Reklama

Reklama

Emanuelle e Françoise (Le sorelline)

  • USA Emanuelle and Françoise (více)

Obsahy(1)

První film z D'Amatovy série Emanuelle. Mladá krásná Françoise jednoho dne přistihne svého přítele při nevěře. Psychicky se z toho sesype a spáchá sebevraždu. Její sestra Emanuelle dostane do rukou dopis na rozloučenou, kde Françoise píše o svém příteli Carlovi. Emanuelle se rozhodne jednat a vláká Carla do pasti, ze které není únik jistý. (ash99)

(více)

Recenze (10)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Podobnost s "Rosso Sangue" alespoň co se týká konce filmu (masakr ve snu i později uskutečněný) a výběru hlavního herce asi čistě náhodná i když "Rosso Sangue" je o pět let starší ale možná že se George Eastmen jen osvědčil. Dá se říct že tímto filmem se změnil i George Eastman, který doposud hrál spíše ve westernech, dramatech případně v thrillerech v sexuálního a sadomasochistického maniaka, zrůdu, zabijáka apod. Tak asi přibližně do padesáté minuty jsem si pomalu vyseděl prdel a říkal jsem si že se tam nic neděje, zaplať pánbůh že se to pak alespoň trochu zvrklo. Bác sekáčkem do hlav a hlava celá:-) 2/5*. ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jednoduchý příběh o ztroskotání vztahu mezi fotomodelkou Francoise a zhýralým Carlem (George Eastman), který přivede Francoise k sebevraždě na kolejích. Při identifikaci těla našla policie dopis na rozloučenou s popisem romantických, ale i mučivých scén, které ji Carlo přichystával. S tím se její sestra Emanuelle nehodlá smířit a Carlovi se pomstí. Emanuelle Carla najde, svede, zdroguje a uvězněného drží v tajné místnosti jejího bytu, odkud může pozorovat, jaký má Emanuelle bohatý sexuální život. Nejlepší scéna filmu: Carlova kanibalistický halucinace doplněná o zajímavé orgie. Výborně nasnímáno i zahráno. Hudba obstojná. Ve druhé polovině filmu začíná násilí a mučení gradovat až na hranici filmů giallo. Závěrečný pokus o únik byl také vynikající. Škoda jen, že ty ženštiny nebyly podle mého vkusu. Zpočátku jen lehké náznaky erotiky, které se ve druhé polovině mění v poměrně častou nahotu. Scénář: Joe a Bruno, kamera: Joe, režie: Joe. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Ve všech směrech vynikající, mainstreamovým publikem jako vždy nepochopený, mix erotického filmu a revenge horroru. Atmosféra sálá z každého políčka, scénaristická dvojice D'Amato & Mattei (!) skládá příběh, jaký byste u podobného filmu nečekali a korunku všemu dodává George Eastman, měnící se z uhlazeného playboye ve zvíře podobné tomu v Rosso Sangue. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Tak toto je opravdu nářez!. Někde hluboko v mysli jsem pociťoval, že tohle bude to pravé. Erotický horror plný skvělé atmosféry let sedmdesátých. Navíc za ním stojí dvojka D'Amato/Eastman kteří se předvádí ve vrcholné formě. Eastman si zde sáhnul na dno svých hereckých sil a rozklad jeho osobnosti je fantastický. Tomu chlapovy to sežerete i s navijákem. Představitelka Emanuelly (Rosemarie Lindt) je moc pěkná a role jí sedne. D'Amato tentokrát útočí na divákovu psychiku a prostřednictvím Eastmanova Carla si dopřáváme jeho utrpení. Pomocí flashbacků zjišťujeme jaký je Carlo zvíře. Erotiky je dost a ženské jsou pěkné. Čím více narůstá stopáž tak tím intenzivněji celá podívaná graduje až do skvělého finále. Pro fanoušky těchto filmů povinnost. Pro ostatní netuším:-) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Z dokumentu Erotic Experience o D'Amatově tvorbě mě zaujal právě tenhle kousex. Mix Hororu, thrilleru a eroťáku. A ono to kupodivu celkem fungovalo. Ze začátku spíš eroťák, kterej graduje v tak trošku krvavější finále, který muselo alespoň trošku potěšit každýho zvrácenýho diváka.  U samotnýho závěru jsem se už jen pousmál. Scénář učuchtali Mattei a D'Amato, kterej film i režíroval a stál i za perfektní kamerou. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama