Reklama

Reklama

Chirusoku no natsu

  • USA Summer of Chirusoku
Japonsko, 2003, 114 min

Obsahy(1)

Zatímco jiné filmy o japonských středoškolačkách a jejich zájmových aktivitách své postavy a prostředí využívají k vyprávění rozpustilých až euforických příběhů, tentokrát na diváky čeká melancholicky zabarvené pojednání o zapovězené platonické lásce. Mladík z Koreje a japonská dívka se poznají při dorosteneckých atletických závodech, ale coby příslušníci potencionálně znepřátelených národů nemohou svou lásku prožít naplno. Režisér Sasabe Kiyoshi natáčí výhradně filmy pro dospělé publikum, proto i zdejší prostředí mládeže pojímá s vážným tónem a sentimentem namísto afektu a nevázaného humoru, které jsou typické pro japonské mládežnické filmy. [Eigasai 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Tyckin

Tyckin (hodnocení, recenze)

Tak s velkou pomocí dokonalé Ainny :-) jsem z jediných dostupných korejských titulků přes Google translator vytloukl vcelku solidně se tvářící překlad do angličtiny kdyby měl snad někdo zájem, filmeček vypadá opravdu mile a zajímavě. Video mám stažené z 99,7%, na netu už jaksi nikde není k sehnání komplet verze, alespoň já se toho nikde nedopátral. Těch pár chybějících kousíčků na konci se dá ale přeskákat - hlavně že se to dá shlédnout bez nutnosti umět korejsky a japonsky :-)

Tyckin

Tyckin (hodnocení, recenze)

Titule asi nikdo nemá co? Našel jsem jen korejské, ty mi příliš nepomohou :-) Vypadá to hodně lákavě, ale ta japonština jaksi ještě není můj šálek kávy, ačkoli nakonec mi asi nic jiného nezbyde :-(

Související novinky

Eigasai – přehlídka japonského filmu

Eigasai – přehlídka japonského filmu

22.01.2009

2. ročník festivalu soudobých japonských filmů začíná UŽ ZÍTRA, tedy 23. ledna, v pražském kině Lucerna, a potrvá až do 29. 1. Na každý ze sedmi promítacích dnů je i letos pro návštěvníky připraven… (více)

Reklama

Reklama