Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frici Meissner je vyhlášený flamendr, který vášnivě rád hraje karty, ale bohužel často prohrává a má velké dluhy. A tak, když zastaví i matčiny šperky, není divu, že ho otec, bankéř a majitel realit, jednoho dne vyhodí z domu. Nebohý Frici má v tom svém neštěstí i podivné štěstí; ujme se ho totiž jistý hodinář, který má již připravený plán, jak tito dva muži přijdou spolu k bohatství. Jakou roli v tomto příběhu sehraje Dlouhoprsťák Sepl, zpěvačka Christl a další svérázné postavičky prvorepublikového Brna, nám prozradí další příběh oblíbené čtyřdílné kriminální minisérie nazvaný Pekelný stroj. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O stupínek horší díl než předchozí. Dlouho trvá, než se odehraje něco, co stojí za vyšetřování. Ovšem po vtipné a podařené krádeži nekrádeži už jde do tuhého - máme tu mrtvolu a tady jde všechna zábava stranou. Policisté musí rozjet pátrání na plné pecky. Škoda, že pátrání není ničím zajímavé, mladý Dvořák se v druhé půli zcela vytratí a ani objevení vraha není nic, co by diváka překvapilo. Tuctový krimi příběh bez něčeho zásadního. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím platí to samé, co u prvního dílu. Je tu sympatická herecká sestava, ale plácá se v líném scénáři, kterému by prospělo zkrácení o takových 15 minut, a nedostatku peněz, který omezuje tvůrce na několik interiérů. ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Tyhle nóbl lidi mezi plotnu nepatřej" zazní v příběhu. Brněnská plotna byla skupina obyvatel brněnské periferie, vyznačujících se především originální mluvou, tedy "hantecem". ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta strašná brněnská odrhovačka zpívaná ráčkující Janěkovou a Fišerem mě příšerně lezla na nervy, kór když byla opakovaná snad pětkrát. A to su Brňák jak poleno, ale tohle znělo, jako by to zpívali nějací naplavenci neznalí brněnského hantecu. Text napsal sám režisér Sequens a to se teda hodně felil. Celkově velmi nevěrohodné a nesmyslné. ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V podstatě mohu napsat to samé co k prvnímu dílu. Tak někomu se ta odrhovačka nelíbila, OK. Osobně nemohu známkovat z pohledu brněnského hantecu neboť jsem z druhého konce Prahy než Brno :-) čili od západu :-) Když už jsme u té hudby, tak opět musím porovnat s novým počinem Zločiny Velké Prahy. Tam to byla nějaká (přímo úděsná) novodobá krátká a dokola hraná (jak to slušně napsat) znělka, která k navození doby měla daleko jak Pluto ke Slunci. Tady aspoň ta odrhovačka (možná pro kabrňáka nebrňáka) byla daleko patřičnější. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • V příběhu lze spatřit moped Patria. Vyráběla jej německá zbrojovka bratří Weyersbergů, která se sloučila s další společností stejného oboru W Kirschbaum & Cie a vytvořila Weyersberg, Kirschbaum & Cie. Firma se věnovala nejdříve výrobě oceli a později kol a následně motocyklů. Výroba zanikla koncem 50. let 19. století. (sator)
  • „Tyhle nóbl lidi mezi plotnu nepatřej,“ zazní v příběhu. Brněnská plotna byla skupina obyvatel brněnské periferie, vyznačujících se především originální mluvou, tedy „hantecem“. (sator)
  • V této epizodě si zahrála roli podvodnice Kristl herečka Eva Gorčičová. Kromě ní si jednu z rolí vyšetřovatelů zahrál v tomto seriálu i její dlouholetý manžel, herec Erik Pardus. (majky19)

Reklama

Reklama