Reklama

Reklama

Tygr a sníh

  • Itálie La tigre e la neve (více)
Trailer

Obsahy(1)

Básník Attilio (Roberto Benigni) je lektorem na univerzitě v Římě a právě publikoval sbírku svých prací nazvanou "Tygr a sníh". Bezmezně miluje kritičku Vittorii (Nicoletta Braschi). Prakticky žije jen pro ni, dvoří se jí, pronásleduje ji na každém kroku a každou noc o ní sní. Vittorie si ho příliš nevšímá, jeho snažení přechází se shovívavým úsměvem a jen zřídka přijímá jeho neustálá pozvání. V roce 2003 odjíždí Vittoria do Bagdádu udělat rozhovor s iráckým básníkem Fuadem (Jean Reno). Během bombardování je zraněna a upadá do kómatu. Attilio neváhá ani minutu, vydává se za ní, rozhodnutý udělat cokoliv, aby svou milovanou zachránil. Snaží se pro ni zajistit lepší lékařskou péči, získat léky tam, kde není možné dostat ani aspirin, projde skrz minová pole, přejde poušť... Z obyčejného básníka se tak stává odvážný hrdina, který pro život své lásky dokáže udělat nemožné Tygr a sníh je milý příběh o obrovské vášni k životu, o síle lásky a o naději, že láska dokáže existovat a přežít i v těch nejtěžších časech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Benigni se vrátil ke žánru a stylu vyprávění, se kterým mu to vyšlo v Život je krásný. Musím říct, že tentokrát mi Benigni celý film kazil, jeho kreace se mi vůbec nelíbily a do takového typu snímku se podle mě nehodí. Ale co se týče zbytku filmu, tak je celkem vydařený. Konec je krásně poetický a trochu otevřený. Nakonec jsem se vyrovnal i s pár nedostatky ve scénáři a celý film si užil. ()

sek 

všechny recenze uživatele

Roberto Benigni se pokouší podruhé vstoupit do téže řeky. Úspěch filmu Život je krásný se ale nekoná, byť se snažil vařit podle stejného receptu a ověřené schéma okořenit ještě motivy z dalšího na Oscara nominovaného filmu, Almodóvarova snímku Mluv s ní. Režisér, scenárista, představitel hlavní mužské role a manžel představitelky hlavní ženské role nabídne sice několik velmi dobrých scén, ty však nemohou vyvážit ten spekulativní, z prstu vycucaný zbytek. (50 %) ()

Reklama

Jacek 

všechny recenze uživatele

Proti Benignimu stojí špatný scénář, pokažený nejedním divácky nečitelným dějovým střihem, špatné herectví jeho partnerů (ovšem – co hrát, když scénář stojí za kulové?), vykleštěnost a trapná sebestřednost jeho vlastní režie i zjevná finanční dýchavičnost celé produkce. Dýchavičnost nepatřičná s ohledem na velkolepost záměru. Odpustil bych mnohé – skřípající scénář, „americké vojáky“ se zjevně anglickým přízvukem, digitální mouchy a ptáčky i digitální „sníh“ padající na tygra. Ale nedojemnou dojemnost a nevtipný humor odpustit nelze. Benignimu měkne mozek. ()

Roseinka 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si říkala, jestli to Benigni myslí vážně. Vůbec jsem to nepobírala a ani vtipný mi to nepřišlo. Ovšem od části v Bagdádu se celý film úplně obrátil a já si to strašně užila. Už mi to připomínalo toho skvělého herce a režiséra. Možná bych tomu dala původně 3 hvězdy, ale jelikož scéna s kyslíkovou maskou a minovým polem mě rozesmála nahlas a na delší dobu, že jsem film musela stopnout, nedá mi to jinak než hodnotit 4 hvězdami. Přeci jen ne tak často mám u filmů mega výtlem. Místy to bylo samozřejmě smutné, ale únosným způsobem. A ke konci už to bylo takové roztomilé. Jinak mi to samozřejmě také nedalo trošku nesrovnávat s Život je krásný. Ale to je taková filmová pecka, že se by se to nemělo srovnávat s ničím, protože to prostě patří a bude patřit mezi top světové filmy. 6-7/10 ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Válka a láska jsou to jediné, co má tenhle film společného se snímkem Život je krásný. Benigniho herecké kreace jsou plné eruptivní energie a vodopádu slov, která přesto někam směřují. Mám ten jeho styl zkrátka rád. Druhý Žvot to není, ale nenudil jsem se, smál i dojmul a potešil mě otevřený, do jisté míry nejednoznačný konec. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Itálii. (Terva)
  • Film je inspirován pohádkou "Šípková Růženka" Charlese Perraulta, která se publikace dočkala už roce 1697. (Terva)

Reklama

Reklama