Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vedoucí vyhledávací skupiny v celnici na bratislavském nádraží Mária Tomaševičová je pracovitá a schopná pracovnice. Je trochu zatrpklá a komisní, což je odrazem jejího osobního života. Před časem ji opustil manžel a nechal ji samotnou s dcerou. Dnes už je to vysokoškolská studentka, kterou matka hlídá na každém kroku. Dcera má tajnou známost s nadporučíkem dunajské PS a hledají způsob, jak to mamince sdělit. Mária, přesná při prohlídkách, objeví v rezervoáru na záchodě mezinárodního rychlíku brož se stříbrným čínským dráčkem a její instinkt jí říká, že by to mohla být pravidelná skrýš při pašování. Mezitím je pro svou preciznost přeložena na silniční přechod z Bratislavy do Rakouska, kde slouží i její někdejší přítel Hrdlička. Ten od ní před svatbou utekl, protože se zalekl její přísnosti. Ukazuje se, že tu řádí pašerácká banda, která má spojení s jistým Regenhardtem z Rakouska. Je vždy „čistý“. Přejíždí hranice, ale sleduje zpovzdálí zájezdový autokar, který veze pašované zboží. To ovšem až poté, co banda zjistí, že pašování ve vodovodním rezervoáru „vybuchlo“. Celníci totiž na pokyn Tomaševičové prohledávají rezervoáry ve vlacích a naleznou pašované zboží i dispozice pro další přepravu zboží nákladní lodí... (TV Nova)

(více)

Recenze (6)

nervoznideda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ivan gariš byl pěkná svině Ivan Gariš je pouze jeho umělecké jméno, jeho pravé jméno bylo Antonín Prchal. Pracoval pro Státní bezpečnost, aktivně se podílel na akci Kameny, kdy celá akce totiž spočívala v tom, že Státní bezpečnost nechala na několika místech v pohraničí postavit fiktivní státní hranice, kam posléze agenti Státní bezpečnosti přiváděli lidi, kteří chtěli ilegálně odejít ze země. Podílel na zatýkání špiček KSČ: Otto Šlinga,a Rudolfa Slánského. V roce 1952 byl v pouhých 29 letech jmenován prvním náměstkem ministra národní bezpečnosti Karola Bacílka a řídil činnost Sboru národní bezpečnosti. Posléze byl odsouzen na 6 let (odseděl si ovšem pouze rok). Po návratu z vězení vystřídal několik zaměstnání a až normalizace mu umožnila psaní povídek, románů a scénářů. (Burejsa) zdraví deda:-) ()

Reklama

milos.bradik odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhořadá komančská propagace celnické buzerace. V tomto díle navíc podtržená nesympatickou a pro roli nevhodnou, v té době skoro padesátiletou Strniskovou, kolem které poletuje její dcera, kterou hraje Valentová, v době natáčení jí bylo 32 let a pobíhá tam s copánky, které jsou ozdobené beruškami, jako nějaká desetiletá holčička. Děj je nepravděpodobný a plný nesmyslů a náhod, ale nejhorší je na tom, že je to o stíhání zločinců, kteří pašovali košile, látky, cigarety a podobně a za komančů to byl opravdu zločin, za který se mohlo skončit na dlouhou dobu v kriminále. Prostě jsem opravdu nepřišel na nic za co bych dal třeba jen jednu hvězdu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá hvězda jen a jen za Pacínka (Nahá pastýřka TM), ačkoliv pronese asi jen dvě věty Hlavní postava nesympatická, zapšklá ženská až na půdu, navíc celý příběh je v podstatě jen o ní a o tom, jak se stane poněkud nepravděpodobně aspoň trochu usměvavou a milou. Mezi tím pobíhají pašeráci švýcarských hodinek a rakouských oděvů a amerických cigaret, kteří komplikovaně vymýšlejí skrýše jako třeba nákladový prostor autobusu, jenž celníky nikdy prohledat nenapadne. A úplně náhodou jeden z gangu je soused paní celnice, a čirou náhodou se před ním dcera prokecne, a úplně náhodou jdou celníci na kafe do stejné restaurace v mostním disku jako pašeráci atd., atd. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Točilo se v Bratislavě a na hraničním přechodu Bratislava-Petržalka. (sator)

Reklama

Reklama