Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podle klasického románu Mary O´Harové bylo natočeno dobrodružné drama o přátelství dospívající dívky a divokého hříběte. Katy je dcerou rančera, jenž chová koně, a jejím jediným přáním je pracovat na rodinné farmě ve Wyomingu. Otec však chce dívence zajistit lepší budoucnost a pošle ji do exkluzivní soukromé školy. Jenže Katy se tam cítí jako vyděděnec a touží po návratu domů. A když si jednoho dne vyjede do lesů, objeví krásného černého mustanga a pocítí, že je se zvířetem spjata zvláštním poutem. Dá mu jméno Flicka a rozhodne se, že z něj udělá šampióna, přestože otec o divokém koni ve stádu nechce ani slyšet… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $21,000,147Tržby Celosvetovo $21,891,407Tržby za predaj DVD v USA $49,892,577 //počet predaných kusov 2,804,947 ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Fox // Počet premietajúcich kín v USA: 2,877 // Otvárací Víkend USA: $7,703,551 // Čisto Americká jednohubka tlačiaca na city diváka. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

No to jsem fakt netušil, jak to dopadne. Něco tak překvapivýho jsem už dlouho nezažil. Filcka (Flicka sakra) se uzdraví, dcera se udobří s tatínkem a nespoutaný duch Ameriky prokáže svou hodnotu pro budoucí generace. No holky řeknu vám: Týjo. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem, jak ohodnotit tento film. Na první pohled se totiž může zdát, že se jedná jen o průměrný doják o přátelství divoké klisny - mustanga a dospívající dívky. Zkrátka se to může jevit jako průměrný film, který z vás chce vymáčknout nějaké ty emoce. Ale to je jen jeden náhled. Pokud vás však ten film chytne a vy se do něj zakoukáte, tak, jako se to stalo mně, tak v tom filmu uvidíte něco mnohem víc. Uvidíte v něm touhu po svobodě, po prosazení vlastní svobodné vůle. Uvidíte v něm jednu dívku, která chce jen mít kamarádku, kterou nachází v té divoké klisně, a trochu svobody od svého otce. Uvidíte v něm divokou klisnu, která chce jen jediné, a to sice být svobodná a moci si dělat to, co chce. Zkrátka toto je film, který mne nemohl nechat chladným a ač jsem měl původně v plánu v tu dobu sledovat jiný film, tak jsem se zcela náhodně dostal právě k tomuto filmu, který mne ale nakonec velice příjemně překvapil. A ten film se mi líbil ještě z jednoho důvodu. Mám velice rád zvířata a zdeu byla ona klisna velice sympatická a její přátelství s onou dívkou tak hluboké, že na konci filmu jsem byl dojatý a nestydím se za to. Tohle je prostě úžasný lidský příběh, který udělá radost nejen všem milovníkům koní, ale všem divákům, kteří chtějí vidět opravdovou hloubku přátelství mezi zvířetem a člověkem. Ode mne tento film dostává nakonec čtyři hvězdičky. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Prostě .. prostě nádhera!!!! Jako by mi někdo hladil oči ... ti divocí koně ... ta neuvěřitelně krásná příroda. Dokonalost!!! ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Další dobrodružství s koňem, herci v pohodě zajímavý a příběh ušel prostě jednoduchý a ohraný. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Já tak velmi nemám ráda filmy o hrdinech á la mučedník. Ona chudera hlavní hrdinka stála proti celé společnosti a nikdo jí nerozumněl.. Jen ten divoký kůň. Hmmm.. aji bych tu představu snesla, kdyby mi byla servírovaná nějak jinak.. možná ne tak okatě a rádoby lítostivě. Nemám ráda, když hlavní hrdina trpý sebelítostí a přímo k tomu stejnému vybízí diváky.. to hned obracím oči v sloup a je těžké mě znovu naladit tak, abych byla schopná uvěřit... Nakonec tomu nasadí korunu otec naší hrdinky, protože to je typický vesnický balík, který měl těžké dětství, musel bojovat za to, co chtěl a světe div se, on se nepoučil a to stejné aplikuje na naši hrdinku. Ale nakonec tady máme onu koňskou duši, kvůli které se na to všichni rádi podíváme :)! ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

jedneho dna prichadza katy domov s nie prilis dobrymi skolskymi vysledkami, z coho ocko vobec nie je nadseny. na druhej strane jej brat chce na vysku ist za kazdu cenu (asi pocul od sestry, ze sa tam non-stop suka, pije a fajcia kdeake latky). avsak radsej mlci, lebo ocko z neho chce mat rancera. tot asi psychologicka zapletka. pridajme si vsak k tomu este konika-mustanga-magora, kt. chce katy zkrotit a tym dokazat, ze je zodpovedna, a mame uz pekny dej. aby ho vsak skrotila musi samozrejme vela prekazok preskakat a hlavne vela slz vyronit. toto je asi tak vsetko z pribehu, kt. si pokojne plynie, avsak nijako sa nerozvija, pretoze by to bolo na 15-rocne babenky asi vela. prave tym je tato snimka urcena. preto je aj moje hodnotenie tak podpriemerne...no este su tam chybicky ako plno sentimentu, stastny koniec a nesympaticke dievca v hlavnej role. no musim jednu vec vyzdvihnut..je to hudba, kt. zkoncentrovala moj znudeny pohlad aspon na niekolko minut...35% ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Ano, je to naivní, předvídatelné (co už dnes není) a je zde cítit americký patriotismus, nicméně je to také milé, upřímné a natočené v nádherných lokacích. Navíc mám rád koně :-) 8/10! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Film o kamaratstve dievcata a kona. Na moje pomery to prilis tlaci na city a moc sa zmykaju emocie. A to ja nie vzdy rad. 50 % ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Pubertu mám už snad za sebou, ale ze jména té kobylky mě taky přechází zrak. Příběh je klasický, ale obě hrdinky jsou moc hezké a navíc je tu pár pum a nejsou to boty. :) ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Príjemný, pekný film o nádhernom priateľstve dievčaťa a mustanga a ukazuje krásnu túžbu po slobode. Potešilo ma aj to, že som tu videl Wadea Williamsa, ktorého som spoznal zo seriálu Prison Break. ()

misa_laska 

všechny recenze uživatele

Tak to jak ze začátku divoký mustang zažene pumu a tím zachrání Kate to bylo hodně přitažený za vlasy... Jinak je to vcelku hezký film. Mě se líbil, sice tam je pořád dokola téma svoboda, svoboda, svoboda - co jiného také od američanů čekat, ale i tak mě to dojalo. Víc takových filmů o koních a lidech. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto hřívovitě rodinného dramatu není od věci být naivní čtrnáctka, citově založený tvor, americanus happyendofilus nebo koňomil obecný. Pokud nespadáte ani do jedné z vyjmenovaných skupin, budete bez milosti ušlapání koňským stádem. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

naprosto krásný film o lásce holky k krásnýmu koni- mustangovi, na celý život budu přesvědčena, že lidi nikdy nemůžou nahradit lásku tak jako to dělají zvířata, krásné přátelství mezi těmito dvěmi láskami,skvělé herecké obsazení , krásný děj, smutný, i slzy mě ukáply,kor když kun umíral, a rozhodovalo se jestli bude žít nebo ne. Co ktomu dodat? kdo má rád zvířata, přirodu, romantiku, tento film je určen jim, kdo nemá, nebo má jiné hodnoty, at se na to nedívají, nepochopily by, o co tady vlastně celou dobu šlo, a určitě by to hodnotily méně, přitom tento film je vynikající, plné emocí, a smutných scén, kdo má srdce na pravém místě,pochopí vše. ()

jopal 

všechny recenze uživatele

Mam rad zvierata, kone som choval vyse 10 rokov doma na dvore, ale toto bolo proste strasne...Neralne, rozmaznane decko, americka vychova, debilny mustang, sprosta puma, akurat ta priroda stala za volaco. ()

mikalana 

všechny recenze uživatele

Mluvíme často o svobodě, jenomže existuje skutečná svoboda a co vlastně znamená? Jednat bez odpovědnosti za naše činy anebo nebýt nikým ovlivněn? Možná ve společnosti neexistuje svoboda a právě proto se s ní setkáme v přírodě. Zkouknutím tohoto snímku poznáte skutečnou svobodu divokých koní a touhu po splnění snu mladé dívky. Svoboda se nevyskytuje jako hlavní ingredience, bez ní by však tento chod postrádal smysl. Neochutnávejte po malých lžičkách a prostě si toho naberte a zapojte kromě jazyka i nos a přivoňte si k něčemu, co nikdy neucítíte. ()

Reklama

Reklama