Reklama

Reklama

Smrtící nenávist 2

  • Česko Smrtící nenávi2t (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Když někdo zemře v záchvatu zlosti, zůstane po něm stín, který se postupně šíří na další oběti a nedá jim spát, dokud je nedožene k šílenství anebo sebevraždě... Dokáže někdo zastavit kletbu? Tambllyn se dostane pod stejnou kletbu, jaká postihla její sestru Gellar. Nadpřirozené síly, které naplňují člověka zlobou a nenávistí, spojí dohromady několik lidí, kteří se snaží odhalit tajemství a zachránit si životy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (124)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Scenáristicky zoufale podprůměrná sbírka bakalářských povídek na téma "jak bílé děti vraždí lidi". Co bylo minule originální a napínavé, je dnes recyklované a občas napínavé. Cameo Sarah Michelle Gellar je trapasem roku. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Od prvního dílu je znát kvalitativní pád, ale pro mě je druhá Nenávist stále duchařský nadprůměr. Lekačky už nefungují zdaleka všechny, duchové působí hrůzostrašně taky jen někdy, pocit strachu z prvního dílu se zde vyskytuje až v druhé polovině. Opět sledujeme několik dějových linií (3), které se spojí až na konci, přičemž jeden ze spojů je dokonce překvapivý. Hodnocení: něco mezi 50-60% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $39,143,839Tržby Celosvetovo $70,711,175Tržby za predaj DVD v USA $8,293,678 //počet predaných kusov 461,016║ Už len povrchná zbytočnosť. /40%/ ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Spousta scén je opravdu strašidelných, ale příběh roztříštěný do tří linií je zoufale nezajímavý a překombinovaný. Snad už nebudou další díly a hororoví tvůrci začnou čerpat inspiraci jinde než v Asii. I tam už se totiž točí jeden film pořád dokola... 50% ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Takashi Shimizu nenadchl, ani neurazil. Stvořil řemeslně dobře udělaný fajn horrůrek, který s Ju-On veterány nijak neotřese, ale v záplavě remaků asijských filmů patří k těm podařeným. Ke cti mu lze přičíst, že oproti jedničce není přeplácaný scénami s Kayako, snaží se budovat "po asijsku" plíživou atmosféru a budí větší pocit kompaktnosti. Též američtí herci se polepšili a vesměs podali aspoň průměrné výkony (svébytnou kapitolou je Sarah Michelle Gellar, jejíž obsazení jsem už u prvního dílu vnímal jako silný zásah vedle). Jako slabinu dvojky vidím fakt, že lekačky nemají údernost japonských originálů a některé z nich se až nepříjemně opakují. Shimizu už zkrátka z příběhu o smrtící kletbě (The Grudge 2 je celkově šesté zpracování) vytřískal snad všechen děsivý potenciál a v nových dílech vykrádá sám sebe. Jelikož tu jde o remake, výhradně určený americkému publiku, japonskými Ju-Ony pramálo zasaženému, lze nad tím přivřít oči. Stejně jako jednička The Grudge 2 nejvíce variuje scény z prvního televizního a celovečerního japonského dílu. Suma sumárum: sice to opět moc nevyděsí, ale pro fandy duchařin je to dobře stravitelné. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Výsměch filmové tvorbě. Tohle utpení se dá srovnat jenom s pocity z Happy Feet. Oproti tomuhle je první Nenávist geniální dílo. Roztříštěnost děje vede akorát ke zmatení, obzvlášť když lokace jak v Japonsku, tak v USA vypadají úplně stejně. Je to nesnesitelně nudný, nezajímavý a především zbytečný film. Jediné co můžu ocenit je výdrž Shimitzua, kterého pořád baví točit filmy o tom samém. Mě už děti posypané vápnem vážně nebaví. Obzvlášť pokud nejsou děsivé, stejně jako všechny scény, které by měly navozovat strach. Místo děsu se dočkáte akorát opakování stejných scén, které už jste bohužel měli tu čest vidět. Tragédie, které přeji aby propadla především finančně, jelikož bych nerad trpěl u dalšího pokračování. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný horor, ktorý je nepriamym pokračovaním vydarenej americkej jednotky. Má iba priemerný príbeh o rôznych skupinách ľudí, ktorí sa dostanú do problémov s dvojicou duchov, syna a jej mamy, ktorá umrela s pocitom silnej nenávisti. Spracovanie je ale celkom slušné, každého, kto už má s akýmkoľvek dielom z týchto sérií nejakú skúsenosť tu už nemá vôbec čo prekvapiť, tvorcovia mohli prísť aspoň s nejakým nápadom, ktorý by to aspoň trochu ozvláštnil, ale aj tak sa na to stále celkom dobre pozerá, film sa venuje trom rôznym skupinám, sestre hlavnej hrdinky z predchádzajúceho dielu, ktorá sa spolu s novým priateľom snaží prísť na to, čo sa vlastne stalo, trom spolužiačkám, ktoré navštívia prekliaty dom, čo nebol najlepší nápad a jednej rodinke v paneláku, ktorí začnú pociťovať negatívny vplyv kvôli tajomnému susedovi, pričom tieto posledné dve skupinky sú celkom slušne prepojené. O napätí tu už nemôže byť ani reči a ani atmosféra nie je moc výrazná, aj keď jej občasné náznaky sa tu predsa len nájdu, ale aspoň stále potešia niektoré celkom dobre podané hororové scény, ako napríklad opäť s pozeraním videokazety. Herecké obsadenie je skôr sklamaním, postáv je tu plno, ale sú to hlavne takí typickí americkí teenageri, potešili ma iba Sarah Michelle Gellar a Edison Chen, ale nemajú až tak moc priestoru. Réžia nie je zlá, ale Takashi Shimizu už po toľkých dieloch na to evidentne nemá dostatok energie a technická stránka je bez problémov. Aj Smrtiaca nenávisť je stále bez problémov pozerateľný film, ale už len predsa z mojej strany prevláda silný pocit zbytočnosti. 58% ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Oproti americkému prvnímu dílu slabota, málo děsivých scén, hrozné dialogy a Takashi Shimizu nenabízí žádné překvapující lekací scény(kromě té v ředitelně s ředitelkou...). Mnohokrát jsem se pousmál, že jsem zachytil záměry režiséra, jelikož lekačky, vraždy a vše kolem toho bylo okatě předvídatelné. Jediné co bych přičetl k dobru byl atmosférická rodinka a sousedi kolem nich a Sarah Roemer, která je překrásná. Obrovské mínus má u mě nešťastný casting výběru hlavní postavy, kterou hrála Amber Tamblyn, té jsem nevěřil vůbec nic a také naprosto nepovedená scéna se SM Gellar. Bohužel nezdařilí horor a téma, které mě už nudí. Mé hodnocení 2 hvězdičky... ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Druhý díl postrádá svůj největší prim....pocit strachu a napětí. Taky casting zrovna nebyl šťastný a "ségra" je strašně nesympatická a taky bez hereckého talentu, ale naštěstí se ve filmu vyskytuje minimálně, takže ostatní to jakž takž vyvažují. Ale jako filmík na jedno zhlédnutí je to fajn záležitost, která rozhodně nenudí. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Na každom kroku mliečne ruky, nohy, hlavy, z každého rohu vysia vlasy, čumia oči a miesto gradovaného napätia (na príbeh som rezignoval už v jednotke) obohrané lakačky, ako na bežiacom páse. Velice nudná záležitosť, akú som od hororového matadora Shimizeho kalibru nečakal. Že by nám zcarpenternieval? 40% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Priznam sa, ze si uz dobre nepamätam na prvu cast, takze nechcem porovnavat. Chvilkami som sa nudil, ale pri dostatocnej hlasitosti som sa v niektorych chvilach zlakol, pretoze reziser sa snazil za kazdu cenu hlavne hlasnou hrozivou hudbou divaka vystrasit, ale inak je to podla mna taky priemer. Prekvapivo ma najviac unavoval prave zaver filmu... 26.12.2008 _____ Amber Tamblyn - (Aubrey) +++ Arielle Kebbel - (Allison) +++ Jennifer Beals - (Trish) +++ Sarah Michelle Gellar - (Karen) +++ Edison Chen - (Eason) +++ Sarah Roemer - (Lacey) +++ Teresa Palmer - (Vanessa) +++ Matthew Knight - (Jake) +++ Produkcia: Sam Raimi +++ Hudba: Christopher Young +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dobře si vybavuji, jak jsem první Nenávist považoval za slušně odvedený thriller, u druhého dílu ale musím (jak to tak už bývá) podotknout, že originalita udělala pěkně nebezpečný sešup do očekávané rutiny!! Tvůrci sice na první pohled zajímavě přeskakují v ději, ale závěr filmu nám stejně poodhalí, že to nějaký zásadní smysl postrádalo. Navíc už mi znatelně chyběl ten silný motiv "Američan izolovaný v odlidštěném Japonsku". Zvukaři každopádně odvedli nadstandardní práci, i hudba Christophera Younga není jen disharmonií několika nepříjemných zvuků. Výsledkem je příjemných 50% a určitě uznání toho, že tahle série má (například oproti Saw) alespoň nějakou atmosféru!! ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ešte prvá polovica sa mi zdala zaujímavejšia ako prvý Grudge, potom to bola zase dookola sa opakujúca, nekonečná nuda. Hrôza, ale nie hororová. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Recyklace znamená znovuvyužití, znovu uvedení do cyklu, pro původní účel a stený systém. Škoda, že se to nedá aplikovat i na umění. Po šesté omletá látka se Shimizovi vymyká z rukou a stává se z ní nepřirozené klišé, které k smrti nudí. Na trojku už fakt nemám sil. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dost nepodařené a naprosto zbytečné poklačování. Lekačky nám vyzradí hudba. První díl mě několikrát nehezky vyděsil, tady už kouzlo nefunguje. A hlavní hrdinka je asi nejmíň výrazná postava v historii filmu. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Mrazilo mě skoro celou stopáž - tihle bubáci na mě holt fungují. O příběh jde až v poslední řadě, ostatně finální rozuzlení ukáže, že rozdělení filmu do několika časových rovin bylo tentokrát bezúčelné. Vedle toho je tu hromada klišé (hlavní hrdinka je sestrou titulní postavy prvního dílu, pochroumané rodinné vztahy), takže stejně jako v případě první části celek zachraňuje pouze audiovizuální stránka. Tvůrci slušně pracují s atmosférou, lekačky jsou většinou i přes svou předvídatelnost dostatečně intenzivní a našlo by se i několik vcelku zajímavých nápadů (zmizení Miyuki v hotelovém pokoji - podpásová variace na podpásovou scénu z prvního dílu). 5/10 ()

juta 

všechny recenze uživatele

Zklamání, zbytečné pokračování, fraška. Co tohle mělo společného s dobrým hororem? Lekačky? Ani náhodou, spíš velmi nepovedené a smíchnahánějící ubohost. Hrozný děj, laciné "lekačky", herci (až na Teresu) na zabití. Tohle se nepovedlo. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

bylo by dost naivní očekávat, že tohle veledílo přijde s něčím originálním... vytrvale se drží schématu klasické duchařské lekačky a zavděčit se může snad jen diváku sadomasochistickému nebo ortodoxním fanouškům béčkových hororů... zdárně jsem se pronudil ke konci a zjistil, že evidentně ani do jedné kategorie nepatřím. no, možná naštěstí. 30% ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Takashi Shimizu je debil. Inak ani nemôžem začať. Natočiť cca 6 filmov o tom isto je naozaj choré. Neviem kde som to už čítal, ale bola tam jedna zaujímavá veta v nejakom podobnom znení: Takashi Shimizu sa jedného dna proste zobudil a napísal scenár na film Nenávisť a od vtedy ho tento film živí, pretože doma v Japonsku natočil dve televízne Nenáviste, potom dve filmové(+ v roku 2008 vyjde tretie filmové) potom ho ako inak zavolali do Ameriky a tam natočil remake no a teraz k nemu aj dvojku. Neviem či ho to ešte baví, ale mne stačilo vidieť jednu Japonskú verziu + tie Americké a mám celej Nenávisti až po krk. Vtedy bolo to obdobie keď leteli malé deti a hlavne malé dievčatká s čiernymi vlasmi. Kruh bol naozaj super horor i keď dvojka bola slabšia, na Nenávisť sa tiež dalo pozerať, ale iba v rámci zabitia večera. Celá recenzia: TU ()

Reklama

Reklama