Reklama

Reklama

Příběh vypráví o zaměstnankyni celní správy Blance Říhové, která vedle citového zklamání prožívá napínavý příběh spojený s vraždou a odhalením bandy pašeráků. Na železničním přechodu najde v mrazírenském voze mrtvolu muže. Utrpí šok, takže zapomene, že u dvířek do kontejneru sebrala papírek, na němž bylo jméno a název nějakého místa. Případ vyšetřuje starý ironický praktik npor. Drnek a jako svůj první případ vysokoškolsky vzdělaný por. Tománek. Na výletě předjede auto, ve kterém sedí Říhová, západoněmecký TIR, který má na krycí plachtě velký nápis ZOLDER, HAMBURG. V tu chvíli si Blanka vzpomene. To je to, co bylo napsáno na lístku u mrtvoly zavražděného pašeráka! Mladí celníci se pustí do pronásledování nákladního auta a donutí pohraničníky na přechodu ve Strážném, aby v něm provedli podrobnou kontrolu. Ukáže se, že ačkoli deklarovali zásilku hraček, vezou ve skutečnosti pašované americké cigarety. Do Strážného přijíždí i Drnek s Tománkem. Vyslýchají druhého řidiče a zjistí, že jeho otisky byly i na kontejneru v mrazícím voze, v němž byl nalezen zavražděný. (TV Nova)

(více)

Recenze (8)

GeminiK odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto veledílo nezachrání ani sebelepší obsazení. Za co tak vysoké hodnocení? To tu dobu nikdo nezná ani z vyprávění? Ještě tu chybí komentáře, že je to zajímavý počin a nejkrásnější zvrácená podívaná, které jsem našla u podobných seriálů z té doby. ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechápu za co tomuto někdo mohl dát pět hvězd. Kriminálka je to mizerná, love story taky podivná a jako komedie je to úplně mimo i když to má od každého trochu. Je to prostě paskvil. Dokonalá je to pouze PR socialistické celní správy. Propaganda jako vyšitá. Viděl jsem jen jeden díl a stačilo. Jak tam ten Němec pašuje zlaté prstýnky schované v datlích, to je naprostý nesmysl. ()

Reklama

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Točilo se v Chebu a Pomezí nad Ohří. (sator)

Reklama

Reklama