Reklama

Reklama

Mise 1549: Boj o budoucnost

  • Japonsko Sengoku jieitai 1549 (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Při armádním experimentu se stane chyba a výzkumná jednotka se ocitne v roce 1549. Když se na omyl přijde, jsou vysláni specialisté, jež mají pouze 74 hodin na to, aby zachránili život kolegů a zároveň celé Japonsko před zmizením z časoprostoru... (oficiální text distributora)

Recenze (39)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 4/10 Děj 5/10 Hudba 10/10 Efekty 8/10/// +dinamická a bojovná hudba po celí film, výprava, efekty a především námět -slabý scénář, otřesná režie, a především humusný český dabing/// "Šikmovočci" nám právě předvedli jak se dělá béčkový film po Japonsku. Nebo snad jestli tohle někdo myslel vážně, tak ať se nechá vysmát. Pokuď jste viděli alespoň jedno americké akční béčko z 90 let, tak máte jasnou představu co je tohle za film. Jedinej rozdíl je snad ten, že tady je zpracován výborný námět, ze kterého by zručný režisér dokázal udělat perlu jak mezi sci-fi, tak i mezi válečnými a historickými filmy. Ku škodě zde však réžie absolutně selhává a jen děkuji bohu, že jsem se aspon trošku v ději a v postavách vyznal. Dále film sráží sáhodlouhé a občas i bezvýznamné dialogy, kterých je první polovina plná. K tomu připočtěte otřesný český dabing a mel jsem chuť zalézt někam hodně hluboko...Jedno se však musí nechat, hudební stránka filmu je dokonalá. Nádherně dotváří jak atmosférů bojů, tak i obyčejných kamerových nájezdů a pohledů. Když vezmu v potaz posledních akčních 30 minut, vyjde mi z toho slušný odychový film s nevyužitým námětem, tak jak by se slušelo./// Celkem 64%/// ()

Terva 

všechny recenze uživatele

13. 10. 2003 se hrstka vojáků i z arsenálem ( helikoptéra, tanky a obrněný vozy ) propadne, díky nepovedenému vojenskému vědeckému pokusu, do roku 1547, kdy v Japonsku zuří občanská válka. Co vám to připomene ? Mě Filadelfský experiment. CITÁT : Minulost na nás útočí... O dva roky později 2005 ( 1549 ) se ukáže, že jejich zmizení v minulosti, nás zde v současnosti začne ohrožovat na existenci. Je to zajímavý pocit vidět hrad z roku 1549 a kolem něho rozestavěné komíny naftařské rafinérie, vojáky v maskáčích ze samurajskými meči nebo samuraje jak drží samopal....je to docela magické. CITÁT : Bohužel svět tak jak ho známe už možná neexistuje.... Zajímavě pojaté cestování časem, pěkné kostýmy, docela povedené trikové efekty, dramatická hudba ( Mark Hannah ) a ušel i konec filmu. ()

Reklama

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Normálně mě sci-fi nevadí ale co je moc to už je moc. Skupina vojáků je během jednoho experimentu vyslána do roku 1547 kde jich napadnou samurajové, vojáci jich pozabíjejí a spojí se s nimi s myšlenkou že vybudují bombu která by měla zničit minulý čas a ovlivnit tak budoucnost (konkrétně aby Japonsko vyhrálo 2 světovou). Po 2 letech je na místo vyslána záchranná jednotka, která jich má zachránit načež zjistí o co se pokouší a snaží se jí v tom zabránit. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný akčný sci-fi film, ktorý je remakom klasiky zo sedemdesiatych rokov. Má dosť dobrý príbeh o vojenskej jednotke, ktorá sa počas vojenského experimentu presunie do čias spred päťsto rokov, kedy v Japonsku prebiehala občianska vojna a keďže tam začali meniť minulosť, v súčasnosti hrozí zánik ľudstva a tak je niekoľko špecialistov spolu s vojakmi poslaných do toho času, aby zastavili zmeny a tým zachránili ľudstvo. Spracovanie je ale veľkým sklamaním, nemôžem povedať, že by som sa nudil, na to je film až príliš krátky a až na slabší stred sa stále niečo deje, ale inak sa pokazilo asi všetko, čo sa dalo. Film sa s ničím nezdržuje a tak už po chvíli sú vojaci napadnutí stredovekými vojakmi, lenže problém je, že celé je to podané príliš obyčajne a tak aj keď sa práve deje niečo s veľkým potenciálom, tak to až tak moc nezaujme. Akcie je tu pomerne dosť, ale je len presne taká, ako aj zvyšok filmu, teda s veľkým potenciálom, ale len prinajlepšom priemernou kvalitou. Obsahovo je na tom dobre, konfrontácie medzi modernými a súčasnými zbraňami sú časté a rozmanitosť zbraní je výrazná, nechýba tank, vrtuľník a mnoho rôznych transportérov, navyše je aj pomerne krvavá, ale je príliš mdlo natočená a chýbajú aj lepšie nápady. A veľkým záporom je, že tu úplne chýba prekvapenosť stredovekých vojakov, úvod je až príliš rýchly a tak to nestihne mať žiadny priestor a druhá jednotka zase nastupuje proti stredovekým vojakom, ktorí už sú oboznámení so súčasnou technikou a aj spôsobom boja a toto bola od tvorcov veľká chyba. Herecké obsadenie nie je zlé, ale veľmi zle využité. Nájdu sa tu herci ako Yosuke Eguchi, Masato Ibu alebo aj moja obľúbená Haruka Ayase, ale všetky postavy sú príliš nezaujímavé. Réžia a technická stránka sú veľkým sklamaním, síce rozpočet nebol zlý, ale celé to pôsobí takým televíznym dojmom, či už kamera, efekty, ale aj všetko ostatné. Škoda, originál síce tiež mal pár nedostatkov, ale inak je to klasika, ku ktorej sa rád vrátim, tento potenciál v nej bol využitý omnoho lepšie a minimálne na konfrontáciu medzi dvomi rozdielnymi typmi vojakov bola na rozdiel od tohto skutočne radosť pozerať. 53% ()

Radim 

všechny recenze uživatele

Cestování časem je v literatuře i kinematografii zmiňováno velice často. Jestli se má nové dílo povést, je třeba buď přijít s něčím novým, nebo jít do detailu a odchytat nástrahy "časového paradoxu". V tomto snímku se to nepovedlo ani v jednom případě. Škoda, občas tam byly zajímavé detaily a náměty. ()

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen podle románu a posléze mangy "Sengoku Jieitai" od Rya Hanmury z roku 1971. (Terva)

Reklama

Reklama