Reklama

Reklama

Krvavá sklizeň

  • USA The Reaping (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Po tragické smrti manžela a dcerky víru v Boha ztratila. Nyní Katherine vědeckými postupy vyvrací domnělé boží zázraky po celém světě. Na žádost místního učitele se vydá do městečka Haven, kde se řeka zbarvila do ruda. Místní se obávají, že je to první z biblických deseti morových ran. Katherine se případu ujme, když zjistí, že místní lidé viní z pohromy dvanáctiletou Loren. Brzy se stává svědkem dalších úkazů odpovídajících biblickému proroctví a zoufale hledá racionální vysvětlení, kterým by dívenku zachránila před lynčem. Jenže všechno není takové, jak se jeví a Satan se opět ukáže jako mistr klamu. (TV Nova)

(více)

Recenze (240)

Narya89 

všechny recenze uživatele

na horor bych řekla docela nadstandardní úroveň - hodně napětí, ne tak předvídatelný jako jiné filmy podobného stylu, a vcelku strašidelný ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Krvavá sklizeň je hororem bez atmosféry, napětí a i přesto, že je hvězdně obsazen, tak bez charakterních postav. Divák prakticky hodinu čeká až se začne něco dít, pak už to vypadá, že "užuž" něco přijde (pasáž s kobylkami) a na konci odchází, že vlastně nic nepřišlo. Pár zajímavých míst se v tomto filmu sice najde, ale z celku mám pocit nevyužití možností a nudy. Raději si pustím horor s menším rozpočtem, ve kterém bude aspoň duše. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Podle většinově špatných recenzí jsem byl připraven na megasračku, ale nakonec jsem byl celkem mile překvapen a docela jsem zalitoval, že jsem to neviděl v kině, protože jen za posledních pár let jsem byl na daleko horších kouscích - to bezesporu. Samozřejmě, některé scénáristické zlomy se daly docela úspěšně odtušit, ale já se cítil těsně před koncem poměrně slušně pobaven a nebýt toho nastavení v úplném závěru, možná bych i bodově přitopil. Takto musím kvitovat s povděkem hlavně pěknou výtvarnou stránku a barevnou kompozici některých obrazů. 60% ()

cross 

všechny recenze uživatele

Nesnáším špatně přednesené náboženské agitace - a díky Bohu, The Reaping se ze začátku tváří jako jejich přesný opak... a dělá to celkem originálně, neurvale a bohužel bez úspěchu se snaží budovat atmosféru, zahaluje smrští podivných dialogů a pak... vše obrátí v původně popíratelný božský hněv.... tohle se mi ani trochu nelíbilo - špatně napsané, špatně natočené, bez napětí a atmosféry.... ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

V podstatě musím souhlasit s tím, co už tu je mnohokrát napsané jinými uživateli. První půlka dost napíná a je naprosto skvělá. Odhalování po stránce náboženské i vědecké také ušlo. Až do kobylek jsem pořád čekal, že mi to film nějak vědecky vysvětlí. Nakonec však přišel pravý opak, a to mě zrovna příliš nenadchlo. Závěr tedy pro mě nic moc. Celkově ale mírný nadprůměr, určitě to není nuda a těch 60% si The Reaping dozajista zaslouží. 60% ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Od tohoto horroru jsme opravdu nic nečekal, protože na Hilary Swank se dá sice dívat, ale není až tak dobrá herečka a obzvláště se nehodí na klíčovou postavu do horroru (jo do role umírající ženy někde v půlce filmu proč ne). Téma o vyvracení 10 Božských ran? Proč ne, ale vše člověk čeká, tak se 2x nemá čeho bát. Film dost ran zběžně proběhl (červy,tma,neštovice) a pár ran dostal do úrovně humoru (vši - ty byly obrovské, žáby - kolik jich tak mohlo padnout? 30? Trošku málo ne?) a neodpustil si i pár nelogičností u 1. rány s krvavou řekou (Jedu někam, kde má být krev.. nejprimitivnější kriminálka dorazí s nějakým roztokem, který na lidskou krev reaguje a jasně určí, že to krev je.. zde to celé zčerná a tvrdí jak to je mimo tabulky a že netuší co to je...). Závěr mne bavil, sice tu byl klasický obrat na závěr, ale pecka na úplný závěr + morová rána o úmrtí prvorozených (zase trošku spojená s tím ohněm z nebes... ono proč ne, když už vybuchuje vše kolem tak to spojíme) mne potěšily. Celkově bych řekl, že odladit ty chybky co jsme psal výše a do hlavní role dát kvalitní charismatickou herečku, tak tento film jde s přehledem na 4*, ale takto dávám 3z5. ()

Looser 

všechny recenze uživatele

Průměrný děj srazila na kolena závěrečné vyvrcholení a pointa. Hilary v natělníku je sice fajn a sexy, ale tenhle film to nezachrání. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Na Sklizni mě nejvíc zaujal námět a z počátku i zpracování.Skutečně,prvních pět "božích ran" mělo svou kvalitu,napětí a vše co takovýto film potřebuje.Jenže právě těchto pět ran zabralo většinu filmového času,a tak zbylých pět je vměstnáno do poslední čtvrt hodinky a podle toho to také dopadlo.Jedno klišé na druhé,efekty šli naprosto do háje,pointa ukvapená a nepropracovaná.Tento thriller měl zkrátka našlápnuto na zajímavý a nevšední filmový počin,svou kvalitu si ovšem neudržel,přesto hodnotím jako průměr.Diváka si totiž udržet dokáže a dokonce chvilkama i v napětí a očekávání. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Překvapivě docela slušný horor. Hopkins není žádný začátečník a i když není mistr, umí točit klasické horory jaké byly v 80. a 90. letech, plné efektů, akce a nadpřirozena. Biblické rány jsou docela slušně zpracovaný a Hilary Swank je skvělá a atmosféra filmu taky nechybí. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Katherine (Hilary Swank) prestala verit v Boha, kdyz v Africe prisla o rodinu. Prochazka touto etapou zivota ji dala podnet k praci, kde ma za ukol vyvracet nabozenske ukazy. Jednoho dne se dostane do vesnice, kde ma celit tzv. 10 biblickym ranam, ktere zacaly zcervenanim reky po podivne smrti chlapce, v ktere ma podle mistnich obyvatel prsty jeho podobne stara sestra. Vizualni stranka a par lekacek tak trochu zachranuji nesmyslny horurek s katastrofalne vymyslenym a natahovanym vyustenim. 45% ()

1860 

všechny recenze uživatele

je to zajímavý, dá se na to dívat, ale zpracovat to rozhodně šlo zajímavěji a napínavěji.. má to i dobrý překvapivý konec, kdy vám vrtá hlavou, že v tom něco musí bejt, ale stále na to nemůžete přijít.. výhrady mam k tý swankový, ta mi tam vůbec neseděla a pokud můžu posoudit její výkon, byl hrozný.. každopádně bych ale film nezatracoval, prostě PRO VOLNÉ CHVÍLE.. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Úvodních řekněme třicet minut je docela fajn, má to atmosféru a navíc řeka v barvě krve má něco do sebe. Pak jsem to měl vypnout a táhnout spát, páč od té doby se film utápí v těžkotonážní nudě. Sračka. ()

Pat.Ko 

všechny recenze uživatele

Taký dobrý nápad, ktorý nebol plne využitý. Ako nápad bol skvelý, natočiť horor o ranách z Egyptu. Do 3/4 filmu som mal pocit, že sa kukám na nejaký dobrodružný film, kde nejakí badatelia sa snažia niečo nájsť alebo získať, vôbec nemal som pocit, že sa kukám na horor, jumpscares neboli nijak pôsobivé, ak tam nejaké vôbec boli. Noo a žáner horor chceli tvorcovia doplniť až v samom konci, kde efekty svoju úlohu nesplnili najlepšie. 2/10. ()

Teabag 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobrý horor, který ale příliš nenapne. Hilary Swank mě tu nějak zvlášť nezaujala. Ale jak už tu padlo nejednou: námět zajímavý. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Překombinovaná, občas zmatená, (anti)religionistická pohádka s atmosférou přítomnou, ale značně kolísavou. Podobně kolísavá je i triková úroveň, která např. v případě hynoucích krav působí značně televizně, v případě náletu kobylek naopak povedeně. Stephen Hopkins sice zkušenosti s hororovým žánrem má, a v určitých scénách či částečném budování napětí to je znát, bohužel nikdy se nedokázal vyšvihnout ke konzistentní zábavě nerušené hloupými scénami. Hilary Swank se snaží, ale nestačí to, David Morrissey je nesympatický a slabý, má oblíbená andělská AnnaSophia Robb předvádí, že umí být i andělsky-ďábelská, ale nemá praticky žádný prostor předvést, co v ní je. Krvavá sklizeň není úmorná nuda, ale stát se povedenou zábavou, ke které bych se rád vracel, na to opravdu nemá. ()

Reklama

Reklama