Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volně natočeno na motivy japonských bájí a pověstí. V pohádkovém příběhu se vypráví o osudech mladého rybáře (P. Trávníček), který svou statečností a odvahou zachrání štěstí dívky Jukiko (V. Jeníková) i své vlastní. A jak už to v pohádkách bývá, nakonec zvítězí i nad zlem, v našem případě nad čarodějnicí Jamambou (J. Adamová), která sužuje celý kraj. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Irene

Irene (hodnocení, recenze)

Krásní děsuplná pohádka mého dětství:"Všechno žeru,všechno žeru,matku,tátu,syna,dceru,můj věčný hlad mi nedá spát!" 

gaarq

gaarq (hodnocení, recenze)

když jsem se po x-letech díval na tuto pohádku po druhé, zdaleka už na mě neudělala takový dojem jako poprvé, ale pořád je to velmi dobrý příběh.

rtěnka

rtěnka (hodnocení, recenze)

Myslím, že za vše mluví to, že jsem Jamambu viděla už třikrát (za jeden měsíc... :-) ). Z dětství ji neznám, takže budu možná působit trochu infantilně, ale tahle pohádka mě prostě dostala. Pavel Trávníček je naprosto dokonalý a paní Adamová alias Jamamba, to je kapitola sama pro sebe. Miluju scénu, kdy si vede Džira do své chatrče se slovy: "Tak jen pojď, ty kůzlátko, ty telátko, ty jehňátko..." Zkrátka po dlouhé době pohádka, která mě zaujala natolik, že jsem si ji pustila vícekrát.

Související novinky

Jaroslava Adamová 1925 - 2012

Jaroslava Adamová 1925 - 2012

16.06.2012

V sobotních ranních hodinách zemřela v Praze ve věku 87 let herečka Jaroslava Adamová. Začínala jako statistka v Národním divadle a divadle Větrník už za studií na konzervatoři, kde absolvovala v… (více)

Reklama

Reklama