Reklama

Reklama

Jamie Oliver: Roztančená kuchyně

(pořad)
  • Česko Jamieho roztančená kuchyně (více)
Reality-TV / Rodinný
Velká Británie, 2002, 52x30 min

Režie:

Brian Klein

Účinkují:

Jamie Oliver
(další profese)

Obsahy(1)

Jamie Oliver dělá to, co má nejraději - vaří pro své kamarády. V pořadu Oliver´s Twist potkává Jamie lidi nejrůznějšího ražení a všechny je zve k sobě domů, kde pro ně vaří ty nejúžasnější recepty, které si dokážete představit. Doprovázíme ho po jeho oblíbených obchodech a trzích, nakupujeme s ním vybrané pochoutky a nezbytné ingredience a necháváme se přitom poučit, na co si dát pozor, když nakupujeme svá oblíbená jídla. Párty může začít. A jaké zajímavé lidi z londýnského prostředí potkáme? Stuarta a Russella potkal Jamie přibližně před pěti lety. Pomohli mu zrenovovat celý byt a především kuchyni a on nevěděl, jak se jim za to náležitě odvděčit. A pak přišel ten velký nápad něco dobrého jim uvařit... Dom, Jamieho přítel, je kouzelník a vegetarián. Společně s kamarádkou Sandi, bratrem Timem a manželkou Sandy, jež jsou také vegetariáni, si dali dostaveníčko s Oliverem, který jim ukazuje, že nejíst maso není totéž, jako být pouze o čočce a tofu. Greg a Junior se živí vystupováním se svými zábavními čísly po londýnských nočních klubech. S tím souvisí i jejich příšerná dieta, která se skládá výhradně z fastfoodů a piva. Jamie jim ukáže několik rychlých, jednoduchých a především zdravých receptů, které zvládne úplně každý... Francesco, Sarah a Andre jsou američtí studenti. Od prvního okamžiku, kdy se ocitli v Londýně, milují britskou kuchyni. Jamie je zde proto, aby je pár tradičních receptů naučil... Andy, Louise, Chas a Ollie pracují u policie a všichni milují kořeněná jídla. To je přesně parketa pro Jamieho... Mark, Alex a Fraser hrají za Jamieho oblíbený londýnský ragbyový tým The London Wasps. Po utkání potřebují doplnit energii a Oliver jim rád poslouží svými znalostmi a umem... Lynne, Chris, Paula a Joe jsou velkými fanoušky ABBy. Křižují zemi ve své dodávce a každý víkend sledují pořad o své oblíbené kapele. Právě vyhráli cenu za nejlepší fanoušky, což je příležitost pro Jamieho, aby připravil něco dobrého k snědku. Louise, Naomi a Emily jsou tři překrásné dívky, v současné době bohužel všechny bez přítele. Jamie je učí několik fantastických jídel, které jednoho dne budou vařit doma pro své milé a dává jim několik dobrých rad, jak najít toho pravého... Znáte tu pověru o modelkách, které nejedí tučné jídlo, aby si udržely štíhlou postavu? Ani v nejmenším to neplatí, když Jamie pozve své kamarádky Jasmine, Vicki a Polly... Steven a David se živí jako poštovní kurýři na kolech. Celý den se někde prohánějí a živí se pouze sendviči. Jamie je naučí několik jídel trochu jiného ražení, které si přesto můžou brát pohodlně sebou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (101)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Nejsem kdovíjaký kuchař (i když vařím rád), kulinářské pořady (ony Cooking Show) jdou tak nějak mimo mě, ale série od tohoto střapatého Anglána mám nakoukané skoro všechny. A Oliver's Twist byl jedním z prvním, který jsem začal sledovat pravidelně. Zkrátka Jamie nechává veškerou konkurenci daleko za sebou a to ať už kuchtí u sebe v kuchyni (Jamie vaří doma), učí svému řemeslu ztracené existence (V kuchyni šéfkuchaře), obšťastňuje svým uměním v na Apeninském poloostrově anebo za velkou louží, nebo doporučuje rychlá jídla (Jamie vaří hotovky). Takhle si představuji zábavný pořad o vaření. ()

Fabienne 

všechny recenze uživatele

Pravý opak Jennifer a Clarissy (Dvě dámy při těle). Jamie je mnohem mladší, mnohem hezčí a hlavně MNOHEM hubenější než ony. Vaří exotická jídla... Vidím v tom jediný problém - pro normálního českého diváka je to zajímavá podívaná, ale většina receptů je nepoužitelná. Nevím jak vy, ale ještě jsem nikde neviděla prodávat banánové listy... ()

Reklama

bidja 

všechny recenze uživatele

Jamie není sice žádný top kuchař, ale pěkně se na to dívá. Taková nezávislá domácí kuchyně. Někteří tady pláčou, že suroviny nejsou k dostání, ale všimli jste si, že by snad nakupoval v hypermarketu ? Vždy jde do speciálky a nechá si poradit a tom to je, o suruvinách. Navíc má spousty postupových nápadů, chilli opečené přímo nad plynovým hořákem, saláty trhané u silnice ve městě, atd. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Paráda kam se hrabe nějaká Prima vařečka s nesympatickým Zounarem, Polreich nebo Babica... Tento kulinářský pořad, je jedním z nejlepších svého druhu, konkurovat by mu mohly snad jen Ti naši "Kluci v akci". Ze všech kuchyní a kuchařských pořadů, jeden z nejlepších a to jednoznačně. Sympatický hlavní představitel, pěkná místa, vtipné provedení. A ty jeho kolikrát exotická jídla? Hmm.. a mňam i když si myslím že se člověku kolikrát silně prodraží, co se týče např. jenotlivých ingrediencí, některá budou v běžných obchodech i nesehnatelná, ale na druhou stranu ty jeho papů v konečném výsledku nemusí být vůbec špatná:-)) ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Inspirativní pořad, kde se něco i naučíte, pokud je ve vašem okolí supermarket, který disponuje všemi těmi exotickými bylinkami, bez kterých by byli všichni tihle britští mastechefové v prdeli jako Baťa s dřevákama. Jamie je ale i přesto natolik sympatický, že se na pořad dá koukat i bez těch bylinek. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Jamie Oliver vařil i pro britskou královskou rodinu. (Attta)

Reklama

Reklama