Reklama

Reklama

Domov pro smyšlené kamarády

(seriál)
  • USA Foster's Home for Imaginary Friends

Série(6) / Epizody(76)

Obsahy(1)

Místo, kde bydlí nejlepší přátelé, jaké si dokážete představit. Cenami ověnčený americký animovaný seriál z produkce Cartoon Networku. (Česká televize)

Recenze (14)

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Babi Fosterova zalozila prapodivnou organizaci ktera slouzi jako utulek pro odlozene detske fantasticke potvurky a majordoma ji dela bily kralik s monoklem (zdravime Alenku). Ovsem nejlepsi je BLOO :-)). Naprosto totalni narez od Craiga McCrackena. Originalni, vtipne, skvele nakreslene - podle mne nejlepsi dilko na Cartoon Network (se vsi uctou k Dexter's Laboratory). ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Craig McCracken už před neuvěřitelnými dvaceti lety vymyslel Dexterovu Laboratoř, a před téměř stejně neuvěřitelnými dvanácti lety vymyslel způsob, jak si poměrně koukatelně (byť kvalitativně dost nevyváženě) dělat legraci ze smutného projevu psychické lability zejména zámořských dětí, a sice "imaginárních kamarádů". Pokud jde o vizuální stránku, technicky to není žádná hitparáda, ale fantazie výtvarníkům skutečně nechyběla:) Dějově je to horší, protože už zmíněná nevyváženost je zkrátka značná - někdy celé epizody sestávají v podstatě jen ze řvaní a ječení, jindy se zkušeně parodují/karikují "klasická díla" nebo se objevuje až britsky suchý humor. Je to rozhodně nadprůměrná věc, ale poslední roku přinesly Normálku, Čas Na Dobrodružství, a podobné zcela programové šílenosti (v dobrém slova smyslu... aspoň myslím), takže smyšlení kamarádi už zkrátka tolik netáhnou. Ale zase jsou vhodnější pro o něco mladší publikum než ty zmíněné "čerstvé kusy". 60% ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

"Domov pro smyšlené kamarády" vymyslel a realizoval proslulý animátor Craig McCracken, který se před tím podílel na výrobě populárního seriálu "Dexterova laboratoř" a následně proslul svým autorským počinem "The Powerpuff Girls". Zatímco předchozí projekty částečně vycházely z klasických motivů populární kultury, které získávaly ozvláštnění osobitou stylizací a přesazením na postavy dětských hrdinů (konkrétně geniální i tak trochu šílení vědci a superhrdinové), tentokrát McCracken za přispění animátorky Lauren Faustové, která později stála za mezinárodním fenoménem "Můj malý Pony: Přátelství je magické", vytvořil zcela originální koncept. Kolem psychologického fenoménu imaginárních kamarádů vystavěl svět, kde se po vymyšlení tito společníci stávají reálnými. To zavdalo k vytvoření nesčetné plejády roztodivných, barvitých a mnohdy až surreálních figur smyšlených kamarádů, z nichž každý má zcela osobitý vzhled i charakter, byť desítky z nich se v seriálu jen mihnou. Hlavní tahák pak představují osobnosti postav, které se objevují v každé epizodě a svou interakcí proměňují i každodenní úkony v burleskní eskapády. V hloubi seriálu při tom tepe melancholické srdce v podobě motivu přátelství, které nemůže vydržet navěky, ale vzpomínky na něj rozhodně ano. ()

Emperor1 

všechny recenze uživatele

Opět seriál, který jsem "potkal" jen díky své dceři, první mě zaujala hudba v úvodu (zdříml jsem u drmolení Františka z Kouzelné školky a tohle mě najednou probralo) a pak ty bizarní postavičky ... hodnocení zatím nechávám na průměru, přeci jen jsem shlédl asi jen dva díly, ale mohl bych se chytnout. Až mou dcerou bude jednou cloumat puberta a tu a tam mě pošle do háje, se slzou v oku můžu vzpomínat na naše hezké společné chvilky u televize. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně záleží na díle. Některé jsou dobré, zajímavé, některé jsou nudné. A nikdy bych nečekal, že si oblíbím postavu (která mi připadá i roztomilá), která je tak jednoduše nakreslená, že bych ji snad zvládl nakreslit i já, výtvarný antitalent. EDIT: Tak nakonec si tenhle seriál dávám do topky. Některé díly jsou celkem blbý, ale většina jich je naprosto skvělá a navíc jsem si ten seriál dost zamiloval, takže místo mezi TOP 10 si rozhodně zaslouží. A je to hlavně tvoje vina, Modro! ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Fosters home for imaginary friends je prvý seriál štúdia Cartoon Network kompletne vyrobený v programe Macrodemia Flash. (Lyrer)
  • Postava Wilt nesie meno po basketbalistovi Wiltovi Chamberlainovi. (Lyrer)

Reklama

Reklama