Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frici Meissner je vyhlášený flamendr, který vášnivě rád hraje karty, ale bohužel často prohrává a má velké dluhy. A tak, když zastaví i matčiny šperky, není divu, že ho otec, bankéř a majitel realit, jednoho dne vyhodí z domu. Nebohý Frici má v tom svém neštěstí i podivné štěstí; ujme se ho totiž jistý hodinář, který má již připravený plán, jak tito dva muži přijdou spolu k bohatství. Jakou roli v tomto příběhu sehraje Dlouhoprsťák Sepl, zpěvačka Christl a další svérázné postavičky prvorepublikového Brna, nám prozradí další příběh oblíbené čtyřdílné kriminální minisérie nazvaný Pekelný stroj. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Tyhle nóbl lidi mezi plotnu nepatřej" zazní v příběhu. Brněnská plotna byla skupina obyvatel brněnské periferie, vyznačujících se především originální mluvou, tedy "hantecem". ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V podstatě mohu napsat to samé co k prvnímu dílu. Tak někomu se ta odrhovačka nelíbila, OK. Osobně nemohu známkovat z pohledu brněnského hantecu neboť jsem z druhého konce Prahy než Brno :-) čili od západu :-) Když už jsme u té hudby, tak opět musím porovnat s novým počinem Zločiny Velké Prahy. Tam to byla nějaká (přímo úděsná) novodobá krátká a dokola hraná (jak to slušně napsat) znělka, která k navození doby měla daleko jak Pluto ke Slunci. Tady aspoň ta odrhovačka (možná pro kabrňáka nebrňáka) byla daleko patřičnější. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta strašná brněnská odrhovačka zpívaná ráčkující Janěkovou a Fišerem mě příšerně lezla na nervy, kór když byla opakovaná snad pětkrát. A to su Brňák jak poleno, ale tohle znělo, jako by to zpívali nějací naplavenci neznalí brněnského hantecu. Text napsal sám režisér Sequens a to se teda hodně felil. Celkově velmi nevěrohodné a nesmyslné. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím platí to samé, co u prvního dílu. Je tu sympatická herecká sestava, ale plácá se v líném scénáři, kterému by prospělo zkrácení o takových 15 minut, a nedostatku peněz, který omezuje tvůrce na několik interiérů. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O stupínek horší díl než předchozí. Dlouho trvá, než se odehraje něco, co stojí za vyšetřování. Ovšem po vtipné a podařené krádeži nekrádeži už jde do tuhého - máme tu mrtvolu a tady jde všechna zábava stranou. Policisté musí rozjet pátrání na plné pecky. Škoda, že pátrání není ničím zajímavé, mladý Dvořák se v druhé půli zcela vytratí a ani objevení vraha není nic, co by diváka překvapilo. Tuctový krimi příběh bez něčeho zásadního. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • V příběhu lze spatřit moped Patria. Vyráběla jej německá zbrojovka bratří Weyersbergů, která se sloučila s další společností stejného oboru W Kirschbaum & Cie a vytvořila Weyersberg, Kirschbaum & Cie. Firma se věnovala nejdříve výrobě oceli a později kol a následně motocyklů. Výroba zanikla koncem 50. let 19. století. (sator)
  • „Tyhle nóbl lidi mezi plotnu nepatřej,“ zazní v příběhu. Brněnská plotna byla skupina obyvatel brněnské periferie, vyznačujících se především originální mluvou, tedy „hantecem“. (sator)

Reklama

Reklama