Reklama

Reklama

Druhý příběh je o spolupráci celníků s bezpečnostními orgány při vyšetřování krádeží cenných historických předmětů. Na zámku v Drahoslavicích, na němž je kastelánem Jan Souhrada, je nejcennějším exponátem starý obraz „Léto s Venuší“, který je dobře zajištěn bezpečnostním zařízením. Kastelán nechá na zámku přespat svého spolužáka Koláře, jemuž o vzácném obrazu i jeho ochraně večer vypráví. Po několika dnech se v místní hospodě objeví podivný člověk, který se místních karbaníků vyptává na poměry, které na zámku panují. Souhrada dostává pozvánku na ministerstvo do Prahy, aby převzal vyznamenání a odměnu. Zámek je v jeho nepřítomnosti vyloupen. Souhrada se v Praze dovídá, že se žádné udílení vyznamenání nekoná, dopis byl fingovaný. Pražská kriminálka se dostane na stopu tří podezřelých, ale ti obratně zapírají. Nakonec se přiznají jen Klimeš a Mareček, ale Kolář, který už byl trestán pro rozkrádání, vzdoruje. O krádežích uměleckých předmětů jsou informovány všechny odbočky celní správy a známým „lovcem“ je starý celník Míka, kterému se podaří na celnici v Rozvadově obraz zadržet. (TV Nova)

(více)

Recenze (9)

Big Bear 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snad náhodou či to byl záměr se tenhle díl odehrává spíše v interiérech jakéhosi zámku a seriálu to výrazně prospělo. Navíc už bez Hanzlíka s jeho celnickými intuicemi a tak jsem si hned a rád odechl... Navíc všichni hráli na jedničku ať už šlo o tu dvojku dědků v hospodě u mariáše s líným řezníko-hostinským, nebo boží dvojku v zámeckých komnatách. Plonkový byl akorát Haničinec, ale i ten si utrhnul v roli VB detektiva pořádný kus pro sebe. Sice tam téma pašovaní a celníků opět zazní, tenhle díl byl ale spíše taková hodně vtipná dialogová kriminálka. Dávám tedy za čtyři kávy s příchutí libových párků. * * * * ()

nervoznideda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

skoro všichni herci už jsou nahoře dej jim bože klid a pokoj nás velice dobře bavili , rád si je pouštím ale je mi i smutno hezké vánoce 2017 přeje deda :-) dnes 23.01.19 se musím pobavit :-) I když scénář psal stbák byl to odporník deda:-) a hudba Malásek Bažant nemá chybu bravo:-)17.8.19 Vinklář a Vránová skvělí :-) i dnes 3.6.2o2o:-)  i dnes 29.6.2o21:-) ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak já čekal, jak bude Hanzlík ve druhém díle vysvobozovat Hudečkovou, a ono jsme zatím v úplně jiném příběhu, je to jiná vesnice, jak by pravila vypravěčka v jedné legendární ruské pohádce. Tentokrát jsme v žánru čistokrevné detektivky, která je okořeněna docela vtipnými dialogy a situacemi. A celé je to o tom, že ke zločinu někdy stačí, když někdo zbytečně moc kecá, a jak dopadení může ztížit, když někdo zapomíná, o čem s kým vlastně mluvil. Ale bavilo mě to víc než první díl. ()

GeminiK odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A flagelanství pokračuje. Uniformy VB v barvě kopenhagengrün a nervy drásající případ ukradeného obrazu. Ale jsem o něco chytřejší: “Sobota. To je ten den před nedělí”. ()

Peabody 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

pro mne jasně nejlepší díl, spory pana Vinkláře s paní Vránovou jsou pěkné, Racek je slizký padouch, zápletka slušná a celníků je tady díky bohu jen  jako šafránu (buzerace na hranicích byla někdy nechutná). Taky sna jediné, co vydal Ivan Gariš knižně, i když v knížce je propletený i ten Postránecký Macháčková atd. Takový humoristická detektivka docela milá. Souhlasím že i ta hospoda s výčepním který viditelně nemá rád když mu tak chodí lidi a dělá z toho sámošku je milá ()

Kelinej 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh nic extra, ale tradičně skvělá práce Františka Filipa s herci. Nejvíc jsem si vychutnal střet odlišných stylů mých dvou oblíbenců Josefa Vinkláře a Petra Haničince. Špičkové ale byly i výkony pánů Hlinomaze, Patočky a dalších. ()

Reklama

Reklama