Reklama

Reklama

Plechová kavalerie

(seriál)

Epizody(7)

Je léto a začínají žně. Vydáme se za volanty kombajnů s legendami českého hereckého nebe napříč bývalým Československem. Prožijeme společně pracovní i osobní příběhy party kombajnérů z Nepomuku, která svádí boj o zrno na Slovensku, na Hané i v jižních Čechách. (oficiální text distributora)

Recenze uživatele topi80 k tomuto seriálu (8)

Plechová kavalerie (1979) 

Vozili jste se jako děti rádi kombajnem? Já ano, tady se musím přiznat k nadržování. Bohatě by stačilo o tři díly méně, ubylo by nejvíc do oka bijících vykonstruovaných problémů, které tahle parta řešila. Hartl mi připadá jako na drogách, celou dobu člověk marně čeká, kdy se probere. Vím, že jeho postava nebyla psaná jako někdo, kdo to nakonec všechno zvládne, ale takové vykreslení neschopnosti u hlavní postavy bylo do očí bijící. Natěšení kombajnéři očekávající, jak se o nich bude psát v Rudém právu, na mě taky byla trochu silná káva, ale při pohledu na ty krásné stroje a nekonečné lány obilí člověk leccos odpustí. A Jaroslav Moučka? Pánové, ten nás dostat do parády, tak by nás vlídným slovem přesvědčil ke vstupu do strany všechny. ()

Rostlino - lékař (1979) (E01) 

Stačilo, aby nesmělý a neprůbojný Jan Hartl opravil Jaroslava Moučku při rozpoznávání jedné rostliny, a ten v mžiku poznal, že v mladém rostlinolékaři dřímá talent pro vedení náročné výpravy zhýralých kombajnérů sestávajících se z takových osobností, jako je playboy, lovec řádů socialistické práce, věčný remcal, dědek či týpek, co by byl mnohem raději doma a čuměl na televizi. Ale co, bylo to docela zábavné a záběry do dílen STS a na zánovní kombajny musely potěšit každého, kdo vyrůstal na vsi. I přes poněkud jednoduché charaktery postav. ()

Černá jízda (1979) (E02) 

"Tak hele, mladej, teď mě dobře poslouchej, protože to nebudu víckrát opakovat..." Jak vidno, na Bohouše Straku si prostě někdo jen tak nepřijde. ()

Hektary (1979) (E03) 

Filosofující brigádnice a studentka Kořínková, Don Juan Hanzlík (jemuž může ze seriálových postav konkurovat snad jenom Christian Troy ze seriálu Plastická chirurgie, Bohouš Straka, kterého si vyloženě přejete mít v kolektivu, vyloženě přátelský předseda družstva a stále zabržděný šéf brigády Hartl. A tak dále. Docela mě to baví. ()

Svačina (1979) (E04) 

Legendární díl, který se pro mnohé stal etalonem pro typické seriálové vycpávky a vaření z vody. Já se ale včera při sledování skvěle bavil. A dnes ráno jsem v krámu neodolal a koupil si Pribináčka, protože za chvíli se jdu na dvůr ohánět krumpáčem a lopatou a potřebuji dostatečný počet kalorií, které už ze mě spočítali pánové Vochoč a Hálek. ()

Když nastaly deště (1979) (E05) 

Bohouš Straka začíná aspirovat na titul největšího záporáka českých seriálů. Když už jsem postavu Jaromíra Hanzlíka s jeho sexuálním apetitem přirovnal ke Christianu Troyovi ze seriálu Plastická chirurgie, nemohu si odpustit přirovnat mariášovou genialitu Jiřího Hartla k Dr. Housovi, příteli Monkovi či Patricku Janehovi z Mentalisty. Škoda, že veškeré jeho schopnosti zůstávají právě jen u karet. ()

Svah (1979) (E06) 

Napětí mezi Kubánkem a Strakou neomylně spjeje k souboji westernových parametrů. Ve chvíli, kdy hodnotím, se tento díl zaslouženě vyhřívá v červených číslech. ()

Dožínky (1979) (E07) 

Sice se dozvíme, proč se kombajn převrátil, ale jinak je tento díl téměř úplně zbytečný. ()

Reklama

Reklama