Reklama

Reklama

Hříšní lidé města brněnského

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 2

Epizody(4)

Obsahy(1)

Na obrazovku České televize se vrací oblíbená čtyřdílná minisérie, ve které bude brněnská detektivní pátračka řešit kriminální případy z podsvětí i policejních kruhů. Ani ten nejrafinovanější zločinec nemá šanci uniknout dedukčním schopnostem těchto kriminalistů! Příběhy nazvané Sólokapr, Pekelný stroj, Záhadné zmizení Lily Košvancové a Hluboká propast se zabývají zločinem (často i hrdelním) a vracejí se do dvacátých let minulého století, kdy brněnská "plotna" (obdoba pražské hříšné "galerky") vládla nad hlavním městem Moravy. Plotní ulice, Dornych, Křenová, okolí brněnských jatek a zakouřené lokály Flédyna, Nový svět, Mexiko, tato rejdiště zločinu, výsměchu spravedlnosti a nostalgické sentimentality brněnského podsvětí se staly dějištěm příběhů nezákonných kotrmelců, inspirovaných zprávami z policejních archivů a články z brněnských novin, které režisér Jiří Sequens zpracoval do scénářů. Dobové šansony Jaroslava Uhlíře a texty písniček výstižně charakterizují jednotlivé díly. Téměř stovka herců velkých, středních i malých rolí zavede diváky do lidové tančírny U flédynky, do hospody na Cejlu, prvního útočiště trestanců propuštěných z arestu, ale také na cesty a cestičky v Lužánkách, obsazené dámami, schopnými prodeje všeho druhu, a navíc i mezi brněnskou smetánku, prostě přiblíží divákům zavrženíhodnou i lákavou atmosféru bizarního světa dvacátých let, dnes už málem zapomenutého. (Česká televize)

(více)

Recenze (47)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Televizní seriál osobou režiséra a jasnou aluzí v názvu odkazující k legendárnímu českému detektivnímu seriálovému králi, přesunutí lokace z předválečné Prahy do předválečného Brna bylo ovšem katastrofou...(Brno za to ale nemůže...) Pan rada Vacátko zemřel a jeho mordparta se proměnila v prach...a žádná reinkarnace se nekoná...jen televizní lacinost, tvůrčí a umělecké trápení... Jiří Sequens jakoby spíše dostal za úkol natočit pokračování Četnických humoresek než svého seriálového opusu. Strašlivý pohled na pokračování legendy... Podobné seriály: Hříšní lidé města pražského, Panoptikum města pražského, Četnické humoresky ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Docela jsem překvapenej, jak vysoké hodnocení to tu má. Podle mě to nestálo málem ani za jedno podívání. Všecko mi přišlo strašlivě umělý, kulisy, atmosféra i herecké projevy. Když tam byl záběr z nějaké hospody, vždycky jsem si říkal, kde je ta živost? Kam se ztratilo veselí a bujarost, kterou tak často skvěle ztvárnili v Hříšných lidech města pražského? Navíc neskutečně málo venkovních záběrů a víc než zjevná touha natočit vlastně jen další díly úspěšnějšího bratra s Marvanem Hříšní lidé... a bratrance s Adamírou Panoptikum města pražského mě přivádějí na myšlenku, že tu nešlo o nic jinýho, než jen další pokus dojit peníze. Ono je ale taky možný, že výslednou nezáživnost má na svědomí i věk pánů režisérů, který se průměrně pohybuje kolem 83 let (jeden 91, druhý 76), ale můžu swe mýlit a je to prostě tím, že to je špatně natočeno. A že jde i dnes natočit dobrý kriminální seriál s komediálními prvky, o tom nás víc než dostatečně přesvědčují Četnické humoresky. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Kdeže Hříšní lidé města pražského jsou... Tahle seriálová napodobenina má ke kvalitní detektivce mnohem dále než Brno ku Praze. Viděl jsem jen díl Hluboká propast, ale ten se vyznačoval příliš jednoduchým scénářem a několika špatně hrajícími povětšinou neznámými herci. Takže dávám jednu hvězdu za jakés takés napětí a druhou za těch zbylých několik solidních herců, kteří v tomhle díle zachraňovali čest svého řemesla - za Stanislava Zindulku, Miroslava Vladyku a Sašu Rašilova nejmladšího. Ukázka: http://www.youtube.com/watch?v=xiWUnOSXNLw ()

sud 

všechny recenze uživatele

Šestasedmdesátiletý Jiří Sequens vstoupil již po několikáté do téže řeky, jen z jiného (Brněnského) břehu. Zda to byl šťastný či nešťastný nápad říci nemohu, poněvadź slabý a mnohokrát přežvýkaný scénář ani atraktivní prostředí zakrýt nedokáže. Nebýt komediálního Záhadného zmizení Lilly Košvancové a baladické Hluboké propasti (2 slušných, ale i tak šedě průměrných epizod), nestál by tento cyklus vůbec za nic. 40%. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Domýšlivost autorů, kteří se názvem pokoušejí přiblížit Markovým Hříšným lidem, je ve vztahu k výsledku pitoreskní ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečně natočený seriál. Zdá se, že to bylo nabídnuto režisérovi, aby vykonal něco pro své rodné město. A tak to vzal a natočil aniž by se moc snažil. Odflinkl to, zatímco komické je, jak někteří "herci" hrají jak o život, a jsou vyšumělí jako stará limonáda. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Úplně zbytečný počin, u kterého je potřeba si položit otázku - proč bylo tohle natočeno? Zatímco předchozí dva počiny měly nápad, napětí i citlivě dávkovaný vkusný humor, v tomto pokračování nenajdete ani jedno z toho. Zůstává jen záměrně podobný název, využité jméno režiséra a podivně nevěrohodné situace a výkony herců. Takže proč bylo tohle natočeno? ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Stačí letmý pohled na tento epigonský televizní počin a hned máme jasno. Lidé města brněnského neumí hřešit. Bohužel to není jediná věc, kterou v brněnské televizi neumí. Jestli chcete vědět, co všechno jim ještě nejde, tak se koukněte na zmíněný seriál. :) Teď vážně ... Jako pokračovatel "Pánů ze čtyřky" a "Panoptika" je to zcela nedůstojné! ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snaha o navození atmosféry Hříšných lidí nebo Panoptika se totálně rozpadla pod rukama Jiřího Sequense. Další případ dříve vynikajícího tvůrce, kterému senilita zatemnila mozek. Tahle hrozná fraška má k době První republiky hodně daleko. Především hrozné herecké výkony, které působí trapně, uměle a hodně lacině, policajti vesměs všichni nesympatičtí, i vrchní rada, kterého hraje jinak výborný Ladislav Lakomý je spíše imbecilní blb, než velitel brněnských četníků. A hlavně ten špatný humor v kombinaci s hloupými, nesmyslnými a těžko uvěřitelnými zápletkami tomu dodává korunu. Ztráta času, prach a bída. Mizérie. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tento serial bola uz velka bieda. Jednak hororove sceny a la 30 Pripadu majora Zemana su definitivne tatam, a samotne mesto Brno nema az taku zaujimavu atmosferu. Co sa nachadza po brnenskych zahradach a parkoch, je mi suma fuk. Katastrofa tak za 7 % ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Jiří Sequens se po letech pustil do dalších policejních příběhů, a protože i názvem se odvolává na svou skvělou řadu pražských případů, nelze se ubránit srovnání. To je ale jednoznačné a jednoduché. Tento seriál prohrává na všech čarách, ať již obsazením, mnohem méně zajímavými příběhy, tak i ubohými interiéry. Nejslabším článkem je ovšem necharismatický policejní rada. Exteriéry jsou používány pohříchu pomálu, čemuž se není co divit, když už se píše rok 1999 a Brno je přece jen o dost pozměněné, oproti staré Praze roku 1968. To se již A. Moskalykovi podařilo mnohem lépe "Panoptikum", navazující přímo na "Hřísné lidi města pražského". ()

Reklama

Reklama