Reklama

Reklama

Daenseoui sunjeong

  • Jižní Korea 댄서의 순정 (více)

Obsahy(1)

Na Young-sae (Keon-hyeong Park) byl nejlepším učitelem tance v Korei, ovšem po nehodě na posledním mistrovství musel přestat. Z letargie, do které upadl, ho dostane až Jang Chae-ryn (Geun-Young Moon) , která přijíždí z Číny, aby s ním soutěžila na dalším mistrovství. Je tu ale problém, tanečnice přijela do země ilegálně a jediná možnost je falešné manželství. Po uzavření sňatku se ovšem ukáže, že Korejka není ta, za kterou se vydávala, a co víc, tančit neumí vůbec. Jak skončí soutěž, která je již za tři měsíce a jak dopadne jejich manželství? (Kiyoshi)

(více)

Recenze (31)

May 

všechny recenze uživatele

Teseni se je nekdy zradne, mozna i proto je lepsi neocekvat.. Tesit se na neco muze znamenat nedocenit to, co nakonec prijde, a to, co prislo, s sebou prinese jen zklamani, za ktere film vlastne vubec nemuze. Cela propagace Innocent Steps hrala na velkou romantiku, kazdy, kdo se o to jen trochu zajimal, ji musel automaticky ocekavat, salala z kazdeho zaberu, ..nemluve o prvnim teaseru, jenomze.. Jenomze Dancing Princess romantika proste neni; alespon ne takova, jakou ji vsechno kolem at uz zamerne ci ne slibovalo. Uz jednou jsem psala, jak je zvlastni koukat se na film, ocekavajic jiny zanr.. Na cloveka to, at chce nebo ne, pusobi jinak.. Napredstavovala jsem si moc veci, ktere jsem pak marne hledala.. _ Jang Chae-rin nelegalne prijeletela z Ciny prave v dobe, kdy se mela dostavit jina divka, aby nastoupila na misto nove partnerky jednoho z nejlepsich korejskych ucitelu tance. Vsechno se provali az po dulezitem kroku, ktery byl nezbytny pro jeji mozny pobyt v Koree. To, ale i vzajmne sympatie s Young-saem, ji umoznili zustat.. a tancovat. Tancovat a citit. Tancovat a milovat.. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Možná proto, že jsem po seriálovém období, přišlo mi to takové hrrr. Ani člověk nemrkl a už byli zamilovaní. Já přitom necítila žádnou chemii a měla jsem pocit, že nemají kromě tance a světlušek nic moc společného. Určitě bych uvítala alespoň nádech komedie. Taneční stránka je ale každopádně povedená a tak nějak celý film tahne. Nadšená ale bohužel nejsem, proto jen 3*. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Let's Dance! Ale to jsem asi říct nechtěla... :-) Příjemný film s mou velmi oblíbenou Moon, o které jsem do této chvíle ani nevěděla, že umí až takhle tancovat. Možná by bylo lepší, kdyby film byl tak o 20 minut kratší, ale tak s tím už nikdo nic nenadělá. Tanečnímu páru to vcelku sluší, šlape jim to ale lépe. Na volné odpoledne film plný klišé jako dělaný. (btw. znáte z Hříšného tance to "bu-buch, bu-buch" a tak chytají rytmus. Tady to jde velmi podobným způsobem - taky přes srdíčko ;-)) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Příběhově vlastně nic originálního a někdy sem se prostě neubránil dojmu, že u některých scén, kde se to vyloženě nehodí, to je už dost přehnaně emočně vystupňovaný, ale díky strašně roztomilý Geun-yeong Mun a svižnýmu příběhu, kterej se snaží vyvarovat všem možným i nemožným klišé, to je výborně zábavnej film ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá mierne romanticky ladená dráma. Má celkom dobrý príbeh o učiteľovi tanca, ktorý bol vo svojom odbore najlepší, ale po zranení kvôli svojmu najväčšiemu konkurentovi s tým skončil a nezmieril sa s tým, ale priateľ mu ponúkne šancu, aby učil špičkovú čínsku tanečnicu, s ktorou sa môže znovu prebojovať na vrchol, s čím súhlasí, ale miesto tanečnice príde jej sestra bez väčších skúseností a tak ju musí učiť všetko odznovu a postupne sa spriatelia. Ale kvôli zrade sa všetko skomplikuje. Spracovanie je na tom dobre, všetko ide už klasicky podľa plánu, spočiatku si k sebe musia obe hlavné postavy nájsť cestu a po bližšom zoznámení už môžu začať tvrdo trénovať, na čo sa dobre pozerá a chválim aj výborný prvok v podobe nelegálnej prítomnosti číňanky a tak ich prenasleduje dvojica z úradu, aby zistila, či sú skutočne zosobášení, čo to celé dosť osvieži, ale inak ide všetko podľa plánu, postavy sa musia odlúčiť, aby sa mohli zase zmieriť a podobne, jednoducho klasika, ale všetko tu funguje tak, ako má a hlavne posledná desaťminútovka je výborná, záver sa mi veľmi páčil. A aj vzťah s hlavným konkurentom je dobre podaný. Čo sa týka jednotlivých žánrov, tak je to úplne ideálna kombinácia drámy, komédie, tanečného filmu a nejakej tej romantiky. Humorné scény sú vtipné, aj keď ich až tak moc nie je, výraznejšia je dráma, ktorá je vydarená, romantiky tiež moc nie je, ale páči sa mi a chválim aj samotnú tanečnú tématiku, zaujme aj tréning, ale najviac hlavne samotné súťažné tance, ktoré majú ten správny náboj. S hereckým obsadením som spokojný, skvelá Moon Geun-Young vo svojej možno aj najlepšej úlohe a okrem iného jej to ide výborne aj v tanci, jej partner, Park Geon-Hyeong, ktorý je tu ten správny sympaťák, dostatočne nepríjemný záporák a viacero zaujímavých vedľajších postáv. Réžia a technická stránka sa mi páčia, výrazný žánrový nadštandard. Innocent steps spĺňa všetko to, čo sa aj od neho dá očakávať, síce dejovo to ničím neprekvapí, ale výborne sa na to pozerá, fungujú všetky žánre a aj všetky stránky sú výrazne nadpriemerné. Len škoda, že celý film nemal taký náboj ako záver, to by bol zážitok. 78% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Krásný mix Hříšného tance a Zelené karty na korejský způsob. Další film, ve kterém učinkují světlušky - symbol mnoha korejských romancí. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Tenhle mnohokrát provařený taneční příběh mi srdce úplně neurval, ale Geun-Yeong Mun mě zase dostala a bez problémů obhájila pozici vysoko v mé oblíbené desítce. Dokonalá pro roli ošklivého káčátka, které se změní -- a není to obráceně, že je na začátku z krásné holky udělaná ošklivá. Dokáže to jen výkonem, a vykouzlí ze svého roztomile "obyčejného" zjevu něco výjimečného. P.S. a světlušky jsou pro Korejce něco podstatně jiného, než pro Japonce. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Film ktorý vo svojej gýčovej úprimnosti ždíme zo "žanru" tanečných oveľa viac, ako je zázračný vzostup loosera. Jednoducho pridaná hodnota ázijskej mentality, znovu príjemne korení očakávané. Sladučký záver ma síce pre tento krát vôbec nebral (skôr unavoval), ale za neskutočne zlato vykulený kukuč Geun-yeong Mun to zaslúži tú štvrtú. 70% ()

balone 

všechny recenze uživatele

Jelikož tanec miluji, tak nemůžu s hodnocení níže. Jsem rád, že ten film nedopadl, jak se od něj očekávalo nebo jak by dopadl v rukou američanů. 80% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Mám z toho smíšené pocity - na jednu stranu moc milý film, který hodně drží roztomile dětská Geun - Yeong Mun; dlouho měl u mě našlápnuto na slušné hodnocení... Ale na druhou se změnil na dost negatovní - uměl bych s představit lepší dramatický zvrat. To, že jsem podobný koncept už několikrát viděl, bych mu odpustil, ale nemůžu na něj mít jednoznačně pozitivní vzpomínky. 70% ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Hodnotím pozitivně dramatický zvrat, který v průběhu filmu režisér pro diváka připravil. Hlavní hrdinka je totiž tak dětská, naivní, roztomilá a občas vystrašená, až toho je chvílemi moc. Navíc - nemohu si pomoci, ale nedařilo se mi jí "sežrat", že je na začátku takové taneční dřevo (spousta dívek se na rumbu, byť by ji neuměla, dokáže "chytit" lépe a rychleji). Díky dramatickému zvratu však příběh zvážní, člověk začne hlavním postavám silněji fandit a nemohu si pomoci, měl jsem pocit opravdovosti. Takže, přestože jsem si po první půlhodině v duchu říkal, že jsem čekal víc, mohu dát se závěrečnými titulky (doslova se závěrečnou Chilli Cha Chou) bez pocitu zásadního nadhodnocení 4*. Příjemný film. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zelená karta na Kórejský spôsob. Pár, ktorý uzavrel fingované manželstvo sa nakoniec do seba zamiluje a popritom neustále tancuje pretože trénuje na súťaž. Ona je neskutočne roztomilá a on je sklamaný životom, ale postupne s ňou nachádza chuť tancovať, žiť, proste byť šťastný. Bonusom je aj zábavné duo detektívov z imigračného, ktoré neustále sleduje pár, aby im dokázalo, že podvádzajú. Prvé dve tretiny sú proste nádhernou romantikou. Lenže v poslednej tretine dej uhne iným smerom. Zamiešajú to intrigy od konkurenčného tanečníka, čo mi príliš nesedelo a ja som sa nevedel dočkať, kedy sa táto línia skončí a všetko sa dá medzi párom znova do poriadku. Síce to má happyend, ale tá posledná tretina ma aj tak znechutila a pokazila inak skvelý film. Škoda, ale aj tak to za pozretie stálo. 6/10. ()

gibbon 

všechny recenze uživatele

No... já se netěšil a tenhle doslazenej mix Dirty Dancing a Kolji jsem si výborně užil. I přesto, že se se film od začátku do konce držel v jednoduché šablonce. Roztomilost Geun-yeong je prostě odzbrojující. Co ale bude hrát, až se "odlolitkovatí", netuším... :) ()

hunty 

všechny recenze uživatele

Možná se ten film snažil být až moc milý a Moon Geun-Young mi tam ne vždy seděla. Trochu víc zapojit žánr komedie a šel bych nahoru + mi tento styl tancování moc neříká. Tancování mi asi taky znechutily obtloustlé slečny z tanečních, co mi úspěšně šlapaly ostrými podpatky na nohy, možná kdyby tam kdysi chodily asiatky, tak by se mi i tenhle film zalíbil více: ) ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Tento snímek nabírá tempo postupně - první půlhodinka není moc zajímavá a nedaří se tu ani příliš pokusy o vtipnost. Pak ale dojde na tréning, tanec, city i drama a začne to být opravdu zábavné a hezké (včetně světlušek na konci). No a Moon Geun-young? Ta je prostě tááákhle moc rozkošná :-) ()

t_gon 

všechny recenze uživatele

Romantické filmy z Koreje mám rád, záleží však čím je samotná romance obalena. K mixu Zelené Karty, Hříšného tance a mnoha dalších filmu obalených líbivým kabátkem exotických tanců jsem se přemlouval delší dobu. Ono totiž taneční filmy vyhlížím a oklikou se jim vyhýbám. Ale po shlédnutí “IS“ nutno říci, že Korejci opět nezklamali a namíchaly povedený snímek. Nejkrásnější je sledovat hlavní dvojici, jež si k sobě postupně buduje cestu – jak ke společnému životu (důvod je imigrační) tak k tanci, jež má vyústit velkou Národní soutěží. To by se však nesměla do cesty míchat “zámožná konkurence“, která má své plány… Krásný filmek, jež by mohl skončit “méně šťastně“, nebýt hodně zmiňovaných světlušek… ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Krásné, něžné, milé, zajímavé, okouzlující. Nemám nic, co bych mohla vytknout. Pro někoho to může být film romanticky přitažený za vlasy, mně se ale líbil. Film o tanci, kdy se z jedné neschopně uťápnuté nedospělé housenky stává krásný elegantní motýl, kdy se hlavní postavy do sebe postupně zamilují i ve svém falešném manželství. Samozřejmě ani nechybí zápletka v podobě podvodu všiváků. Krásná je i pověra o světluškách a jejich závěrečném vystoupení. Do poslední chvíle jsem tajila dech, zda k sobě obě hlavní postavy naleznou cestu a byla bych velmi mrzutá, kdyby se tak nestalo. Film potěší kohokoliv, kdo je jen trochu naladěný na taneční prostředí a samozřejmě taky na trochu romantiky. Upozornění: Nejedná se o repliku kultovně trapného Hříšného tance! ()

theeneed 

všechny recenze uživatele

Tvůrci to trochu překombinovali a výsledkem jsou nedostatečně motivované přeměny. Téma filmu se měnilo z obrazu na obraz a já jsem občas nevěděla, jestli jde ještě o pár, který uzavřel manželství na oko a postupně se sbližuje, o slečnu, která se učí tančit, nebo o rivalitu mezi tanečníky. Ale světlušky mi nakonec napověděly, že je to vlastně jedno. ()

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Korejci si udělali něco jako Hříšný tanec po svém. A když Swayze šel od řeky tak mi půjdeme od lesa. A vono je to fakt zajímavě a originálně pojaté. Jenže ke konci se dostavila taková malá, ale přeci jen "nuda", tak tedy čtyři*. ()

Reklama

Reklama