Reklama

Reklama

Šéfkuchař nadivoko

(seriál)
  • USA Kitchen Confidential (více)
USA, (2005–2006), 4 h 46 min (Minutáž: 22 min)

Tvůrci:

David Hemingson

Předloha:

Anthony Bourdain (kniha)

Hrají:

Bradley Cooper, Nicholas Brendon, John Francis Daley, Jaime King, Bonnie Somerville, Owain Yeoman, Sam Pancake, John Cho, Frank Langella, Tessie Santiago (více)
(další profese)

Epizody(13)

Podarí sa Jackovi Bourdainovi, ktorý bol kedysi skvelým šéfkuchárom, znovu vrátiť na výslnie? Na prípravu veľkolepej hostiny v top reštaurácii Nolita má so svojím tímom len 48 hodín...Bradley Cooper ako Jack Bourdain chcel byť už od detstva kuchárom. Keď sa mu to podarilo a stal sa z neho vynikajúci a obdivovaný šéfkuchár, sláva mu stúpla do hlavy, začal brať drogy dokonca aj pri varení, užíval si s prostitútkami, a tak prišiel o miesto a padol na spoločenské dno. Pomocnú ruku mu podá Frank Langella ako bohatý Pino Lugeria a ponúkne mu miesto šéfkuchára v jeho slávnej reštaurácii Nolita. Musí však za 48 hodín zohnať zamestnancov a pripraviť pohostenie pre vyše tristo ľudí. Jack sa najprv spojí so starými kamarátmi, šéfcukrárom Sethom Richmanom, odborníkom na morské pochúťky Teddym Wongom a majstrom na omáčky Stevenom Daedelusom, ktorý je súčasne aj poriadny zlodej... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Prima Cool vykopala neprávem zapomenutý klenot a dopřála mi dvě velice příjemná dopoledne plná lahůdek, lahůdkových výkonů, lahodných momentů i hlášek a ladných děvčat (Erinn Hayes, ach můj bože...). Skutečný kulinářský expert Anthony Bourdain napsal něco, z čeho vzniklo perfektně poskládané a vyvážené menu šéfkuchaře Jacka Bourdaina, skrze nymfu mé rané puberty Andreu Parker (však víte, ta z Pretendera;)) sebe znovu naleznuvšího génia od plotny. Jakkoliv ale Bradley Cooper dává svým komediálním talentem za uši všem, kdo se kdy na filmovém médiu mihli přes kuchyň, byl by tak jako skutečný šéfkuchař nahraný bez týmu, který sám o sobě zvládá víc než dobře nakládat pod kotel (o čemž jsou některé subzápletky). Ne, nedokážu a ani nechci popisovat, proč jsou každý zvlášť a všichni dohromady tak super - prostě chci jenom říct, že jsem nadšený z toho, jak se povedlo našlapat a vyladit těch jediných třináct dílů, co kdy vznikly, a že nemusím sledovat, jak další po první sérii megapopulární "kult" šponuje další a další série a téměř nevyhnutelně bledne do šedi. 90% i za tiché výhrůžky Franka Langelly...by to bylo. Jenže ono je tu ještě něco navíc. Něco jako "Já nespal, dával jsem si na čas, abys z toho měla větší potěšení.":))) I love it, stejně jako všichni tam "uvnitř" tohohle seriálu, včetně myče nádobí Ramona, milují svoji práci. Prostě dávám stovku a jdu se mrknout, kde se to dá ne nelegálně stáhnout. A kdyby snad někoho napadlo se ptát - ano, všiml jsem si, že je to jenom o vaření, paření a sexu - ale je mi to srdečně fuk, protože tohle je špičková stylová zábava;) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zákulisí kuchyně vyhlášené nóbl restaurace v čele se sebestředným šéfkuchařem s talentem od pána Boha. Téma jako málo jiných na poli středoproudých sitcomů. Ve výsledku tedy zůstává rozum stát, proč je tato nosná a vděčná část specifického světa sama pro sebe tak ignorována (a přitom, když už se z toho těží, tak jsou z toho nejpamátnější momenty seriálu) a drtivá většina humoru je založená na prostém americkém „prcacím“ vztahovém (ne)humoru a mudrování o životě s mravokárným ponaučením na závěr každé epizody. Ve své podstatě je to nemlich to samé co HIMYM. Akorát místo bytu/kavárny se to odehrává v kuchyni, ale stejně tak to mohlo být v kancelářích účetní firmy či v kanálech mezi bezdomovci; nic moc by to nezměnilo. Mrhání námětem i obsazením, protože oboje je tuctového a stokrát viděného nehodno. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Zahozený zákusek. Jeden herec lepší komik než druhý a nad tím vším Bradley Cooper jako král grimas i slovního humoru, dávno předtím než někoho napadlo říct nahlas "Pařba ve Vegas". To, že se tato gurmánská záležitost dočkala jenom třinácti chodů, mě tak neskutečně mrzí a přestože kvůli tomu chybí trochu ucelenější finální dojem, pořád je pro mě Kuchyň mnohem lahodnější pokrm než většina nejprofláklejších sitcomů současnosti. Láska v tomto případě skutečně prochází žaludkem. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„A potom ma napadli. Boli všade. Samí Francúzi.“ – „No, je to francúzska reštaurácia, takže to dáva logiku.“ – „A fajčili!“ – „To oni robia.“ V prvom rade patrí moje veľké ĎAKUJEM Rex Mundi, ktorá ma na tento seriál upozornila. Keďže sme obaja fanúšikmi príbehov o jedle, tušil som, že sa na ňu môžem spoľahnúť. Ale aj tak som bol prekvapený, že je to AŽ TAK dobré. Je to teoreticky „len“ sitkom, ale chýba v ňom smiech a napriek typickej sitkomovej 20-minútovej minutáži (spolu vzniklo 13 dielov, bohužiaľ druhú sériu nikdy neodklepli) to nie je klasický sitkom, ale skôr feel good záležitosť. Ako divák máte k dispozícii plno fantastických postáv, ktoré sa navzájom vtipne doberajú (a každý tu má svoje miesto, od kuchárov a pomocníkov, cez brutálneho majiteľa Franka Langellu až po umývačov riadu, zdravím Ramóna), mnooožstvo humorných scén a vtipných dialógov, o hláškach nehovoriac. Naprieč celým seriálom sa vznáša príjemne ľudská aura, kedy je to 95% času strašne veselé a hravé, ale potom je tam 5% príjemne smutných a vy si vďaka nim uvedomíte, že vás tvorcovia dostali (najviac asi v epizóde, v ktorej Jacka navštívi jeho bývalý učiteľ a žiada ho o eutanáziu jedlom). Bradley Cooper je skvelý a intenzívny a ide na doraz; vôbec sa nečudujem, že mu to chýbalo a o 10 rokov neskôr sa nepriamo vrátil v celovečeráku Dokonalý šéf. Jedlo hrá dôležitú rolu, dobre sa naň díva, je úžasné pozerať sa na to, ako vzniká a ako je servírované a následne podávané hosťom. Je tam presne TÁ kulinárska poetika, akú takéto projekty musia mať, aby za niečo stáli. Ostatne nečudo, veď to vzniklo podľa knihy americkej kuchárskej legendy Anthonyho Bourdaina. Sklamal ma snáď len absolútne nedojemný a nerozlúčkový koniec, ktorý pôsobí dojmom, že hneď po ňom má ísť ďalší diel. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Geniálně obsazená delikatesa, které je sice třeba přicházet postupně na chuť, ale jakmile k tomu dojde, budete se jí ládovat, dokud se nepřejíte. A díky idiotům od Foxů, kteří sofistikovanost, originalitu a výjimečnost nepoznají ani když jim ji strčíte do mozku dezertní lžící, to vesměs nehrozí (zaseknout seriál po 4 dílech mohou skutečně jen oni). Na těch 13 epizod s Jackem Bourdainem bude nicméně můj sitcomově naladěný žaludek vzpomínat ještě hodně dlouho. Svatej humr! ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Veľká škoda, že vzniklo iba 13 dielov. Na americké sitkomy som náročná a väčšina z nich ma absolútne nezaujíma alebo irituje. Je ťažké medzi nimi nájsť niečo bez nahrávaného smiechu, zábavné a zároveň inteligentné s čiernym alebo cynickým humorom. Šéfkuchař nadivoko mi sadol a náramne sa mi páčili aj jednotlivé postavičky. Fakt veľká škoda toho krátkeho trvania :-( ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

A cenu za nejvíce promarněný seriálový potenciál zaříznutý po první sezóně v této dekádě získává... Kitchen Confidential aka šéfkuchař na divoko! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Trinásť dielov je skutočne málo, ale mám pocit, že som práve videl Best Of s päť dielnej série. Kitchen Confidential je seriál, ktorý vás skrátka dostane svojím humorom, hláškami, scénami, ladnými dievčatami alebo hereckým výkonom. Každý diel, každá minúta, každá scéna a každý herec ma svoj priestor vždy pre niečo, čo ma neskutočne pobavilo. Bradley Cooper za sem hodil ako riť na šrbeľ a celý seriál funguje ako puzzle - vyberiete jeden dielik a už to nebude fungovať. Škoda len, že je to také krátke. 95% - 5* ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Vtipný seriál so super obsadením. Snáď každá postava je sympatická a Bradley Cooper im všetkým vládne. Okrem toho som sa zamiloval do Jaime King. Takú roztomilú úlohu už asi nikdy nedostane. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Říkala jsem si, že tenhle seriál bude o kuchařích v luxusní restauraci - a že tu půjde hlavně o jídlo. Samozřejmě o vtipy a o postavy, ale že to jídlo bude nějak upřednostřené. Ale ono ne. Šéfkuchař nadivoko je veskrze průměrný sitcom. Herci jsou průměrní (u Bradleyho Coopera nejde ani tak o herectví, jako o jeho charisma), vtipy jsou průměrné a předvídatelné, příběhově je to slabota. Nic nového. Ale vlastně jo - Bradleyho postava je man-whore a má snad v každém díle sex s jinou ženou. Bohužel k získání nadržené souložnice evidentně nepotřebuje nic víc než úsměv a dobrou vůli scénáristů. Jako Barney Stinson z HIMYM je taky mužská děvka, ale tihle dva jsou jako nadržený žáček (to jsi ty, Bradley) a guru svádění (go for it, Barney)! ()

pm 

všechny recenze uživatele

Tento obsahově nesoudržný komentář mi pouze supluje blog, který nemám a deník, který jsem si nikdy nepsala. Jen subjektivní výlev nesouvisející s kinematografií. "Kuchyňské důvěrnosti" mohly být, ale nejsou, skvělým projektem, představují spíš dokonale nevyužitý potenciál. Mám k tomu seriálu ovšem (a zvráceným způsobem právě proto) vztah ryze důvěrný. A dneska dvojnásob. Jedna včerejší chvíle, kdy svázaná respektem jsem nechtěla lhát a zvolila raději upřímnost, mne pronásleduje nepřetržitě. Jak jsem mohla? Pár hodin nato mne paralyzoval sen s ex přítelem, sedícím a čekajícím dva dny u nás před domem, jen aby se mnou mohl mluvit, takže po příšerné noci připomínající mi vytěsněné vzpomínky, jsem upadla v ještě zoufalejší bilancování. Není nic horšího, než v takové náladě přemýšlet o správnosti životních rozhodnutí a o hranicích osobní svobody. Jsem ještě svobodná nebo už sobecká? Není to, co jsem nazývala svobodou, jen utíkáním? Najednou nevím nic. A řekla jsem taky větu, za kterou si nestojím, protože ve skutečnosti mi záleží na mínění jiných a s pocitem, že v jejich očích bych mohla třeba vypadat závislá na druhých, povrchní nebo nesoběstačná, bych se nevyrovnala. Protože jsem aktivní a akční. Každopádně: přiznávám bez mučení, že svůj první vlastní milion jsem si vydělala v jedné kuchyni oblíbené restaurace na okraji vídeňského lesa. Ve velmi krásném, turisticky atraktivním městě, které mám ráda. Dík tomu jsem získala spoustu vypointovaných zážitků z provozu, které asi nikdy nepoužiju do zbytečné knihy a ani do špatného scénáře, k tomu navrch mám znalost zevnitř cizí země, mentality a kultury a správného přístupu k práci, tedy zkušenosti, které jsou taky za milion. Možná proto mne "Kitchen Confidental" dost baví, vím o tom své. Vlastně krom dílu s prstem, který je nechutný a nevtipný. Takže přiznávám, že ač jsem to nikdy nepotřebovala vědět, vím toho spoustu o spoustě věcí. Vím, jak těžké to má takové v restauraci vegetarián, který nejí ani ryby (ano, já). A vím naprosto jistě, že kdyby tam pracoval někdo s vizáží a magnetismem Brada Coopera, nechtěla bych nikdy odejít. ()

slatkac 

všechny recenze uživatele

Jelikož mám k vaření blízko asi jako Michael Jackson k Moonwalku, nemohl jsem si nechat tento seroš uniknout. A musím říct, že mě mile překvapil. Navíc mi konečně Bradley Cooper dokázal, že umí hrát. Nejenže tady hláškuje jak Polívka v Dědictví, ale má tady styl a je ůplně v pohodě. Dále mě potěšilo, že zde hraje John Cho (to je ten ze Zahulíme, Uvidíme kdyby někdo náhodou nevěděl) a luxusní blondýnka Jaime King, se kterou kdybych pracoval, neoddechla by si ani o pauze :D. Škoda že to má jen 13 dílů, nebylo by na škodu udělat pokračování. 100%. ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Tretia * je samozrejme za ksichtíky a šarm Bradleyho Coopera inak sitcom vačšinou priemerných nápadov, ktoré ale dokážu hrať na strunu ,) ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazení seriál z prostředí kuchyně. Musím uznat, že se mi vždy dařilo bavit a zároveň mít chuť na delikatesy. Bradley Cooper ještě než se ukazoval v Las Vegas nebo Bangkoku. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Nenápadná lahôdka, ktorá sa pomaly vryje pod kožu. Priehršť gagov, grimás a sympatických hercov na niekoľkých metroch štvorcových jednej newyorskej reštaurácie. Možno práve aj maličký počet častí dodáva tomuto nenápadnému sitcomu punc exkluzivity. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Dobrej seriál z prostředí jedné restaurace, který není zas až tolik o jídle. Bradley Cooper je sympaťák a tahle role mu sedí. Já chápu, že se líbí, ale to musí s někym spát každej díl? Ale i zbytek obsazení je zajímavej. Tým skládající se ze Setha, Stevena, Teddyho a Jima vytváří spoustu vtipných situací. Nesmim zapomenout na střevo Tanju. Jsem dost překvapenej z toho, že to Fox utnul už po čtyřech dílech a zbytek putoval pouze na dvd. Je spoustu seriálů, který jsou mnohem horší ()

Reklama

Reklama