Reklama

Reklama

Základ rodiny

  • USA The Family Stone (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sarah Jessica Parker v roli, za kterou byla nominovaná na Zlatý globus* a další zářivé hvězdy vládnou úžasné komedii nabité „břitkým humorem“ (Rolling Stone)! Základ rodiny je okouzlující romantický film, během kterého se nepřestanete smát! Věčně podrážděná a až příliš konzervativní ředitelka korporace Meredith Morton (Sarah Jessica Parker) je zvyklá na život na Manhattanu, ale teď musí důvěrně známé prostředí na chvíli opustit. Čeká jí návštěva u rodiny svého přítele Everetta Stona (Dermot Mulroney). Stoneovi jsou ale hodně svérázní lidé a najít společnou řeč s odměřenou cizinkou pro ně nebude snadné. K tomu, aby si Meredith získala jejich srdce, bude potřeba jeden nečekaný host, dvě překvapivá milostná vzplanutí a několik piv! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (145)

castor 

všechny recenze uživatele

Od standardně nadprůměrných výkonů (Claire Danes, Dermot Mulroney, Diane Keaton) až po dle kritiků zářivých překvapení (Sarah Jessica Parker nebo konečně zajímavější Luke Wilson) se dobelháme přes příběh, který vlastně neví, čím chce být. Jeho hrdinové prakticky po celou dobu neopustí stěny rodinného sídla. Právě větší koncentrace postav ale ukazuje, jak jim scénář nestačí, několik členů rodiny nemá víceméně co hrát, jen střídá grimasy úsměv x rozpaky. Hodnocení pak sráží zejména viditelná nedotaženost několika motivů, zbytečné přidávání dalších (například matčina nemoc) a k tomu všemu až nevěrohodná milostná vzplanutí. Čistých 60%. ()

Mona-Lisa 

všechny recenze uživatele

Americké "dramokomedie", co se snaží v de facto každé scéně zachytit více žánrů, až z té překombinovanosti jednoho bolí oči, nemusím. A ještě do toho gulášku míchneme trošku romantiky s frekvencí vět "Merry Christmas" a "I love you" skoro každou minutu. Všudypřítomná sváteční nálada a příbuzenské peripetie mě nedostali na svou stranu (a to prosím vánoční koledy prozpěvuju od října a rodinná pouta sdílím s půlkou svého města). Takže, dvě a půl hvězdy za pouhou přítomnost Diane a Claire, pro které mám velkou slabost :-) ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Príjemna vianočná atmosféra, no dojem kazí, že ak sa človek nad tým trošku zamyslí, tak vidí ako sú všetky kladne prezentované postavy zlé (a nemyslím napísané, ale vyslovene zlí ľudia). K dobrému dojmu nakoniec pomáhajú sympatickí herci na čele s výbornou Sarah Jessicou Parker (fakt som nemyslel, že to niekedy napíšem :) ). Hlavne oni dali celej tej nemorálnej zvrátenosti (aj v zápletke) vydávajúcej sa za feel good film, obstojný šarm. 6/10 ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Na to, jaký má film obsazení a jaký potenciál v námětu dopadl výsledek relativně špatně. Film se jakoby neuměl rozhodnout co bude - jestli drama a nebo komedie. Na drama je to slabé a na komedii zase málo vtipné. Je to prostě obyčejný romantický film a ani té tam moc nebylo. V podstatě kromě poslední půlhodinky, kdy se to rozjelo a udále se pár hlášek, tak film jen tak plynul a nic se pořádně nedělo. Na druhou stranu to nenudilo a celkem to plynulo a poslední půlka byla super. Je to takových slabších 60%. Mohlo to být super drama a nebo docela dobrá komedie, takhle je to jen film. Ne špatný, ale ani ne vyjimečný.Howgh! ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Před vánočními svátky, kdy se schází celá početná rodina, přiveze nejstarší syn Everett představit svoji nastávající, ta do pohodové a soudržné rodiny pasuje stejně jako její jehlové podpatky do sněhu. Meredith ( Sarah Jessica Parker) je odměřená, upjatá, snaživá a nejistá. Všeobecné rozpaky vystřídá nervozita a nervozitu konflikty a jelikož se budoucí nevěsta cítí v nepřátelském prostředí osamocená povolává si na pomoc svoji sestru Julii a ta zapadne do rodiny jako kdyby tam patřila odjakživa. Komedii jsem v tomhle filmu plném slz neviděla, ale cca 20 minut před koncem se zřejmě i autoři rozpomněli, že točí cosi k popukání a rozhodli se to rychle dohnat po vzoru grotesek, škoda téhle „humorné“ vsuvky. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Luke Wilson si při natáčení zlomil zub a zeptal se proto své kolegyně Diane Keaton, jestli by mu nedoporučila nějakého dobrého zubaře. Keaton mu tedy dala telefonní číslo. Když na něj poté Wilson zavolal, zjistil, že se jedná o psychologa. (jezurka42)
  • Fotografie mladé těhotné Sybil (Diane Keaton), kterou dává Meredith (Sarah Jessica Parker) dalším členům rodiny, je skutečná fotografie mladé Diane Keaton. Ta však nikdy těhotná nebyla, a proto byla tato fotografie digitálně upravena. (jezurka42)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama