Reklama

Reklama

Šéfkuchař nadivoko

(seriál)
  • USA Kitchen Confidential (více)
USA, (2005–2006), 4 h 46 min (Minutáž: 22 min)

Tvůrci:

David Hemingson

Předloha:

Anthony Bourdain (kniha)

Hrají:

Bradley Cooper, Nicholas Brendon, John Francis Daley, Jaime King, Bonnie Somerville, Owain Yeoman, Sam Pancake, John Cho, Frank Langella, Tessie Santiago (více)
(další profese)

Epizody(13)

Podarí sa Jackovi Bourdainovi, ktorý bol kedysi skvelým šéfkuchárom, znovu vrátiť na výslnie? Na prípravu veľkolepej hostiny v top reštaurácii Nolita má so svojím tímom len 48 hodín...Bradley Cooper ako Jack Bourdain chcel byť už od detstva kuchárom. Keď sa mu to podarilo a stal sa z neho vynikajúci a obdivovaný šéfkuchár, sláva mu stúpla do hlavy, začal brať drogy dokonca aj pri varení, užíval si s prostitútkami, a tak prišiel o miesto a padol na spoločenské dno. Pomocnú ruku mu podá Frank Langella ako bohatý Pino Lugeria a ponúkne mu miesto šéfkuchára v jeho slávnej reštaurácii Nolita. Musí však za 48 hodín zohnať zamestnancov a pripraviť pohostenie pre vyše tristo ľudí. Jack sa najprv spojí so starými kamarátmi, šéfcukrárom Sethom Richmanom, odborníkom na morské pochúťky Teddym Wongom a majstrom na omáčky Stevenom Daedelusom, ktorý je súčasne aj poriadny zlodej... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

pm 

všechny recenze uživatele

Tento obsahově nesoudržný komentář mi pouze supluje blog, který nemám a deník, který jsem si nikdy nepsala. Jen subjektivní výlev nesouvisející s kinematografií. "Kuchyňské důvěrnosti" mohly být, ale nejsou, skvělým projektem, představují spíš dokonale nevyužitý potenciál. Mám k tomu seriálu ovšem (a zvráceným způsobem právě proto) vztah ryze důvěrný. A dneska dvojnásob. Jedna včerejší chvíle, kdy svázaná respektem jsem nechtěla lhát a zvolila raději upřímnost, mne pronásleduje nepřetržitě. Jak jsem mohla? Pár hodin nato mne paralyzoval sen s ex přítelem, sedícím a čekajícím dva dny u nás před domem, jen aby se mnou mohl mluvit, takže po příšerné noci připomínající mi vytěsněné vzpomínky, jsem upadla v ještě zoufalejší bilancování. Není nic horšího, než v takové náladě přemýšlet o správnosti životních rozhodnutí a o hranicích osobní svobody. Jsem ještě svobodná nebo už sobecká? Není to, co jsem nazývala svobodou, jen utíkáním? Najednou nevím nic. A řekla jsem taky větu, za kterou si nestojím, protože ve skutečnosti mi záleží na mínění jiných a s pocitem, že v jejich očích bych mohla třeba vypadat závislá na druhých, povrchní nebo nesoběstačná, bych se nevyrovnala. Protože jsem aktivní a akční. Každopádně: přiznávám bez mučení, že svůj první vlastní milion jsem si vydělala v jedné kuchyni oblíbené restaurace na okraji vídeňského lesa. Ve velmi krásném, turisticky atraktivním městě, které mám ráda. Dík tomu jsem získala spoustu vypointovaných zážitků z provozu, které asi nikdy nepoužiju do zbytečné knihy a ani do špatného scénáře, k tomu navrch mám znalost zevnitř cizí země, mentality a kultury a správného přístupu k práci, tedy zkušenosti, které jsou taky za milion. Možná proto mne "Kitchen Confidental" dost baví, vím o tom své. Vlastně krom dílu s prstem, který je nechutný a nevtipný. Takže přiznávám, že ač jsem to nikdy nepotřebovala vědět, vím toho spoustu o spoustě věcí. Vím, jak těžké to má takové v restauraci vegetarián, který nejí ani ryby (ano, já). A vím naprosto jistě, že kdyby tam pracoval někdo s vizáží a magnetismem Brada Coopera, nechtěla bych nikdy odejít. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Geniálně obsazená delikatesa, které je sice třeba přicházet postupně na chuť, ale jakmile k tomu dojde, budete se jí ládovat, dokud se nepřejíte. A díky idiotům od Foxů, kteří sofistikovanost, originalitu a výjimečnost nepoznají ani když jim ji strčíte do mozku dezertní lžící, to vesměs nehrozí (zaseknout seriál po 4 dílech mohou skutečně jen oni). Na těch 13 epizod s Jackem Bourdainem bude nicméně můj sitcomově naladěný žaludek vzpomínat ještě hodně dlouho. Svatej humr! ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem velmi rád, že jsem minulý víkend zapnul televizi a spatřil tento seriál.Ten den jsem viděl dva díly z druhé poloviny seriálu.Ale hned po skončení mi bylo jasné, že chci vidět celý seriál.A tak jsem celý pracovní týden doplňoval jednotlivé díly aby se mi vytvořil nádherný obrazec.Obsazení je parádní a proto taky stačí pár dílů abyste si oblíbily hlavní hrdiny a užívali si s nimi jejich problémy.Bradley Cooper je v hlavní roli perfektní a jeho komediální výstupy patří k tomu nejlepšímu.Opravdu mě mrzí to, že seriál má jen 13 epizod narozdíl od některých seriálu, které by si nezasloužily ani polovinu. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Čirou náhodou jsem to zapnul v sobotu ráno u snídaně a chytl začátek prvního dílu. A "půlka" soboty v háji. Musel jsem vidět všech 6 dílů, které běžely. V neděli jsem si to zopakoval s tím rozdílem, že dílů bylo 7. Neskutečný "maratónek", na Coolu se asi zbláznili. :-) Každopádně - výborný seriál - vtipný, zábavný, odlehčený a svěží. Fakt jsem se zasmál a pobavil. Snad jen kromě dvou dílů (myslím 8 a 9) totálně našlapaný. Ty zbylé dva trošku slabší. Tohle se fakt povedlo. Nerozumím tomu, proč se natočilo jen tak málo dílů... 90%. Howgh! ()

anfi15 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je a bude moje srdcová záležitost, až do konce dní. Viděla jsem ho, už víckrát něž-li je zdrávo a vůbec se za to nestydím. Třináct dílů po dvaceti minutách nabouchaných kousavého humoru, dokonalé chemie postav, skvělého obsazení a vtipných zápletek. Neskutečně mě mrzí, že Fox seriál tak brzo zrušil, ale také jsem ráda za to, že kvalita neklesla ani o procento. Mír s tebou starý brachu. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Restaurace Nolita se objevuje ve 14. dílu 3. série seriálu Jak jsem poznal vaši matku (od r. 2005). Není však v epizodě nijak zmíněna. (ČSFD)
  • Seriál je natočen podle stejnojmenné knihy od šéfkuchaře Anthonyho Bourdaina. (Elbarto08)

Reklama

Reklama