Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brooke a Gary se do sebe zamilovali a koupili si byt, ve kterém chtěli žít šťastně až do smrti. Mohli by, kdyby se záhy nezačali nenávidět. Záminkou pro ukončení jejich společného života se stala jedna z mnoha banálních partnerských hádek. Problémem je, že nádherný byt, který si pořídili, patří oběma a ani jeden se z něj nechce vystěhovat. Když jejich hádky dosáhnou vrcholu, přítel jim doporučí, aby byt prodali. Uplyne pár měsíců po rozchodu a oba se náhodou setkají na ulici. Vymění si pár zdvořilostních frází a opět se rozcházejí. Jejich pohledy se střetávají a lehké úsměvy v jejich tvářích hovoří za vše - vzájemná náklonnost ještě nevyprchala. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (363)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak jsem se toho obával už kvůli různým recenzím a názorů řady lidí, tak jsem byl velmi příjemně překvapen. Vince Vaughn a Jennifer Aniston jsou perfektní dvojka a já doufal, že jim to nakonec vyjde. I když nejsem daleko od pravdy a oni se do sebe zahleděli více než dost a možná že se budou i brát. Film by se mohl srovnávat s Válkou Roseových, ale to by byla velká škoda, protože tento film je tak trochu něco jiného i když na stejné téma. Celkem dobře se na to koukalo a film příjemně a svižně ubíhal. Jsem rád, že se občas urodí celkem slušná komedie od skupiny Frat Pack a je dobře že si Vince k sobě přibrali. I když na to nevypadá je to komediální typ. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem o něco více nápaditosti. Vždyť má jít o romantickou komedii s přesně opačným dějem, než je u všech ostatních. Škoda, že se Rozchod! nepovedl. Aniston se vrací k toporným postavám a vůbec mě nezaujala, narozdíl od Vince Vaughna. Ten svou kulometnou palbou slov dokáže vyvolat na tváři nenucený úsměv se stejnou lehkostí, s jakou dokáže přejít vyhazov z bowlingového týmu. Naschvály nejsou špatné, ale měřit se s Válkou Roseových nemůžou. Mou nejoblíbenější postavou se stal barman, který byl zahrán vskutku zajímavě a Vinceův starší bratr Vincent D'Onofrio. To je pan herec :) Jeho poslední scéna neměla chybu. Je to škoda, ale film mi více nenabídl a tak jej neodměním ničím jiným, než zaslouženým průměrem. ()

Reklama

Damiel 

všechny recenze uživatele

Říkat filmu o partnerském rozchodu romantická komedie, už to je tak trochu postaveno na hlavu. Pokud se dva rozcházejí, může to komedie skutečně být, ale romantika? Spíše než jako romantická komedie by se film dal zařadit do škatulky drama s komediálními prvky. To pokud by režisér v některých vtipných scénách méně tlačil na pilu a postavám (zejména těm vedlejším) dodal více hloubky. Film stojí hlavně na vzájemných naschválech, které si Gary s Brooke provádějí; jejich kvalita hodně osciluje, od vyloženě dobrých až po ty, které diváka uvádějí do rozpaků. Vaughn má poměrně velké charisma, tak jeho „party“ patří k těm lepším, horší je to ale s Aniston. Pozice romantické holky jí moc nejde, a nemastná neslaná je i v poloze uhádané fúrie na rozchodu. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Partnerský život z pohledu : kdo z koho. Očekávala jsem aspoň chvílemi něco vtipného, ale nedočkala jsem se. Řekla bych to asi takhle : partneři, kteří mají podobnou povahu a rádi se hádají, by neměli navštěvovat žádnou společnost, protože svými provokačními hádkami otravují jiné lidi. Přesto se ti dva jasně milovali, jenže žáden nechtěl ustoupit své ješitnosti a tvrdohlavosti. Sranda to nebyla, ale chvílemi se člověk musel i zamyslet.... a kolik párů se takto chová ? ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Proč je tak těžké přijmout, že nejde ani o vysmátou komedii, ani o nervydrásající drama. Vždyť v životě taky nejsme pořád v depresi po rozchodu, občas se dokážeme na uplynulou dobu podívat se sarkasmem a nadhledem. A právě takováhle ironie s nádechem upřímnosti mi pro filmovou romantiku sedí. Vince Vaughn hraje přesně takový typ chlápka, kterého bych chtěl za kámoše a ve své počáteční buranskosti je neodolatelný. Navíc chápu důvod klíčové hádky ("Chci, abys mi chtěl pomoct") z obou stran. Na druhou stranu nechápu, že se Gary nešel lísat hned, protože taková by byla moje první reakce. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (10)

  • Rozchodová komedie stála Universal 52 milionů, a už během prvních třech dnů promítání (2. – 4. 7. 2006) vydělala na první příčce neočekávaných 39,1 mil. dolarů. Celkový obrat se v USA vyšplhal na 118,7 milionu. (imro)
  • Ve filmu se objeví rodiče Vince Vaugha, maminka ztvárnila turistku a tatínek otce postavy Jennifer Aniston. (imro)
  • Vince Vaughn musel kvůli roli zhubnout 13 kilogramů. (imro)

Reklama

Reklama