Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Toto drama plné antifašistických metafor představuje jakousi moderní verzi Pána much Williama Goldinga. Film vychází z románu Williama Butlera Vzpoura motýlů (Butterfly Revolution). V chlapeckém táboře zorganizují hoši vedení Franklinem Reillym vzpouru proti přísnému majiteli panu Warrenovi, zamknou ho spolu se zbytkem vedoucích do jedné z budov a zmocní se tábora. Když však chlapci obsadí rovněž nedaleký dívčí tábor, ztrácejí nad vším kontrolu. Pan Warren se pokusí uniknout ze zajetí, nešťastnou náhodou je však zabit. Brzy dochází mezi dívkami a chlapci k neshodám - jen jeden chlapec, Donald Poultry, se odváží sesadit Franklina z pozice vůdce a vyřešit tak danou situaci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Já jsem o filmu nic moc nevěděl a čekal jsem camp slasher. Nakonec se z filmu vyklubal takovej podivnej mix. Je to film hodnej proti hajzlovy, už od začátku víme kdo je hajzl a kdo ne. Tenhle styl se mi poměrně líbil, a nebylo to ani špatně natočeným, jen tu bylo celkem dost hluchejch míst. Třeba celý prostředek byl děsně natahovanej. Herci jsou slušní, postavy jsou neoriginální, přesně ten typ který v 80 letech letěl(rockeři, drsňáci, geeci). Nic extra ale ani nic hroznýho. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Konflikt mezi účastníky letního tábora a jejich táborovým vedoucím je vykreslen možná nepříliš uvěřitelně, ale pokud budete jenom sedět a moc nepřemýšlet, mohlo by se toto velmi dramatické dobrodružství líbit. Rozhodně jsem se nenudil ()

sydney 

všechny recenze uživatele

V chlapeckém táboře zorganizují hoši vedení Franklinem Reillym vzpouru proti příliš přísnému řediteli panu Warrenovi, kterého zamknou spolu se zbytkem vedoucích do jedné z budov a zmocní se tábora. Když do revoluce zatáhnou i dívky z nedalekého dívčího tábora, věci se brzy vymknou kontrole a dochází k stupňujícím se násilnostem. Z Reillyho se vyklube fašistický vůdce jako vyšitý a jediný, kdo je ochoten mu čelit je stejně starý "klaďas" Chris Wade. Když dojde ke dvěma vraždám a schyluje se ke třetí, rozhodne se Wade postavit se proti Reillymu. Film končí rvačkou mezi "zlými" a "hodnými" chlapci a včasným příjezdem tajně přivolané policie. Film mi z pohledu diváka nepřinesl vůbec nic; děj mi nepřipadal věrohodný ani s ohledem na to, že film je z roku 1987, zlí a dobří hoši, svedené dívky, naivní dospělí... 2 hvězdičky až až. ()

Reklama

Reklama