Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Král jednoho malého královstvíčka (O. Vízner) hodlá předat žezlo prvorozenému, leč hloupému princi Fintínovi (J. Teplý ml.). Jeho poddaní však zbožňují roztomilou a chytrou princeznu Pusinku (M. Maurerová). Bohužel si na ni myslí i zlý skřítek Pižlík (M. Kužel), jehož moc roste úměrně s hloupostí na královském dvoře. Už se těší, až ji dostane za ženu, ze všech poddaných udělá pidilidi a sám se stane pidivládcem. Čaroděj Fuk (P. Nárožný) s učněm Kuklíkem (M. Vladyka) už se na to nemohou dívat a rozhodnou se království pomoci. V tom čase v královské zahradě uzraje hruška moudrosti, jediná za sto let. Co všechno způsobí Fukova popletenost, když kouzelnou hruškou obdaří namísto prince chudého mládence Drátaříka (J. Zadražil)? (Česká televize)

(více)

Recenze (27)

rakosabasta 

všechny recenze uživatele

3* jsou málo, protože v pohádce je tolik vtipů, že by vystačily na filmový celovečerák. Bohužel však forma je tak moc televizně laciná, že není možné dát víc. Scénář a herci by si vážně zasloužili lepší "kabátek" a zainvestovat o pár zlaťáků navíc. Takhle jde jen citovat slova pana krále : "Bože můj, bože můj!" ()

irri odpad!

všechny recenze uživatele

Ostatní české nízkorozpočtové pohádky s běčkovými hlášky jsou oproti tomuto umělecké dílo. Tady ty hlášky jsou minimálně tak žetkové, hnusní tupí herci pořád dokola melou to samé, nemá to žádnou zápletku a vyvrcholení s křížečkem od maminky (Ó, umřela maminka, to se běžně v pohádkách nestává, to jsem si zaplakala) bylo vyloženě na zabití. ()

Reklama

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Tak toto se nepovedlo. Příšerný skřet, který chce pusinku, Hrozný tajemník, který je navíc kleptoman, dětinská princezna na koloběžce a ten král, Bože můj, to byla hrůza. Dvě hvězdy pouze za Nárožného a jeho hlášky, např., "Budou mít krále hlupáka. No tak budou, pokud vím nebudou jediní." "Sedí, mlčí, žere, neporadí." nebo "Na hloupost jsou všechna kouzla krátká." Jinak bych dal odpad. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Mé vlastní svědomí mi nedovolí dát vyšší hodnocení. Pohádka jako taková byla naprosto o ničem a s mizernými triky. Takových motivů jako Honza málem králem atd jsme slyšeli mnoho podobně jako Čáryfuk (akorát ten původní nepůsobí jako senilní dědek ale je dokonce vtipný). Jan Zadražil v roli drátaříka byl dobrý a také můj jediný důvod proč udělit 1*. To ostatní bylo jen nutné zlo jako například Pavel Kikinčuk - za to jeho hraní by zasloužil....strašné.. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Forma vysoce převyšuje obsah, což vzhledem k banalitě obsahu nevyjadřuje dostatečně kvalitativní rozdíl mezi námětem a provedením. Klasická, bezpočtukrát použitá klišé, roztržitý kouzelník, hloupý princ, hodný chasník, milá princezna, kouzelná záškodná postava (někdy vodník, nekdy démon, někdy trpaslík, někdy šotek, někdy prostě kouzelné cosi) nikoho příliš oslnit nemohou, ale on k oslnění stačí ten sršící ohňostroj vtipů a hlášek. Kde jinde kouzelník ohmatává rostlinu, aby konstatoval, že buď pršelo, nebo tam byl nějaký pes? ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama