Reklama

Reklama

Krvavá sklizeň

  • USA The Reaping (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Po tragické smrti manžela a dcerky víru v Boha ztratila. Nyní Katherine vědeckými postupy vyvrací domnělé boží zázraky po celém světě. Na žádost místního učitele se vydá do městečka Haven, kde se řeka zbarvila do ruda. Místní se obávají, že je to první z biblických deseti morových ran. Katherine se případu ujme, když zjistí, že místní lidé viní z pohromy dvanáctiletou Loren. Brzy se stává svědkem dalších úkazů odpovídajících biblickému proroctví a zoufale hledá racionální vysvětlení, kterým by dívenku zachránila před lynčem. Jenže všechno není takové, jak se jeví a Satan se opět ukáže jako mistr klamu. (TV Nova)

(více)

Recenze (240)

Falko 

všechny recenze uživatele

Ocakaval som priemer, takze ma nic v tomto filme neprekvapilo. Prvu polovicu sa to len pomaly rozbiehalo, obcas je tam nejaka lakacka, inac je to trosku nudne, az v tej druhej polovici pritlacil reziser na plyn a zacalo to byt o nieco zaujimavejsie. Uz som si zvykol na napinave filmy Stephena Hopkinsa, ktore maju dobru hororovu atmosferu, ale nikdy nenatocil nic prevratne, avsak filmy ako NOCNI MURA V ELM STREET 5: DITE SNU (1989), PREDATOR 2 (1990), akcny thriller s Tommym Lee Jonesom ZDESENI (1994) alebo dobrodruzny film s Valom Kilmerom a s Michaelom Douglasom LOVCI LVU (1996) sa mi celkom pacili. Hilary Swank som videl v horore asi prvykrat, ale povazujem ju za talentovanu herecku, ktora dokaze zahrat vselico. Ved kto by to povedal, ze zacinala v serialoch BUFFY, ZABIJECKA UPIRU (1992) alebo v teenagerovskom pokracovani serie Karate Kid pod nazvom NOVY KARATE KID (1994) a to asi sama netusila, ze uz o 5 rokov neskor si zahra v oscarovom filme KLUCI NEPLACOU (1999), za ktoreho bola ocenena prvym Oscarom za hlavnu ulohu, druheho Oscara ziskala za film MILLION DOLLAR BABY (2004). Prekvapili ma aj producenti Robert Zemeckis a Joel Silver, ktori su tiez podpisani pod tymto hororom...12.01.2010 ______ Hilary Swank - (Katharine) +++ Stephen Rea - (Otec Costigan) +++ David Morrissey - (Doug) +++ Idris Elba - (Ben) +++ AnnaSophia Robb - (Loren McConnell) +++ William Ragsdale - (Šerif Cade) +++ John McConnell - (Major Brooks) +++ Produkcia: Joel Silver, Robert Zemeckis +++ Hudba: John Frizzell +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

I Hilary Swank se v kině při premiéře musela stydět!! Logiku tu proboha nehledejte. Jakmile si totiž tvůrci odbudou solidní počáteční atmosféru (voda v řece se záhadně barví do ruda) v poměrně výpravně zajímavém jižanském prostředí, začnou neuvěřitelným způsobem otravovat s kdečím, co si umanete a co se na nás v daném žánru v posledních letech valí (překvapivě kobylky, dále pak nemluvná holčička, náboženští fanatici, meteority, dávné trauma hlavní hrdinky, blesky nebo obligátní mrtvoly) a i Hilary, které to mimochodem moc sluší, ale nemá takřka co hrát, začíná pozvolna připouštět, že se zřejmě děje něco nesmírně tupého, ehm, tedy nadpřirozeného. Ale než se k tomu doklopýtáme, připraví pro nás scénárista neuvěřitelně hořký koktejl a snůšku nesmyslů završí něčím, co zřejmě ani sám nezamýšlel. K tomu všemu si připočtěte skutečně uboze vypadající digitální smršť, kterou v průměrných vodách se pohybující Stephen Hopkins nedokázal ničím ozvláštnit. Navíc nevím, koho dnes může děsit ten permanentní rádoby efektní zvukový podkres, který má zřejmě pomáhat atmosféře? I jména producentů už na dálku děsí, logo společnosti Dark Castle jakékoliv očekávání přinášet nemůže (Gothika, Dům hrůzy, 13 duchů, Dům voskových figurín, Loď duchů). Jo, a k tomu si ještě připočtěte bezkrevného Davida Morrisseyho (Základní instinkt 2) a na pořádný průšvih je zaděláno. Celé se to pak láme v závěrečné půlhodině, kdy už víme, kde je zakopaný pes a hledáme prakticky cokoliv, co by nás zabavilo víc!! Alespoň já hledal!! 30%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kathrine Winterová je vysvetená duchovná, ktorá sa obrátila chrbtom ku svojej viere. Vyučuje na vysokej škole a popri tom sa venuje prešetrovaniu údajných zázrakov. Doposiaľ pre každý takýto prípad našla vedecké vysvetlenie. Až do chvíle, kedy prijala pozvanie do mestečka Haven. V tomto na oko idylickom malomeste sa dejú divné veci. Na jej obyvateľov udreli biblické, staroegyptské rany - voda v rieke sa premenila na krv, mŕtve žaby, muchy, uhynutý dobytok, vši, hnisavé vredy, kobylky, oheň padajúci z oblohy, mŕtve deti... Za toto všetko je vraj zodpovedná dvanásť ročná Loren McConnell. Útle, blonďavé dievča. Skrz ňu uskutočňuje svoju vôľu samotný Satan. Kathrine musí prísť na to, čo sa to vlastne deje. S niečím podobným sa ešte nestretla. Okultný, sektársky horror s, dvojnásobnou držiteľkou Oscara, Hilary Swank v hlavnej úlohe. *** ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jak pohřbít jinak vcelku obstojný film? Stačí pustit si Krvavou sklizeň a přesvědčit se o tom na vlastní kůži. Příběh ze začátku postupně graduje, záhady se objevují, mozkové závity se vaří, napětí stoupá, Hillary dobře hraje a pak... pak přijde to totálně vypatlané finále. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Ke konci by to chtělo metalový nátěr, který by diváka probral z tvrdého spánku. Mrzí mě, že téma egyptských ran nebylo dotaženo ke grandioznímu finále, protože něco podobného nenapadne dnešní hororové scénáristě denně. Hilary Swank byla silným magnetem, ale ani ona nedokázala nakopnout hororový žánr do vyšších sfér. 50% a od dnešního dne zavádím jednotné hodnocení pro filmy z tohoto žánru... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Voda v řece se změnila v kečup, rybky plavou bříšky vzhůru, žáby mají letecký den... Co z toho plyne? Satan zavelel do útoku, konec světa se blíží a SS (Strana Světla) musí zlanařit rozervanou duši Hilary Swank, aby nám tady zůstal ten boží ráj na Zemi. Jakkoliv debilně to zní, nemuselo to dopadnout až tak špatně, KDYBY: všechno nebylo podáno mdle jak povislé zápěstí hulibrkovo. Chtěla jsem tomu dát šanci, ale mysl se prostě neměla čeho chytit - mně bylo úplně, naprosto a totálně u prdele, co se děje, co se komu stane a kam to celé povede. Prozívala jsem se úvodní půlhodinou, pak mé vědomí vyvěsilo bílou vlajku a teprve 15 minut před koncem se vzchopilo, aby pochytilo "šokující" závěrečnou pointu. Nějaká atmosféra se "The Reaping" upřít nedá, efekty ušly... i obsazení by bylo fajn, to by se ovšem herci nesměli nudit stejně jako já. 41% ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Hillary Swank je čím dál lepší, i když tento film o tom právě nesvědčí. Film sám o sobě je dost slabý, duchařsko-sektářská patlanina s několika povedenými scénami, které dává světlo jen výkon výše zmiňované HS. Díky ní 3+ ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

mysteriózní hororová sci-fi, kterou se hlavně nesnažit moc pochopit a jen se nechat vtáhnout do příběhu, vychutnávat si zdařilé efekty, koukatelnou hilary swank a příjemný spád tajemné jedenapůlhodinovky... po zdejší kritice jsem opravdu moc nečekal, ale překvapivě to bylo nakonec ďábelské překvapení. 70% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

A tak nakonec dávám 4*, protože první půlka je úplně skvělá, kdy filmek napíná jako malý gatě. Po odhalení, o co vlastně půjde, se atmosféra ještě drží na slušném levelu, načež závěr už spadá do průměru, což není ale rozhodně špatné, a taky díky tomu mi to vychazí na nadprůměr. Originalita, která nespadá ani na chvíli do sračkoida - proč to neocenit? A ani si nemyslím, že díky námětu na film hned tak zapomenu, i když o nečem mimořádném řeč být nemůže. Btw. na tom překladu se zas nějaký vypitý lingvista vytáhl. 70% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Z nadějně vyhlížejícího horrůrku se nakonec vyklubal slabý průměr. Digitální krávy se ještě dají přežít, ale hloupý (respektive: dobrý, ale hloupě podaný) konec už je horší... Díky bohu za jakýsi "druhý" konec, o kterém mohu alespoň říct, že byl nečekaný.;-) ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Jednohubka, ktorú ani Hilary nezachránila... Hold aj dobrý herci hrajú v zlých filmoch, Cage by vedel v poslednej dobe čo to povedat :) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tenhle horor nestál za nic. Otázkou zůstává, proč se do tak slaboduchého filmu nechala angažovat herečka oscarových kvalit jakou je Hilary Swank. Role křesťanské misionářky, která přijde o svou rodinu, a pak se dá na vědu, která vědeckými metodami objasňuje nevysvětlitelné jevy, jistě skýtala potenciál. Ono to zpočátku ani ve filmu nevypadá špatně, protože odbornice Katherine je přivolána se svým asistentem k podivnému případu zkrvavené řeky v Luisianě a vše nasvědčuje tomu, že bude mít co do činění se satanským kultem. Ale v tom okamžiku film přestane dávat smysl, Swanková do své role vůbec nic nedala, chybí napětí, které je nahrazeno podivnými retrospektivami nebo slabými lekačkami a i pořádné hororové scény si to tady se svou účastí rozmyslely (proč tady nebylo víc takových podařených scén, jako je ta s masožravými kobylkami?) a vše se mění v nepřesvědčivý zmatek v podprůměrné režii. Relativně zajímavý závěr nezmění nic na tom, že tohle je slátanina, ačkoliv jsem to nečekal. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Atraktivní námět, solidní obsazení (Hillary a Idrise můžu kdykoliv a kdekoliv), ale nakonec je z toho jen povrchní křesťanská agitka, která víc slíbí než splní. A digitální efekty tu nejsou nic moc. 50 % ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Totální hovadina, která je ke všemu až nepěkně předvídatelná. Horor i thriller je zde uvedeno obrovským omylem, protože to nemá ani s jedním žánrem vůbec nic společného. Strach je to poslední na co si během této sračky vzpomenete. V tomhle pokusu o horor se za kompletně celou stopáž neděje vůbec nic, díky čemu by se snad měl třeba jen jediných chloupek postavit do pozoru. Věřte, že nepřeháním. Děj je ubohý. Dokonce natolik ubohý, že se musel inspirovat Biblí. Hilary Swank je ošklivá a hrozně mi v tomhle snímku vadila. Zřejmě není v mých silách napsat o filmu cokoli pozitivního. Tady bylo zlé opravdu všechno. Snad pouze krátká stopáž měla s diváky slitování. Možná, kdybych na film nekoukal pouze jako na horor, tak bych nějakou hvězdičku vyprodukoval. Potíž je v tom, že já chtěl vidět právě horor. Navíc snímek hrozně smrdí takřka až céčkovostí. Musím sáhnout pro odpad, ačkoli takový mírnější. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Atmosfericko nabušený thriller s veľkým potenciálom,len trocha slabším prevedením..!Reaping nieje rozhodne len priemerným snímkom-na nič sa nehra a aj napriek viacerým prvkom nič nekopíruje!Stephen Hopkins sa snaží tak ako herci,takže celý snímok pôsobí dostatočné presvedčivo!Avšak potrebovalo by to vačší priestor,logickejší scénar(pár hluchých miest)a trocha viac napätia!Celkový dojem-silné 3*! ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Takovýhle hororů není moc a proto je třeba si takových hororů vážit, tenhle film nesedne moc lidem, ale mě se celkem líbil. Výborní herci a super kamera navíc. Každopádně jsem na film slyšel jen negativní názory a proto jsem od filmu nic nečekal, ale chytil mě a nepustil. ()

Reklama

Reklama