Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komtesa Mira se zamiluje do chudého muzikanta Petra Brauna, s nímž se seznámila díky jeho písni, kterou zaslechla při procházce Malou Stranou. Její teta, kněžna Sofie, by ji však ráda provdala za Harryho, se kterým je Mira již zasnoubena. Sofie najme detektiva, aby Miru sledoval. Otec půvabné Miry, hrabě Strindberg, který chce vidět svoji dceru šťastnou, pozve Petra do svého paláce. Mira však náhodou zaslechne za dveřmi Petrova bytu, jak někomu vyznává lásku. Netuší, že mladý muž hovoří s její fotografií, odmítne Petra přijmout a rozhodne se provdat za Harryho. Petr se stane slavným skladatelem. Je nešťastný a jeho přítel Skála prozradí Miře, jak moc ji Petr miluje. Je den svatby a Mira zaslechne Petrovu píseň. Oznámí Harrymu, že se za něj nemůže provdat, protože miluje jiného. Harry vše pochopí a Mira odjíždí za Petrem.
Staropražský románek lásky s "hašlerkami". NFA archivuje také německy namluvenou kopii o délce 2084 metrů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Klasicky zamotaný předsvatební příběh, který ozláštňují jen staré záběry Prahy a Hašlerovy písničky. Aspoň já se soustředila na reálie a známé herce víc než na příběh. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Karel Hašler známý to herec a písničkář, a příležitostný režisér a scénárista. Na tomto filmu se podílel jak režijně tak i jako scénárista, a dokonce si střihl i hlavní roli hrabata Huga Strindberga. Aneb pro film by se spíše hodil příznačný podtitulek: Jak neznámá melodie zamává s komtesou Mirou, dcerou Huga Strindberga. podle dobových recenzí se jednalo o velice melodramatický a sentimentální film, opravdu jen pro nenáročné diváky, nebo jen pro vyznavače, ctitele a oblíbence Karla Hašlera a jeho písní, kterých ve filmu zaznělo nezpočet. Např. "Když soumrak Prahu zahalí". V současné době mají v NFA českou, ale i německy namluvenou verzi.. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jarmila Vacek - Marton stojí za to. CSFilm ovšem potřebuje u dalšího filmu sladit synchron. Více až vstřebám laické vedení této kabelové televize. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Pseudoromantický nesmysl z pera starého sentimentalisty Hašlera, který si sem, snad z nedostatku jiných aktivit, připsal staticky strnulou postavu hraběte, co brání dceři ve štěstí. Čili nic nového. Nabídnout ten film nemá skutečně co, jen ochotníky třetí kategorie a líbivě nelíbivé písničky všeho druhu. ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Romantický film, který díky příjemným melodiím Karla Hašlera a Miloše Smatka zvrátí myšlenku, že láska dvou zamilovaných lidí nebude naplněna. Nevěsta prchá v okamžiku konání svatby, aby nakonec skončila s velkým porozuměním svého skoro manžela, v náruči osudové lásky. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsou to značně neobjektivní čtyři hvězdičky. Zápletka s fotografií je tak naivní, že patří jen do růžovo-červené knihovny o lásce dobře vychované slečny ze šlechtické rodiny a mladého, velmi talentovaného skladatele, jenž ale nemá ani floka. A to jsem tady před nedávnem tvrdila, že nesnáším melodramata, dokonce i ta, co v nich hrál Robert Taylor... Inu, nesnáším je pořád, ale každá by si nechala od Toníčka Novotného při procházce noční Prahou (navíc kdyby ji to nebavilo na společenském večírku) zazpívat zamilovanou píseň, mě nevyjímaje... :-)) ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

moja zaujímavosť: Filmovanie prebiehalo v českej obci Mala Skála, na zámku Kačina pri Kútnej Hore a v Prahe. (dyfur) ()

Reklama

Reklama