Reklama

Reklama

Tichá zuřivost

TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Šerif se snaží zastavit vražedné řádění němého vraždícího maniaka, který má následkem dlouholetých lékařských experimentů schopnost sám sebe léčit. (Filmbox)

Recenze (47)

tron 

všechny recenze uživatele

„Chlap musí mať svoje heslo.“ Miestami takmer až horor (a pekne drsný), inokedy buddy komédia s tomu odpovedajúcimi hláškami („Toto do životopisu nepôjde.“) a dialógmi („Ešte sme spolu neskončili:“ – „Radšej áno.“). Myslel som si, že neporaziteľne nezničiteľný Chuck Norris bude WTF, ale nakoniec hladko a sympaticky do toho celého zapadol. Negatívne vnímam príšerne hysterické ženské postavy; od istej chvíle som mal po krk ich ustavičného vrieskania a začal som z neho byť hnusne nervózny. Alibisticky dávam 60%, vôbec neviem, čo mám s takýmto filmom robiť a ako ho brať/vnímať. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Absolutně zapadlý horrorový masterpiece. Naprosto mě zaráží, že SILENT RAGE nemá zhruba dvacet pokračování, protože postava vraždícího nepřemožitelného quazi-zombie maniaka patří mezi jedny z nejděsivějších slasherových dranžíráků evr. U spousty scén jsem sral strachy, k tomu ještě výborný synťákový soundtrack Petera Bernsteina. Chucka Norrise neřeště, ten tu stojí stejně za hovno jako ve zbytku svoji filmografie. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tři doktoři si hrají na bohy, jako by nevěděli, že existuje jen jeden a zrovna u nich ve městě dělá šerifa.. Chuck Norris na stopě němého terminátora s Libbyho opičím ksichtem si neustále o něco nenuceně opírá nohu. O nárazník služebního vozu, o konferenční stolek, o zábradlí, o obličeje členů motorkářského srandagangu a když s přihlouplým úsměvem uspokojuje ex-přítelkyni, myslí při tom na růžové naducané tvářičky svého zástupce Charlieho, protože jinak se ten přívětivý přístup k neschopnému kolegovi nedá vysvětlit.. Připitomělé béčko přecpané žánrovými klišé. Už dlouho před závěrečnými titulky se vás zmocní Tichá lhostejnost.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Psychopatický vrah, ktorý je po policajnej akcii zastrelený sa vďaka pochybnému lekárskemu experimentu opäť preberá k životu a pokračuje vo svojej vraždiacej túre. A zastaviť ho môže iba Chuck Norris :-) Aj keď to môže znieť akokoľvek vtipne, v skutočnosti sa jedná o podarený akčný slasher, ktorý (spolu s filmami "Hero and the Terror" a "Hellbound") obohacuje Chuckovu preakčnenú filmografiu o hororovú tematiku. Akčných scén je tu pomenej, ale za to sú skvelé a atmosféra je prekvapivo kvalitná, až na pár nudnejších a vlečúcich sa miest, ktoré by nezaškodilo trochu prestrihať. Netreba od toho čakať žiadne zázraky, ale na svoju dobu sa jedná o dobrý slasher. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný horor s Chuckom Norrisom, ktorý patrí medzi jeho horšie filmy. Má zaujímavý príbeh o zabitom vrahovi, ktorý je oživený pomocou vedeckého experimentu, ale vymkne sa spod kontroly a unikne, no stojí proti nemu schopný policajt. So spracovaním ale nie som moc spokojný, nie je zlé, film nenudí, ale jeho potenciál by sa dal určite využiť aj lepšie. Hlavne tu majú pomerne dosť priestoru až dva výrazné prvky, ktoré ale spolu moc nefungujú a navyše ani jeden nebol úplne dotiahnutý. Chuck Norris sa tu kvôli tomu, že je akčný herec vôbec nehodí, nemá jeho typ protivníkov a tak je tu pomerne zbytočný. A slasherová časť tiež nie je najideálnejšie podaná, natočená je dobre a celkom funguje aj napätie, ale mnohé úmrtia nevidno a až moc stretov s obeťami sú v štýle dlhej naháňačky a nie rýchleho a nekompromisného zabitia. Akcie tu nie je najmenej, Norris tu má dva súboje, okrem finálneho má ešte akciu v bare a potom je tu samozrejme ešte dosť akcie s vrahom. Čo sa týka hereckého obsadenia, tak okrem Norrisa zaujme ešte zabijak a vedľajšie postavy sú už pomerne nudné. Réžia je pomerne kvalitná, čo sa prejavuje hlavne na slasherovej časti a aj s technickou stránkou som plne spokojný. Dostal som viac, ako som pôvodne čakal, je to najlepší film s Norrisom v hlavnej úlohe do filmu Osamelý vlk McQuade, ale aj tak som pomerne sklamaný, kedže počas sledovania som celý čas vnímal, že potenciál sa dal využiť aj omnoho lepšie. Objektívna kvalita filmu- 60%, film sa páči mne na 62%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dáma si nejprve vykřičí ránu sekyrou do vlastního těla, aby se následně mohl šerif Chuck Norris utkat s tichým zabijákem, který po přetržení pout uniká, aby z něho ostatní kolegové udělali cedník (Brian Libby tak či onak slušný). Prakticky mrtvý se dostává na sál v podivné nemocnici, která provádí výzkum molekulární medicíny. A co když dají psychicky nevyrovnanému pacientovi experimentální látku? Wow. Režisér Michael Miller, který později změknul u srdceryvných látek spisovatelky Danielle Steel, nechává Chucka s přihlouplým výrazem sem tam někoho kopnout otočkou do břicha, ale vesměs předkládá hysterické herecké výkony a vleklé nenápadité scény. Moc úderů klaďas Chuck nakonec ani nerozdá, spíš se všemožně snaží zastavit řádění nepřemožitelného maniaka. Ten přežije pád z okna domu i výbuch auta, takže nakonec Chuckovy hbité údery budou přeci jenom potřeba. A navíc všechno umocňuje pološílený dabing. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jedna ze stěžejních osmdesátkových Norrisovek. Chuck proti už jednou zabitému a oživenému nemluvnému vrahovi kterého prostě nejde zabít viz konečná předtitulková scéna, takže tady Chuck z hlediska fyzické síly určitě nemá navrch. Brian Libby má velmi pěknou držku a celkově více než slušná porce pokleslé zábavy. Něco takového prostě mohlo vzniknout jenom v této době. Kdo ví o čem mluvím tak pochopí.80% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu slušně nahláškovaný Chuck, ovšem z druhé poloviny solidní horor ve stylu Halloweenu. Nikdy by mě nenapadlo, že Chuck Norris oplývá komediálním talentem. Ale hláška typu "Chlap musí mít svý heslo" nebo - "Udělali dobře že vypadli, začínali mě jít na nervy". -"Proto jsem je vypakoval dřív než se rozčílíš". 50% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Tichá zuřivost se řadí mezi opravdová béčka, avšak jeho sci-fi hororový námět není nejstrašnější. Chtělo by to jen trochu více logiky a méně ujetých scén. Chuck Norris v roli tvrďáka šerifa obstál a podává svůj klasický výkon. Pravdou je, že snímku nechybí napětí a trocha romantiky. Některé bojové scény jsou příjemně koukatelné. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Chuck Norris v umírněné formě pronásleduje nezničitelného zabijáka, který má díky lékařským experimentům schopnosti Wolverina. I když se sází především na atmosféru, ale to hlavně ve druhé části, kdy jsou naháněčky po ústavu, Chuck, aby nevyšel ze cviku, vykydlí bar plný dementních motorkářů. Alison, s níž po letech znovu naváže vztah, umí ze všeho nejlépe koukat s otevřenou pusou a ječet. Navzdory Ripleyové jsou v této době ženy především vyděšené oběti, brzy ale na plátno vtrhne Cynthia Rothrocková a ukáže mužům, zač je toho loket. Oddechová jednohubka nijak nevybočující z produkce 80. let. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

K právě probíhajícímu trestnému činu přijíždí šerif Dan Stevens (Chuck Norris), aby zneškodil Johna Kirbyho (Brian Libby), který chladnokrevně zmařil dva lidské životy. Po zatčení se Kirby pokusí o útěk a je několikrát postřelen a v kritickém stavu odvezen do nemocnice. Doktoři na něm v tajném experimentu vyzkouší regenerující sérum a stává se z něho "nezranitelný" psychopatický zabiják... Chuck Norris má ve filmu tři soubojové scény a docela se povedla ta, kde posílá svého zástupce Charlieho (Stephen Furst) pro posily a mezitím srovná do latě celý bar plný motorkářů. Chuckův syn Mike dělal na filmu jako asistent produkce a bratr Aaron jako koordinátor kaskadérů, kaskadér a spolupracovník producenta. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Chuck Norris v akčním hororu, co víc dodat? Musím říct, že už pár dnů po zhlédnutí mi ten film z hlavy totálně vyšuměl. Fádní, nepamětihodná podívaná, v níž Walker Texas Ranger šlape na paty nadlidskému zabijákovi, ze mě mistrova fanouška rozhodně neudělala. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Chuck Norris vs. nesmrtelný neuvěřitelně nesympatický hovado. Jo je to prdel i když je to možná až moc zdlouhavý. Každopádně já jsem si u filmu dokonale odpočinul a bavil jsem se. Norris v jeho začátcích dokázal celkově dobře nakopávat prdele a tady to celkem ukazuje. Hlavní hajzl kromě začátku(mimochodem celkem drsná scéna)se moc neukazuje. Hodně příjemný film který mě celkem překvapil. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Od začátku je jasné, kdo je tu šerif, a tak tedy jak jinak než slušná chuckovina. Norris se nikdy nestal ani špatným hercem, on prostě ve svých filmech je a berte nebo nechte být.  Bít se umí a pokud se scenárista jo snaží, tak je z jeho bytí na plátně i koukatelný film. A tenhle umírněný horor má povedená místa. Všechno s Chuckem, kde  nemluví pěstma a nohama si de facto škrtněte, není toho bohužel zase tak málo, jak bych chtěl, ale přežít se to dá.  Ojedinělá kydlovačka v baru, protože jinak ten film o bojovém umění samozřejmě není,  je ale dokonalá a pro žánrové fanoušky povinnost.  Scény s nezničitelným zabijákem (bez Chucka) jsou pak ale báječné, plné napětí a místy i hrozivého ticha, což mne tedy osobně příjemně překvapilo.  Tři bez uzardění, ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

To je poprvé co jsem měl možnost vidět Chucka Norrise v hororovém kousku a kupodivu opět nezklamal. Hlavní předností však tento herec projevil hlavně při bojových scénách, kde je jako doma. Opět se můžeme těšit na boj jednoho proti patnácti a všichni víme, jak to vždycky dopadne. Začátek snímku mě příjemně navnadil, protože herec Brian Libby vypadá jako psychopat už od pohledu a já si jeho vražedné šílenství doslova vychutnával. Hlavně začátek filmu se mi líbil asi nejvíc. protože čím více se blížil konec, tím se z toho začala stávat jakási komedie, kdy tvůrci nevěděli jak to všechno mají ukončit. I tak jsem však s touhle průměrnou podívanou spokojený. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Snaha o hororový nádech nevyšla, neboť zbytečně se nimrá v dialozích nudných a zbytečných postav. Film funguje jen tam, kde se objevují akční scény.....4/10 ()

5150 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Nechybí tomu napětí, akce, ani slušné herecké obsazení. Za mě jeden z nejlepších filmů, ve kterých se objevil Chuck Norris. ()

Reklama

Reklama