Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Oscara nominovaný snímek ze světa country hudby zobrazuje příběh zpěváka Bucka Bonhama, který se dostal do soukolí mezi dvě ženy – hodnou, ale stereotypní manželku a ambiciózní hudebnici, jež se dere kupředu v jeho skupině… (oficiální text distributora)

Recenze (12)

emma53 

všechny recenze uživatele

Příběh jako takový je na dvojzubec, ale já mám ráda country muziku a ta zní v podstatě celým filmem, takže jsem dala nášup a tečka. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Country hudbu poslouchám rád, prakticky jsem jí díky tátovi obklopený od dětství, písně Willieho Nelsona se mi líbí. Filmy Jerryho Schatzberga, které často podmanivým způsobem bez tlačení na pílu vyprávějí o osudech a starostech obyčejných lidí, mám ve velké oblibě. Takže jsem se hodně těšil, možná až příliš hodně, bohužel jsem zůstal značně zklamán. Oproti jiným režisérovým filmům jako např. Strašák nebo Misunderstood tady pro mě chyběl jak silnější příběh, tak silné herecké výkony. Nelson umí podmanivě zpívat a má vedle sebe i dvě velmi pohledné ženy, ale o nějakých výrazných hercích, kteří by vás naplno vtáhli do nitra svých postav prožívajících své osudy a problémy (zde vztah věčně cestujícího muzikanta ke své stereotypní manželce a později k mladé zpěvačce) nemůže vůbec být řeč a jednoduchý, ničím nevybočující děj působí tak hodně fádně, zdlouhavě až únavně. S výjimkou části dění v poslední půlhodině zde chybí dramatická atmosféra, což by mi nevadilo, kdyby to předchozí dění Schatzberg nevyplňoval místy až monotónním dějem a to včetně opakovaného zpívání hned tří(!) písní. Ve výsledku je to za mě zcela průměrný hudební film, který stojí pouze na pěkné country hudbě a účasti populárního zpěváka v hlavní roli na plátně. Od Schatzberga jsem tedy čekal víc... 60% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nie nezaujímavý pohľad do zákulisia country speváka jazdiaceho väčšinu roka na cestách. Síce mi to nie je blízke, ale to country prostredie amerického Juhozápadu má svoju romantiku - nikto sa nikde neponáhla, niet žiadneho šéfa, vysoká obľúbenosť, radodajné fanúšičky a hudba, ktorá vás nielen živý, ale aj baví. Postava naozaj peknej herečky Amy Irving pekne roztriasla kolená hlavného hrdinu, ale čo by som filmu vytkol je, že je to jedna dlhotrvajúca idylka, v ktorej sa nejaké dramatické prvky takmer nevyskytujú. Podobne ako napovedá názov (filmu i ústrednej melódie), je to len jedna nekončiaca jazda. A na môj vkus až príliš veľa piesní, hoci niektoré nie sú zlé, ale je ich proste strašne veľa. Ale oci, už je mi 22, som dospelá a všade ochlpená. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Není to dokonalý, má to chybky, je to omletý téma, jak tu někdo napsal: pokušení a pád. Ale: Je to Willie Nelson, je to stará dobrá country. A taky je to Emmylou Harris, i když jen na chvilku. Ze začátku mě to docela nudilo, ale nakonec tam ty čtyři vlepím. Nicméně nemyslím, že to v nejbližších několika letech budu mít potřebu vidět znova. ()

Wolfvater 

všechny recenze uživatele

Za Willieho, jeho úžasnou hudbu a zpěv dám plný počet, třebas bych chybky našel. Ale Nelson je jen jeden a kvůli němu to stojí za to. "Zkraje jsme měli jen kytaru a dobrou erekci." "Kytaru máš pořád." ()

Reklama

Reklama