Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden den v životě mladého taxikáře, jeden den plný komediálních situací, ale i zásadních změn v jeho životě. Pražský taxikář Jarda (Jan Dolanský) chce oslavit své narozeniny, všechno má pěkně naplánované a pod kontrolou, tak jako zatím vše ve svém pracovním i soukromém životě. S každým vyjde, všechno zařídí, všichni jsou s ním spokojení. Jarda se prostě „vyzná“. Má skvělou manželku, krásný byt, pohodovou práci, novou milenku a spoustu dobrých známostí, jenže do jeho nového taxíku nastoupí muž (Viktor Preiss), jemuž osud toho dne také nadělil řadu nečekaných a komplikovaných situací a zásadních rozhodnutí. A tak se pro oba v nečekaném společenství a v celodenním putování proměňuje řada vztahů i hodnot. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Viktora Preisse jsem vždycky nesnášel. Alespoň do té doby, než jsem dospěl a všiml si, jak vynikající výkony dokáže podat. V tomto filmu hraje tak charismaticky, že si ho prostě musíte oblíbit. Stejně tak taxikáře Honzu Dolanského, kterej tím svým ksichtem ukecá snad každýho a je sympatickej v každé situaci. Děj působí místy vtipně, místy dojemně, vesměs kladně a kromě jediného kyksu, kdy Preiss telefonuje s právníkem z taxi projíždějícího noční Prahou a právník volá z budovy, kde je v pozadí ještě den, jsem nezaznamenal žádnou pitomost či nejasnost. Fakt pozitivní film. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Výborné slovní špičkování mezi Janem Dolanským a Viktorem Preissem probíhá na bázi hry kočky s myší, v níž několikrát dojde k výměně rolí a překvapivým zvratům. Naopak to překvapivě drhlo tam, kde by to člověk nečekal - nevýrazný Pavel Zedníček v roli šéfa taxislužby nebo násilně stylizovaná nablblá tetička v podání Jany Hlaváčové. Jako vždy mě ale potěšila - i když jen v malé roli - moje oblíbená Jana Štěpánková. Já jsem se bavil dobře. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

že martin kotík nepatří k dobrým režisérům,lze poznat z jeho nadupané tvorby:-)ale tohle je podle mě nesmyslně podhodnocené.skvělý viktor preiss a veliká naděje jan dolanský,rozehrají vtipnou a svižnou noir komedii,o jednom ukecaném taxikáři.trefné vtípky a skvělé hlášky.pro mě určitě veliké překvapení,u kterého jsem se fakt natlemil.bez pochyb kotíkův nejlepší film,nebo spíše jediný film:-) ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

tak to bylo pěkné odpoledne,balit dárky a cpát se přitom pohyblivýma obrázkama...nejdřív vánoční příběh,hned na to komedie,dávala jsem si to jako šlehačkový dort,na to zavináče,mňam,jako nějaká těhotná....ale Všechno nejlepší! byl skvělý,skvělý,skvělý filmík ...nenudila jsem se ani chvíli a bavila se královsky....autory neznám,ale ani mě to moc nezajímalo,vybrali herce pro dvě ústřední role k mojí úplné spokojenosti ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Viděno v TV u žehlení jako něco než začne fotbal a nakonec jsem u toho s fotbalovými přestávkami zůstala, k tomu žehlení fakt ideální záležitost. Na oba pány se dalo koukat, nejen po vizuální, ale i po herecké stránce, naopak u TOTÁLNĚ KATASTROFÁLNÍCH žen včetně té Matonohy jsem neřešila a přepínala na fotbálek. Příšerná antiherečka Bendová mě nepřekvapila, Tereza Kostková taky ne, já už se bojím i otevřít ledničku, aby nevyjukla, ta baba se vecpe fakt naprosto všude. Už z ní mám pomalu takové trauma jako Enšpígl z Holubové (ta je taky něco). Ovšem Jana Štěpánková a hlavně Jana Hlaváčová, které mám docela ráda, to fakt nezvládly. Ale na druhou stranu mohla hrát bláznivou tetičku taky Květa Fialová a to bych u toho fotbalu asi zůstala....Až tady jsem zjistila, že se jedná o film, co byl v kinech! Já bláhová jsem myslela, že je to televizní komédyje, tak jsem byla docela shovívavá. A připomínalo mi to nejen Pánskou jízdu, ale hlavně Blbce k večeři. I ten daňový kontrolor tu byl! Takže ta třetí hvězdička je za odvahu pustit se do stejné látky jako Blbec a ještě s tím jít do kin. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Když Jan Dolanský poprvé jede ve svém novém taxíku, je již poškozen levý přední blatník. A to ještě před tím, než herec s novým autem sám havaruje. (navabaca)
  • Natáčelo se v reálném taxíku, v tomto prostoru spolu byli Jan Dolanský a Viktor Preiss uzavřeni celkem téměř měsíc. Tato situace samotná pomáhala navodit tu "správně podrážděnou" náladu obou protagonistů. (hippyman)
  • Filmový děj se odehrává během jediného dne, a tak se ve filmu několikrát zobrazí údaj o aktuálním denním čase. V ranním vysílání sděluje moderátor v rádiu, že dnes od sedmnácti hodin začíná fotbalový zápas mezi Spartou a Brnem, ale už v 18:00 zazní z téhož rádia konečný stav tohoto zápasu. Fotbalový zápas však bez poločasové přestávky trvá 90 minut. (Frajtkof)

Reklama

Reklama