Reklama

Reklama

Plechová kavalerie

(seriál)

Epizody(7)

Je léto a začínají žně. Vydáme se za volanty kombajnů s legendami českého hereckého nebe napříč bývalým Československem. Prožijeme společně pracovní i osobní příběhy party kombajnérů z Nepomuku, která svádí boj o zrno na Slovensku, na Hané i v jižních Čechách. (oficiální text distributora)

Recenze (183)

Starbuck 

všechny recenze uživatele

Tak seriál o kombajnech jsem třeba ještě nikdy neviděla, takže bych to hned nezatratila. Jako jasně střídá se tam sice jenom pár lokací jako ubytovna, pole a míhající se kombajny, jídlo. Svačině je třeba věnován jeden celý díl, nechápu co měli proti pribináčkům vždyž je to ňamka ale zpátky k věci soudruzi. Jo ještě a pak jakože nějaký ten problém aby se něco dělo. No a pak popojedou a ten koloběh jede nanovo. Hartl tam možná hraje trochu trotla, ale milýho trotla. Jinak soudruzi pozor ať vám nedojdou řemeny, protože bez řemenů prostě nemůžeme. EDIT: Ne beru zpět není trotl je úžasnej :) EDIT: Nic proti opakující se hudbě ale soudruzi jsou i jiné tóny. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"A KRUCI! TADY NĚKDO HRAJE FOTBAL S PRIBIŇÁKAMA!" Agitka neagitka, Dietl to měl prostě v paži a i když se můžem pošklebovat řešeným pseudoproblémům, tak premisa o nezkušeným inťošovi, na jehož bedra je naražená tíha velení bandě kombajnérskejch mazáků a handrkování se s ješitnejma lokálníma papalášema, je super, každej díl má svůj poctivej konflikt, všechno se ve finále pěkně zúročí a celou dobu to má kvalitního záporáka. Navíc to jistí kvalitní herci na čele s Menšíkem a ty Moučkovy soudruhy ředitele fakt žeru. A ty hlášky! "TO JE ALE PĚKNEJ VEČER, CO? TAKOVÝ VLAHO..." ()

Reklama

Rattlehead 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitní scénář (ne jako ty dnešní omleté komerční sračky) a samozřejmě dobří herci. Třeba Jiří Samek jako Bohouš Straka je naprosto perfektní záporňák. Celkově povedený seriál, který by si rozhodně zasloužil lepší ocenění. Jelikož byl natočen za komunistů a je o pracujících lidech, tak zdejší rozumbradové samozřejmě házejí odpady a myslí si, jak jsou ohromně chytří. Ale že by bez zemědělců neměli co žrát, to jim jaksi nedochází. A vzhledem k úrovni našeho zemědělství možná opravdu brzy co žrát nebude. Pak se budou moci ukájet americkýma sračkama o hráčích na burze nebo o úspěšných podnikatelích... ()

crackonosh 

všechny recenze uživatele

Další z řady hovadských normalizačních seriálů z pera nejpřeceňovanějšího scénáristy světa J. Dietla, který píše takřka hodinové žvásty, v nichž se bojuje proti pribiňákům nebo řeší, kdo si od koho omylem půjčil pyžamo. Ale on se ten Dietl opravdu snaží, takže nám představuje hluboká lidská dramata s převráceným kombajnem, soudružské hádky dirigované samotným arcisoudruhem Moučkou a banální romance vycucané z prstu. Vypněte mozek a užijte si partu kombajnérů, je to levnější než lobotomie. ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Jestli je tohle nejhorší český seriál všech dob... Myslím si, že jsou horší seriály natočené před rokem 1989. Určitě jsou české seriály, které jsou neporovnatelně horší než PK - na mysli mám zejména produkci nekonečných TV seriálů za posledních pět let. Některé zápletky byly dobré, jiné hodně špatné. Herecké výkony zrovna tak. Hartl se nemusí stydět, že v tom hrál. Nevím, co je špatného na postavě zemědělce. O žádné super propagandistické dílo se taky nejedná. Neškodný seriál, který stačí jednou vidět a který podle mě nikoho a nic neuráží. 45 % ()

Galerie (19)

Zajímavosti (25)

  • Nakládání kombajnů na vlak v prvním díle se natáčelo na nádraží v Dobřichovicích u Prahy, kde široko daleko žádná STS nebyla. (Stejšn)
  • Dědu Punčocháře měl původně ztvárnit Josef Beyvl. Dokonce začal i natáčet, ale po pár natáčecích dnech náhle zemřel, a proto byla role přeobsazena Josefem Patočkou. V seriálu však zůstala s Beyvlem jedna scéna, kdy se kombajnéři po deštích vrací zpátky z domovů a v mumraji na dvoře JZD je místo Patočky vidět právě Beyvl. (cundak)
  • Strojní traktorová stanice Nepomuk se nachází na adrese Na Máchovně 1270, Beroun. (sator)

Reklama

Reklama