Reklama

Reklama

Základ rodiny

  • USA The Family Stone (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sarah Jessica Parker v roli, za kterou byla nominovaná na Zlatý globus* a další zářivé hvězdy vládnou úžasné komedii nabité „břitkým humorem“ (Rolling Stone)! Základ rodiny je okouzlující romantický film, během kterého se nepřestanete smát! Věčně podrážděná a až příliš konzervativní ředitelka korporace Meredith Morton (Sarah Jessica Parker) je zvyklá na život na Manhattanu, ale teď musí důvěrně známé prostředí na chvíli opustit. Čeká jí návštěva u rodiny svého přítele Everetta Stona (Dermot Mulroney). Stoneovi jsou ale hodně svérázní lidé a najít společnou řeč s odměřenou cizinkou pro ně nebude snadné. K tomu, aby si Meredith získala jejich srdce, bude potřeba jeden nečekaný host, dvě překvapivá milostná vzplanutí a několik piv! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (145)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Základ rodiny je okouzlující romantický film, během kterého se nepřestanete smát! Skutečně. Nemůže skončit, co nezačalo. Stvořil to Bezducha k obrazu svému. A jaký z toho mám pocit? Stojíte na rušné ulici, kolem vás jsou domy, výkladní skříně, stromy, pestré barvy, tvary, zvuky, vůně, lidé, zvířata i rostliny… a vy upřeně hledíte do kanálu. Doufáte, že na hladině té tekutiny na dně se na vteřinu zableskne slunce, které spíš jen tušíte nad svou hlavou. A když se tak stane – je to kanál. Co byste chtěli. ()

spriteboy 

všechny recenze uživatele

Tak nevím. První hodinu jsem se tak trochu nudil. Závěr filmu se mi naopak dost líbil. Možná, že koukat se na ten film o Vánocích, dal bych mu i 4 hvězdičky, ale takhle si myslím, že 3 jsou tak akorát. Ta první hodina mi skutečně nesedla. V jednu chvíli jsem měl pocit, jako by se ti herci k sobě nějak nehodili. Ale každopádně si ta velká rodinka prožila zajímavější Vánoce, než většina lidí, co znám :-) ()

Reklama

jezurka42 

všechny recenze uživatele

I hate to see you miss out on something... because you have this picture in your mind or you thought you can change something you can't. I'd hate to see you not find what you really want. Od filmu, během kterého se, cituji, 'nepřestanete smát', jsem čekala zcela něco jiného než jsem dostala. A jsem ráda za ten omyl. Příběh jedné rodiny, která je ztřeštěná jako milující, otevřená jako ochraňující. Proč Meredith nechtěli přijmout? Protože se k Everettovi nehodila? Protože byla jiná? Protože všichni Stoneovi věděli, že možná jsou to poslední skutečně společné Vánoce? Těch důvodů mohlo být mnoho, mohl být jen jeden. Ale i ten stačil. Jenže ta ženská v sobě nese stejnou ztřeštěnost a lásku jako všichni ti lidé dohromady. A každý hledá lásku. Každý hledá pokoj v duši. Nakonec to našli, i když je to stálo lásku člověka jejich srdci nejbližšího. ()

waska 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si myslel, že to ani nedokoukám ( ta ženská v podání Sarah Parkerové mě vyloženě sr...lezla na nervy. Takovýhle typy ženskejch bych vyvážel na nějaký opuštěný ostrov... ), ale nakonec jsem rád, že jsem vydržel. ( Nutno podoknout, že to bylo zejména proto, že tam hraje Rachel McAdams ). V jednu chvíli jsem se dost dobře bavil, hočička bratrů nebyla výjimkou. Škoda jen toho konce, dalo se z toho vyklouznou i jinak a i lépe. ()

Mona-Lisa 

všechny recenze uživatele

Americké "dramokomedie", co se snaží v de facto každé scéně zachytit více žánrů, až z té překombinovanosti jednoho bolí oči, nemusím. A ještě do toho gulášku míchneme trošku romantiky s frekvencí vět "Merry Christmas" a "I love you" skoro každou minutu. Všudypřítomná sváteční nálada a příbuzenské peripetie mě nedostali na svou stranu (a to prosím vánoční koledy prozpěvuju od října a rodinná pouta sdílím s půlkou svého města). Takže, dvě a půl hvězdy za pouhou přítomnost Diane a Claire, pro které mám velkou slabost :-) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Luke Wilson si při natáčení zlomil zub a zeptal se proto své kolegyně Diane Keaton, jestli by mu nedoporučila nějakého dobrého zubaře. Keaton mu tedy dala telefonní číslo. Když na něj poté Wilson zavolal, zjistil, že se jedná o psychologa. (jezurka42)
  • Fotografie mladé těhotné Sybil (Diane Keaton), kterou dává Meredith (Sarah Jessica Parker) dalším členům rodiny, je skutečná fotografie mladé Diane Keaton. Ta však nikdy těhotná nebyla, a proto byla tato fotografie digitálně upravena. (jezurka42)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama