Reklama

Reklama

Krvavá sklizeň

  • USA The Reaping (více)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Po tragické smrti manžela a dcerky víru v Boha ztratila. Nyní Katherine vědeckými postupy vyvrací domnělé boží zázraky po celém světě. Na žádost místního učitele se vydá do městečka Haven, kde se řeka zbarvila do ruda. Místní se obávají, že je to první z biblických deseti morových ran. Katherine se případu ujme, když zjistí, že místní lidé viní z pohromy dvanáctiletou Loren. Brzy se stává svědkem dalších úkazů odpovídajících biblickému proroctví a zoufale hledá racionální vysvětlení, kterým by dívenku zachránila před lynčem. Jenže všechno není takové, jak se jeví a Satan se opět ukáže jako mistr klamu. (TV Nova)

(více)

Recenze (240)

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý a nevšední námět jenž je relativně dobře podán. Výprava, vizuál a obsazení je slušné ale něco tomu chybí, takový ten krok od průměru k vrcholu žánru. Swank se snaží seč může ale ostatní jí moc nepomáhají. Myslím že se z toho dalo vyždímat víc ale budiž, na jedno shlédnutí to je akorát. Po závěrečné scéně si řeknete- Aha, hmmm, tak jo ..škoda mohlo se to povést lépe.. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

No, tak já nevím.... Hilary si asi tehdy pořídila nějaký nový menší domeček v Beverly Hills, protože jinak si neumím vysvětlit, proč by si potřebovala vydělat nějaké ty dolárky zrovna takhle. Dokud se to táhlo v rovině záhadného zabarvení vody, mrtvých pršících žab (což mimochodem nebylo nijak vysvětleno, jak se dostaly vzhůru...) či zdechajícího dobytka, dejme tomu, dalo se to, ale jak do toho vstoupily boží rány a jedna "vyvolená" holčička, o které jsem nevěděl vlastně celou dobu, jestli je ta hodná nebo ta zlá, která chce všem udělat velký bebí, tak se to zamotávalo čím dál víc až tak, že ke konci už to byla fakt fraška. Jedna hvězdička za Hilary, kterou mám jinak rád. ()

danielwanderer 

všechny recenze uživatele

A pointa? Pri niektorých filmoch uvažujeme hlavne o tom, prečo (načo) vlastne vznikli. Väčšinou si niečo na oblbnutie mozgu vymyslíme, ale tu ma skutočne nič nenapadá. Do mesta príznačne pomenovaného Haven príde Katherine, alias krásna (všetci to hovoria, mne sa až tak nezdalo) Hilary Swank aby okukla tajomné zafarbenie miestnej rieky (hádajte na akú farbu ;)). To čo vyzeralo tak nevinne a racionálne vysvetlitelne sa zmení na sto percent originálny plagiát Božích rán pre Egypt. Všetci obviňujú malé dievča menom Loren, ktorá zabila na brehu už spomýnanej rieky svojho brata, čím sa zakrvavila. Mno mám taký pocit, že film nás chce opiť hlavne efektami, čo mu kľudne dovolím, lebo kobylky a smrť prvorodeným stoja minimálne za to. ()

Ogrb 

všechny recenze uživatele

Co se to dneska s těma hororama děje? Myslel jsem si, že když už se nějakýmu upíše Hilary Swank, tak to bude stát za kouknutí, ale ne, je to stejná nuda, jako všechny ostatní rádobyhorory dnešní doby. Ach jo,, kromě prvního dílu Hory mají oči už nic slušnýho snad nebylo. Vlastně jo, 30 dní dlouhá noc, ale to už je trochu specifičtější kategorie. V rámci vyvražďovaček...nic. 4/10 ()

Chamyl 

všechny recenze uživatele

Filmu nelze upřít slušnou atmosféru, ale ani se slabostí pro Hilary a AnnaSophii nemůžu jít s hodnocením výše. Biblická soupeření ďáblů a andělů jsou pro mne bohužel obvykle nudná a příliš religiózně plochá. A ani zde se těmto neduhům nevyhýbáme, takže film opět osciluje mezi (slušným) hororem a (trapnou) náboženskou agitkou. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Krvavá sklizen je nábožensky laděný horor,který fandům hororů skoro nic nepřinese.Hilary Swank zde sice odvádí dobrý výkon,ale to běhání sem a tam moc napětí nevzbuzuje.Na jedno zkouknutí ano,ale jinak dějově velmi slabé. ()

epoh 

všechny recenze uživatele

Mě by jenom zajímalo, kdy konečně všichni pochopí, že smyslem produkční společnosti Dark Castle pánů Silvera a Zemeckise není přicházet s kdovíjak objevnými a scenáristicky brilantními horory/thrillery, ale že jejich cílem je točit podobné "béčkárny", na kterých ti dva vyrůstali, jen obsazené lepšími herci. Když tohle budete brát v potaz, tak vám z toho vyjde, že jak Krvavá sklizeň, tak Gothika, Loď duchů, 13 duchů atd. vrchovatě naplňují původní záměr. Krvavá sklizeň je navíc obrazově hodně dobře natočená. Ten nálet kobylek je naprosto fascinující, stíňující a dechberoucí. Už jen kvůli ní stojí za to Sklizeň vidět. ()

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Nevím, producenti si mysleli, že když najmou známějšího režiséra, který už bohužel je tak trochu za zenitem a do hlavní role obsadí oscarovou herečku, tak je to sázka na kvalitní film, ale to se šeredně spletli, možná film vydělal nějaké ty peníze, ale mě zkrátka nezaujal, nějaká biblická tématika o bohovi, andělech a satanovi a bla bla bla, tyhle kecy nesnáším, ale námět byl svým způsobem zajímavý i poutavý, jenže zde je podprůměrný scénář, který občas chrlí zajímavé moudra, ale většinou jen kecy. Hilary Swank je zde snesitelná, ale nic moc nepředvádí, za to AnnsSophia Robb je zde démonicky půvabná, v jednu chvíli nahazuje milý oblyčej, podruhé zase naprosto jak už sem zmínil démonický. Celkově zde bylo pár míst, které opravdu stály za vídění, například rudě zbarvená řeka, útok dobytka na auto, samozřejmě kobylky, jinak jde o průměrný ani né tak horor, jako spíše mysteriózní thriller, který sází na obsazení, ale moc se mu to nevyplácí. ()

Bigfuckman 

všechny recenze uživatele

Posedlá holčička, celovesanské spiknutí, nepříjemná kamera. "Jediný dobrý" bylo koukat se na Hilary Swank. Jít na tento film tak si asi řeknu: Hilary, Hilary, vrať mi moje dolary. ()

Soubi 

všechny recenze uživatele

Malá holčička výborná, první polovina filmu taktéž, co se ale potom děje je pro mne záhadou. Tak dobrý příběh utopit v bahně hloupostí je takřka umění. Nicméně za 3* to určitě je. Konec nikterak nepřekvapí. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Roku tisíc čtyři sta před Kristem uviděli Egypťané zrudnout Nil. To, co považovali za krev, byla přebujelá řasa. Ta zabila ryby, které se živí žabími vajíčky. Z nesežraných vajíček bylo rázem obrovské množství žab, které vylezly na souš a chcíply. Jejich rozkládající se těla přilákala bzučivky a mouchy které rozšířily virus katarální horečky, která zabila více než sedmdesát procent dobytka. Mouchy rozšířily vozhřivku – bakteriální infekci, která se u lidí projevuje vředy. Brzy poté zasáhla údolí Nilu tři dny trvající písečná bouře, známá jako tma tmoucí. Horko, nakumulované během bouře, spolu se studenou frontou způsobilo krupobití a elektrickou bouři, kterou Egypťané považovali ze strachu za oheň z nebes. Následný vichr přinesl celou populaci etiopských kobylek, takže přistály přímo v Kairu. Kroupy jsou mokré, kobylky nechávají trus, co dopadne na obilí a jsou zde mykotoxiny. Při večeři dostávali v Egyptě největší porci vždy prvorození, což znamená nejvíce toxinů. Takže to znamená, že tito zemřeli. Deset ran, deset vědeckých vysvětlení. (35). Zde jsem se nemohl udržet smíchy, tvrzení hlavní hrdinky je pořádně nesmyslné a vůbec nevysvětluje jiné jevy. No, ale k samotnému filmu. Pro mne zajímavé pouze tematicky. Vizuálně skoro bez efektů. Děj však svižný a bez zbytečných hluchých míst. Takže hodnotím jako průměrnou podívanou, ale ve slabším slova smyslu, ta na 20%. CI 09112010 8993/91557 ()

Bendiys 

všechny recenze uživatele

Na to abych dal vic jsem se moc nudil. Ani ten krasnej zadek Hilary to nespravi. A pritom to mohl byt tak peknej film... ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Vcelku laciná pohádka. Místy zajímavé momenty, ale celkově spíš unylé a nudné. Navíc vcelku stupidní konec.40% ()

kakyn 

všechny recenze uživatele

Z děje si nic moc nepamatuju, protože to byla taková nuda že sem prostě většinu filmu prospal. Řešili něco s bohem a satanem a nějakýma egyptskýma ptákovinama. Skvělej námět na skvělej film. Kdyby se aspoň víc snažili a nemleli tam pořád o tom Bohu a soustředili se více na ty egyptský pohromy a udělali to víc hororový, tak bych dal i díky Hilary Swank snad i ty 4 hvězdy. ()

Blenny 

všechny recenze uživatele

Krásný příklad filmu co navnadí a pak už to jde od deseti k pěti a bohužel i dál. Hovadinka, co řeší celkem zajímavý téma, ale ztrácí se v tom a stává se z toho nudná volovina. Satanský béčko, nic víc. Ostatně, kolik satanských filmů se povedlo? Moc ne. Sračka ani odpad to není. To si to nezaslouží. Pár chvil co stálo za to, tam bylo. Takže za jedna. A jednu musím přidat za Hilary Swank. Je krásná. Ale s boxerskejma rukavicema bych si ji užil víc :-) ()

Reklama

Reklama