Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Retardovaný Bubba je falešně obviněn z napadení malé dívky. Utíká před rozzuřenými vesničany a převléká se za strašáka do pole. Zanedlouho je ale odhalen a zabit. Krátce po pohřbu se začíná zjevovat strašák, který touží po pomstě a nic ho nezastaví. (Chatterer)

Recenze (50)

tron 

všechny recenze uživatele

Mám rád „poľné“ resp. vidiecke resp. poľnohospodárske horory (série Kukuričné deti, Jeepers Creepers alebo Prekliatie domu slnečníc) a tento je starý (1981), čo v preklade znamená, že keď som si ho prvý raz v živote pozrel, v roku 2017, vedel som, že sa nemusím báť trápnych počítačových efektov, ani otravných tridsiatnikov v úlohách tínedžerov. Na strane druhej, že by šlo o nejaký hororový zázrak, to sa tiež nedá povedať. Na tomto filme ma asi najviac prekvapilo to, že zrodu zla je venovaná takmer celá úvodná polhodina (!); dnes by sa to riešilo formou minútového flashbacku v strede filmu. Samotný „strašiak“ je super, bohužiaľ vo filme takmer vôbec nevystupuje (ehm!). Prostredie dediny a okolitých polí uprostred horúceho leta má niečo do seba, ale problém je v nezaujímavých zabitiach, dosť príšernom scenári (aby banda chlapov nedokázala rozoznať pohryzenie psom od útoku človeka, tak to teda vážne dole klobúk) a v tom, že väčšinu filmu sme nútení pozerať sa na bandu zmrdov, ktorí si zaslúžia podviazanie semenovodov. V podstate takmer žiadna kladná, pozitívna, sympatická postava, ktorej by sa dali držať palce. Takže palec dole. Asi obidva. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

TV horor jedna radost, s velmi podařenou zápletkou, ze které to pak těží až do konce. Čtveřice maloměstských kumpánů využije dobré záminky a rozstřílí místního hodného odrostlého retarda Bubbu Rittera, zamaskovaného za strašáka na poli za domem svojí máti. U soudu jim to projde, ale spravedlnost je stejně nemine... Divák sice tuší kdo je bude po zbytek filmu stíhat, ale přeci nám ta postava zůstane skryta. Nevadí to ale, i když ukázat víc strašáka by nebylo na škodu (byl by to slasher), jako horor to funguje velmi dobře i s takovýmto využitím neznáma. A moc pěkně byl obsazen pan Hazelrigg - skutečně záporák, ideální zjev na nějakýho děckoprzniče. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Na rok vzniku a na to, že se jedná o TV film je to fakt hodně slušný ... Film se rozjede hned ze začátku klasickou slasherovskou zápletkou, ale po spáchaném zločinu/neštěstí se už jako typický slasher nechová. Gore zde sice nejsou, ale celková atmosféra a herecké výkony, stoupající napětí je prostě precizní ... Pro milovníky klasických 80.kových hororů a slasherů povinnost. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se dostal k této "strašácké" raritce. A uznávám, že zklamaný nejsem. První překvapení pro mě bylo to, že retardovaného Bubbu, kterého popraví skupinka vesničanů, si střihnul Larry Drake. Dalším překvapením bylo v atmosféře a napětí, které mě od začátku chytlo, bohužel do úplného konce takhle silně nevydrželo. Tenhle televizní (!) snímek je ale hlavně o pomstě ze záhrobí, než o samotném strašákovi. Škoda, že se na plátně moc neohřeje, ta jeho maska je totiž vskutku povedená a děsivá, i když je to obyčejný pytel. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kde tieto snímky berú nad 50%, to mi je záhadou :) Dnes druhá hixplo záležitosť z 80´tok .. no a druhý šľapajs do sračiek. Údajne dostatočne kvalitný horor (na TV počin), mňa nijakým spôsobom neuspokojil. No veď ako by aj mohol, keď v rámci žánru neponúka takmer nič, čo by mal, pričom k lepšiemu dojmu nedopomohla ani dostupná kvalita spracovania. Slabota a strata času v jednom balení. Pre takéto snímky musíte mať pochopenie a to Ja nie vždy bohužiaľ dokážem .. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vydařený mysteriozní snímek pracuje s osvědčenou osnovou - vina a trest, a má tak blízko k baladě. Při trestání se drží Starého Zákona - oko za oko, zub za zub, ruka za ruku, noha za nohu a život za život. Byť se gorefestu nedočkáme ( a nějaké to propíchnutí vidlemi skoro nestojí za řeč), kvalita filmu je v jeho atmosféře a napětí. Samozvaní soudci rozhodující o životě pošahaného chudáka jsou dosti odpudiví na to, aby jim divák přál co nejhnusnější smrt, což se samozřejmě splní. Scéna, kdy soudem osvobození vrazi oslavují halasně v hospodě, jistě zpění krev nejednomu z diváků. Tvůrci si rovněž uvědomili, že zabijácká síla, kterou neukážeme, narůstá v představách do obludných rozměrů ( viz Čelisti, Vetřelec aj.). Tajemnou a trochu strašidelnou postavou se nakonec stává i děvčátko Marylee, jehož představitelka má přiléhavé příjmení Crowe(ová). ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Výborný light horůrek, který vsází především na atmosféru. Kdyby se tvůrci nedrželi tak při zemi a přihodili nějaké to gore, šel bych na plnej. Strašná škoda. 75% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Taková ta klasika která se odehrává kdesi ve vidlákově. Příběh o prosťáčkovi Bubbovi na kterýho maj pifku místní burani. Když je nějakej problém hned ho hoděj na něj. Po falešným obvinění ze zabití malé dívky( z kterýho nakonec vyleze, že jí nakonec zachránil) je skupinkou místních buranů naháněn a poté co se převleče za strašáka následně dopaden a zabit. Vrahové však od soudu odchází bez postihu. Ale jak se říká na každou svini se vaří voda a tak musí přijít jiná spravedlnost. Film sice neoslní vraždami ani gore ale má svoji atmosféru a stupňující napětí. Milovníci těchto starších 80kových kousků by vyloženě zklamáni být neměli. Slabší 4hvězdy. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi dost dlouho unikal, a přitom jsem věděl že hodnocení má dost vysoké. Tak nějak jsem ho nechal plavat. Ale když jsem ho nedávno zkoukl tak na tv film musím zatleskat. Film má parádní atmosféru kterou podbarvuje dlouhý lány na poly. Bubby mi bylo celkem líto a ta poprava byla celkem silná scéna. Vražd sice nějak moc není ale jsou celkem pěně udělané(pozor žádné gore)a jsou poměrně v té době originální. Herci jsou parádní a hudba je dokonalá. Jen škoda toho konce kterej mě moc nenadchnul.(Furt jsem čekal spíše nějakýho vraha). Ale jinak palec nahoru. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Mňa osobne tento film zase až tak neočaril. Má určte príjemnú atmosféru dediny a buranských hororov a exploiťákov 70. a 80. rokov, ale oveľa viac tam toho nebolo. Film začína ako exploiťák a vyvinie sa v nadprirodzený revange horor. Zaujímave to je, ale tá druhá časť je o hodne slabšia. Podľa mňa sa dalo spraviť oveľa viac strašidelných scén so strašiakmi, popracovať na konci, ale aj na jednotlivých vraždách. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Já nevim, ten filmovej scénář je prostě na pytel... Kdyby aspoň ty postavy neumíraly v přesném pořadí, v jakém si ho vytipujete. Na televizák ale slušný. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Spojíte-li si název filmu s tím, co uvidíte prvních pár vteřin, minut filmu, ihned odhalíte jeho zápletku i pointu a co se asi bude dále dít. Nijak zvlášť to ale nevadí, alespoň se už jen těšíte, zda to proběhne nějak zábavně a zajímavě. I když, ten začátek je pak zbytečně moc dlouhý, ale má svou atmosféru tupého amerického venkova. A když začnou lidi umírat, mohlo by to být trochu více...., ani ne množstevně, jako spíše nápadem (a ukázáním). Ke konci už je to i trošku nuda, ale posledních pár vteřin je parádních. Nakonec to moc nezachraňuje ani ta typicky osmdesátková atmosféra a hudba. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Já se i těšil a dlouho se nic neděje a když už pak jo tak docela slabě a nezáživně, pro mě zklamáni, a co ho taky napadlo schovat se jako strašák :-D ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Dobrý námet, uchádzajúci začiatok a skvelý koniec, slušná atmosféra, ale ostatok je spracovaný strašne zdĺhavo a film v polovici mierne nudí, plus čakal som slasher s krvavými scénami, čoho sa mi nedostalo. Napriek tomu dosť dobrý film. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nedal som sa zmiasť niektorými nadšenými komentármi a ostal som radšej skeptický. A urobil som dobre. Vskutku nejde o nič mimoriadne a o to lepšie, že samotný snímok sa na nič viac ani nehrá. Ide len o solídne remeslo, na TV pomery nadpriemerné, ktoré dokáže diváka na hodinku a pol kvalitne napnúť. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Vidlácky zapadákov, situovaný v údolí pod horami za chrbtom pána Boha, je prostredím, ktoré v hororoch jednoducho milujem. Nemôžem inak, najmä keď je hodnoverne zobrazené a zaľudnené psychologicky názorne vykreslenými buranmi. V poľnohospodárskom mestečku, ktoré si žije svojím ospalým životom, ovládané konvenciami a predsudkami, zrazu vznikne konflikt. Šerif a pracovití hospodári sa postavia proti miestnemu outsiderovi. Telesne zrelý, ale duševne zaostalý Bubba je upodozrievaný zo zneužívania dievčatka Marylee, s ktorou bol, vzhľadom na svoju mentálnu úroveň, iba kamarát! Predsa sa stane obeťou nezmyselného zlynčovania, ktoré nezostane bez odozvy. Mysteriózne vraždy sa dejú pekne na sedliacky spôsob: zasypanie obylím v sýpke, nabodnutie vidlami na roli... To podstatné z vrážd sa nachádza v obraze, dokonca majú rôzne dozvuky. Atmosféra je pochmúrna a napätá. Otrasný módny "nevkus" 80´ rokov (kockované košele neurčitej modrej farby, rifle na traky, nevyprané šiltovky atď.) celú tú hrôzu ešte viac umocňuje. Výpovede postáv sú neraz dvojzmyselné. Záverečná pointa je zadosťučinením aj výstrahou. Radosť pozerať. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Retardovaného chalana nepravom obvinia z vraždy malého dievčaťa a rozvášnený dav pozostávajúci zo 4 rozhnevaných mužov ho zabije-omyl rozstrieľajú ho.A tých mužov zakrátko súd oslobodí.Parádne spracovaný príbeh.Herci zahrali veľmi obstojne na čele z parádnym CH.Durningom..Tento film nehrá na krv ani gore ale na parádny a nápaditý príbeh.Misterium okolo strašiaka je dokonalé a umocňuje to veľmi silná atmosféra.Len škoda že toho strašiak je tu minimálne a skoro v obec ho nieje vidieť.A vrážd tu tiež nieje veľa a aj tie sa konali mimo záber.Ale aj tak som veľmi spokojný. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

TV film, na nějž pohlížím jako na nepřiznaný remake O myších a lidech. Už brzy přijde den, kdy všichni ti, které jste/jsme (kdož jsi bez viny hoď kamenem) vláčeli bahnem, očistí svá jména! Mimochodem, není bez zajímavostí, že Dark Night of the Scarecrow vznikl roku 1981, O myších a lidech bylo natočeno až roku 1992. Neříká náhodou někde Derrida, že kopie je dřívější než originál? 60% ()

Reklama

Reklama