Reklama

Reklama

Šéfkuchař nadivoko

(seriál)
  • USA Kitchen Confidential (více)
USA, (2005–2006), 4 h 46 min (Minutáž: 22 min)

Tvůrci:

David Hemingson

Předloha:

Anthony Bourdain (kniha)

Hrají:

Bradley Cooper, Nicholas Brendon, John Francis Daley, Jaime King, Bonnie Somerville, Owain Yeoman, Sam Pancake, John Cho, Frank Langella, Tessie Santiago (více)
(další profese)

Epizody(13)

Podarí sa Jackovi Bourdainovi, ktorý bol kedysi skvelým šéfkuchárom, znovu vrátiť na výslnie? Na prípravu veľkolepej hostiny v top reštaurácii Nolita má so svojím tímom len 48 hodín...Bradley Cooper ako Jack Bourdain chcel byť už od detstva kuchárom. Keď sa mu to podarilo a stal sa z neho vynikajúci a obdivovaný šéfkuchár, sláva mu stúpla do hlavy, začal brať drogy dokonca aj pri varení, užíval si s prostitútkami, a tak prišiel o miesto a padol na spoločenské dno. Pomocnú ruku mu podá Frank Langella ako bohatý Pino Lugeria a ponúkne mu miesto šéfkuchára v jeho slávnej reštaurácii Nolita. Musí však za 48 hodín zohnať zamestnancov a pripraviť pohostenie pre vyše tristo ľudí. Jack sa najprv spojí so starými kamarátmi, šéfcukrárom Sethom Richmanom, odborníkom na morské pochúťky Teddym Wongom a majstrom na omáčky Stevenom Daedelusom, ktorý je súčasne aj poriadny zlodej... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

slatkac 

všechny recenze uživatele

Jelikož mám k vaření blízko asi jako Michael Jackson k Moonwalku, nemohl jsem si nechat tento seroš uniknout. A musím říct, že mě mile překvapil. Navíc mi konečně Bradley Cooper dokázal, že umí hrát. Nejenže tady hláškuje jak Polívka v Dědictví, ale má tady styl a je ůplně v pohodě. Dále mě potěšilo, že zde hraje John Cho (to je ten ze Zahulíme, Uvidíme kdyby někdo náhodou nevěděl) a luxusní blondýnka Jaime King, se kterou kdybych pracoval, neoddechla by si ani o pauze :D. Škoda že to má jen 13 dílů, nebylo by na škodu udělat pokračování. 100%. ()

SamVimes 

všechny recenze uživatele

Velice atraktivní seriálová záležitost. Sympatický Bradley Cooper i zbytek obsazení, feel-good atmosféra, na sitcom až překvapivě výborná hudba, chytlavá znělka, v každé epizodě i nějaké dílčí podzápletky, takže tu není žádná vata... Jen na to člověk nesmí koukat hladový, to je pak k nevydržení. Snad jediným záporem zůstává, že to FOXové zařízli po pouhých 13 dílech. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zákulisí kuchyně vyhlášené nóbl restaurace v čele se sebestředným šéfkuchařem s talentem od pána Boha. Téma jako málo jiných na poli středoproudých sitcomů. Ve výsledku tedy zůstává rozum stát, proč je tato nosná a vděčná část specifického světa sama pro sebe tak ignorována (a přitom, když už se z toho těží, tak jsou z toho nejpamátnější momenty seriálu) a drtivá většina humoru je založená na prostém americkém „prcacím“ vztahovém (ne)humoru a mudrování o životě s mravokárným ponaučením na závěr každé epizody. Ve své podstatě je to nemlich to samé co HIMYM. Akorát místo bytu/kavárny se to odehrává v kuchyni, ale stejně tak to mohlo být v kancelářích účetní firmy či v kanálech mezi bezdomovci; nic moc by to nezměnilo. Mrhání námětem i obsazením, protože oboje je tuctového a stokrát viděného nehodno. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Navštívit kuchyň, kterou obdělávají Bradley Cooper a jeho dlouholetí souputníci náš šéfkuchař nadivoko Zdeněk Pohlreich, určitě by se po jeho visitě na dveřích u hlavního vchodu vyhřívala pověstná plešatá nálepka. A kdo ví, jestli by nebyl zažlucen maximální počet hvězdiček. Menu servírované na zlatém podnosu bylo více než vybrané, ale jeho třináct chodů dostatečně nenasytilo…………vzkaz pro programového ředitele stanice FOX =MÁME JEŠTĚ HLAD!!!!!!!!!!!!!!!= ()

eccola 

všechny recenze uživatele

Vydržela jsem jen pět dílů, tak možná nemám právo hodnotit. Knihu Anthonyho Bourdaina jsem četla a líbila se mi, oproti seriálu z ní totiž dýchá posedlost jídlem a vsím, co s ním souvisí...a všechny ty skopičiny kolem vycházejí nejen z mládí hrdiny, ale i z doby, ve které se to všechno odehrávalo - na konci 70. a v průběhu 80. let to muselo být divoké. Bohužel seriál vše posouvá jinam, když je nadčasový a soustředí se jen na situace, kdy si všichni chtějí za každou cenu užít, a na vtípky, které nejsou vtipné. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Restaurace Nolita se objevuje ve 14. dílu 3. série seriálu Jak jsem poznal vaši matku (od r. 2005). Není však v epizodě nijak zmíněna. (ČSFD)
  • Seriál je natočen podle stejnojmenné knihy od šéfkuchaře Anthonyho Bourdaina. (Elbarto08)

Reklama

Reklama