Reklama

Reklama

Ve znamení Merkura

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 3
Povídkový / Drama
Československo, 1978, 6 h 15 min (Minutáž: 72–78 min)

Scénář:

Ivan Gariš

Hrají:

Jaromír Hanzlík, Josef Beyvl, Stella Zázvorková, Kateřina Macháčková, Václav Postránecký, Alena Vránová, Ota Sklenčka, Jiřina Štěpničková, Otto Lackovič, Josef Langmiler, Zuzana Ondrouchová (více)
(další profese)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Příběhy celníků z dob minulého režimu, kde hlavní roli hraje boj celní správy s pašeráky a podvodníky. (Televize Seznam)

Recenze uživatele honajz k tomuto seriálu (2)

Ve znamení Merkura (1978) 

Objektivně to na vyšší hodnocení nemá. Ani ne tak pro nějakou komunisticko pohraničářskou propagandu, ta je mi ukradená, propaganda se točí v každé době, i dnes. Ale spíše pro odfláklé scénáře, odfláklé postavy a minimální zaujetí tvůrců. Některé díly mají dobře nakročeno, vypadají jako námět velmi zajímavě, ale všechny střety, peripetie i vyznění jsou - prostě odfláknuté. ()

Stopa stříbrných draků (1978) (E04) 

Druhá hvězda jen a jen za Pacínka (Nahá pastýřka TM), ačkoliv pronese asi jen dvě věty Hlavní postava nesympatická, zapšklá ženská až na půdu, navíc celý příběh je v podstatě jen o ní a o tom, jak se stane poněkud nepravděpodobně aspoň trochu usměvavou a milou. Mezi tím pobíhají pašeráci švýcarských hodinek a rakouských oděvů a amerických cigaret, kteří komplikovaně vymýšlejí skrýše jako třeba nákladový prostor autobusu, jenž celníky nikdy prohledat nenapadne. A úplně náhodou jeden z gangu je soused paní celnice, a čirou náhodou se před ním dcera prokecne, a úplně náhodou jdou celníci na kafe do stejné restaurace v mostním disku jako pašeráci atd., atd. ()

Reklama

Reklama