Reklama

Reklama

Karel Kryl - Filmový portrét

Dokumentární / Hudební
Československo, 1991, 60 min

Hrají:

Karel Kryl

Obsahy(1)

František Spevák provázel Kryla s kamerou na koncertním turné a ve Svobodné Evropě během roku 1990. Výsledek doplnil archivními záznamy a fotografiemi. Kryla lze vidět na koncertě v ústecké sportovní hale, při návštěvě a koncertě v bechyňské keramické škole, při návštěvě bytu jeho maminky v Novém Jičíně. Unikátní jsou záběry z Krylovy redaktorské práce i ze slavné kantýny v mnichovském sídle Svobodné Evropy. U stolu s ním mimojiné sedí textař Jan Schneider. V době vydání mne dokument příliš nenadchl. S odstupem času jej nicméně hodnotím jako velice záslužný počin. Pro Krylovy příznivce jedinečný. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nejhorší dokument o našem nejlepším básníkovi - jak hodnotit? Po většinu dokumentu vidíme Krylova záda, z dokumentaristického hlediska je zajímavá snad jen návštěva bytu jeho maminky. Následuje několik fragmentů z vystoupení, aniž bychom byli informováni, kde a kdy se konala. Spevák to zřejmě myslel dobře, ale výsledek je tristní. Jen prostě nedokážu dát něčemu, v čem je Kryl, méně než tři, i když je to dokumentaristický paskvil. ()

Pan Filuta 

všechny recenze uživatele

8/10 Pro ty, kteří mají Kryla rádi, tak to je určitě povinnost. Pro ostatní to je součást všeobecného vzdělání. ()

Reklama

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Jako dokument je to příšerný a dohromady ten snímek neříká nic. Ale důležité jsou spíš jednotlivosti, z nichž je poskládán. Úryvky rozhovorů a koncertů, které jsou zcela neznámé a pomáhají rekonstruovat Krylův obraz. Pro fanoušky nutnost. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Karel Kryl byl velky clovek a stojim si za tim, ze je dodnes nedoceneny. Ve srovnani s jinymi kaspary te doby (Havel, Hutka). A nic na tom nezmeni ani tento, jinak spatny dokument. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Žít zase bez svobody slova? Toť důvod zažádat si znova o politický azyl." Malý muž, a zároveň nejslušnější Čech, byl trnem v oku komunistických papalášů, neboť trefně komentoval jejich činy. A ze stejného důvodu byl trnem v oku demokratických papalášů. Za obojí ho mám rád, protože tento člověk nikdy a před nikým neohýbal hřbet a neryl držkou v zemi. Každé jeho slovo má smysl a mě hodně baví poslouchat celou jeho tvorbu. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama