká Británie / USA, 2009, 88 min

Obsahy(1)

Pritham a Radha jsou manželský pár z velkého města, který se rozhodne strávit několik dní v džungli, aby si udělal jasno ve svém problematickém vztahu. Tam ale potká Radhiného, bývalého milence Abhisheka. Žije v džungli se svým synem Arjunem, poté co jeho matka zemřela. Abishek vidí, že manželství Radhy a Prithama je v troskách a cítí příležitost, jak Radhu získat zpět. Také Radha, která sama nemůže mít děti, vidí v Arjunovi svého syna, po kterém vždy toužila. Všichni jsou těmito úvahami tak zaměstnáni, že nevidí reálnou hrozbu, která se skrývá jen pár kroků od nich. Tou je krvelačný leopard, který nemůže lovit svou přirozenou potravu a proto se rozhodl lovit ten nejslabší živočišný druh v džungli – lidi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

tron 

všechny recenze uživatele

Kokos toto nemalo úroveň. Indický horor so zabijackym leopardom. Čistá blbosť. Nesympatickí herci, mdlé postavy a obskúrny scenár, v ktorom je snáď ešte väčší dôraz, než na leoparda, kladený na ústredný párik riešiaci problémy s neverou a neplodnosťou. Fakt. Možno si myslíte, že preháňam. Ale mimo prológu s dvoma deťmi, akčného finále (napriek tomu veľmi nezáživnému) a pár drobnostiam v strede (mimoriadne naturalistický pohľad na to, čo zostane z dieťaťa, ktoré zabije leopard) tu vraždiace zviera naozaj vôbec nie je (!!). Režisér, ktorý to celé aj zostrihal, má problém s najzákladnejšou filmovou rečou; takmer som spadol zo stoličky pri scéne, v ktorej hrdinovia cestujú autom, obdivujú krásu džungle, s nadšením sledujú stádo opíck, zrazu pozrú pred seba... a SLON UPROSTRED CESTY! Kde sa tam vzal? V sekunde vyrástol zo zeme? Jedine. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nástrahy džungle jsou obyčejné indické koprodukční béčko. Lekačka v hlavní roli s hladovým gepardem, která je navlečená na syžet o nefungujícím manželském páru. Smyslem toho všeho je poukázat v závěrečných titulcích na praktiky pytláků, které jsou alarmující. Nic víc, nic míň. Určitě bych si z toho nedělala závěry, co se týká celé indické produkce, protože celý indický subkontinent natáčí bezmála půl druhého tisíce filmů ročně a tohle je naprosto nepodstatné zrnko písku. Pokud chcete vidět nějaký skutečný blockbuster s Nandanou Sen, tak zkuste třeba Bhansaliho Black. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nástrahy džungle - mohly být skvělým dobrodružným thrillerem. Hned od prvních minut mne film zaujal čarokrásnými lokacemi divoké Indie a i hudbou. Mám rád tento typ filmů. Trochu to dokonce navozovalo atmosféru loveckých výprav z časů kdy Indie byla pod britskou správou. V mládí jsem o tom četl nejeden román a na někoho z filmu možná dýchla i slavná Kniha džunglí, ze které většina lidí zná jen příběh o Mauglím. Nevadila mi ani ta milostná zápletka a sami herci mi přišli v pohodě, typově přesní ke svým rolím. Bohužel od poloviny se film zcela zvrtne do čehosi blbého. Leoparda normálně v džungli neuvidíte podobně jako jihoamerického jaguára. Jednak je plachý, je ostražitý, opatrný a dokonale maskovaný. Říká se, že kdo už jej viděl, viděl jej naposledy ve chvíli kdy na něj zvíře zaútočilo. Ve filmu se jedná o lidožravého leoparda, takže dejme tomu ostražitost dal krapet stranou. Přesto to, co pak zvíře předvádělo už bylo za hranicí reálu. Samozřejmě v Indii a Pákistánu se toto čas od času děje. Lidi lezou stále hlouběji do džungle, predátorům se zmenšuje území, ubývá kořisti a chytit člověka je velice snadné... Známý byl např. lidožravý levhart z Rudraprayagu atd... Šelmy (někdy zraněné, staré či bez zubů) tak často napadají lidi přímo v džungli nebo u cest. Zmíněný levhart prý chodil pro děti až do chýší... Jenže ten filmový drsně atakoval pevnou cihlovou budovu, probourával se zavřenými dveřmi, nevyděsila jej ani střelba... Bylo z něj zabíjecí monstrum podobně jako v Čelistech, kde žralok šel zubama klidně do helikoptéry a lodí... I s hrdiny to pak jde z kopce. Jeden spadne ze stromu z 20 metrů na záda a nic, druhý s otevřenou zlomeninou běhá po baráku... Před domem 2 funkční jeepy, ale všichni se barikádují uvnitř, kam se ovšem dobývá šelma... Škoda, škoda, velká škoda. mělo to všechny ingredience pro skvělý film na téma lidožravý dravec. Mělo to skvělou lokaci (ten domek v džungli byl super!), mělo to uvěřitelné herce. Bohužel scénář to shodil kamsi dolů (naštěstí se tam nezpívalo a netančilo! :-). Dávám tedy za poslední 2 kulky. * * ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Polovina filmu o ničem, připomínalo mi to obyčejné romantické drama o manželské krizi a milenci, který si chce zase štrejchnout. Teprve poslední dvacetiminutovka stojí za podívání, ale to už moc podprůměrnou kvalitu snímku nezachrání. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Slabší film z indickej džungle.Leoparda-ľudožrúta ukážu málo,priame útoky vôbec.Herci nesympatický,možno ešte tá indická žena stála za niečo.O herectve škoda hovoriť.Navyše posledná polhodine sa odohráva v noci,takže vidno málo čo sa deje.Dve hviezdičky za tu džungľu,tigriu rodinku a jedného sloníka.Ináč nič len nuda. ()

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Bože můj, tolik debilních postav v jediném filmu? __P.S. Toto vůbec není typický indický film - to jen tak na okraj, pro ty, kteří haní indickou kinematografii jako celek. Toto je pouze její nejslabší odvar. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Nástrahy džungle:dobrodružná dráma: Gepard - ľudožrút vs ľudia v džungli.....boj o prežitie sa začína....a to celé na pozadí problémov jedného páru ktorý sa opätovne stretáva so starým známym......béčkové, 2/3 vlažné, bez štipky štiplavého či korenistého.....ale na DVD edice celkom slušné ( zväčša filmy od nich sú utrpením pre diváka ). */** ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Slibné záběry kamery a přírody kazí naprosto nevýrazný scénář, režie a herecké výkony, které nijak nepřesvědčí a navíc je film většinu času nudný a to i během tzv. napěťových pasáží. Je vám v zásadě jedno, koho levhart sežere nebo zmrzačí, divák není s postavami nijak citově spjatý. Hodnocení: 30 % ()

Reklama

Reklama