Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hostel vypráví příběh dvou kamarádů z americké vysoké školy, kteří se v touze po netradičních zážitcích vydají na cestu napříč Evropou - s tím, že pokud jim zůstane místo vzpomínek jen jedno obrovské okno, nebude je to nijak zvlášť mrzet. V průběhu výletu se k nim připojuje Islanďan Oli, jenž oba dobrodruhy přemluví, aby zamířili na místo, které je považováno za opravdové nebe všech amerických turistů - do jisté ubytovny v odlehlém slovenském městě plném zoufalých, ale zároveň překrásných východoevropských dívek. Když se ihned po příjezdu bez problémů seznámí s dvojicí místních krásek, zjistí, že Oli nelhal. Zdánlivě pohodový běh událostí však brzy vystřídá kruté procitnutí. Oba cestovatelé si uvědomí, že se rychle noří do čím dál tím děsivější situace, která je stejně nebezpečná a temná jako nejzvrácenější zákoutí lidské duše. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (936)

POMO 

všechny recenze uživatele

Zobrazenie Slovenska mi nevadilo, naopak ma úprimne pobavilo. Dosť ma ale prekvapilo, aké lajno je zabalené do kampane so super postermi, sloganom "Quentin Tarantino Presents" a 20-miliónovými openingovými tržbami v USA. Hostel by v rovnakom kvalitatívnom prevedení nakrútil priemerný slovenský režisér s 10 x nižším rozpočtom. Niektoré scény na seba nadväzujú akoby improvizačne, bez scenára. Atmosféra nulová, gradovanie zabíja tupá predvídateľnosť. Na scény krutosti, ktorých je mimochodom oveľa menej než sa sľubovalo, čakáme neúmorne dlho. Takéto filmy sa v 80. rokoch nakrúcali ako na bežiacom páse a dnes po nich neštekne pes. History repeats. Jediný prínos Hostela je, ako veľmi zvýrazní režijné a scenáristické kvality filmov ako Saw. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Málo skutečné hrůzy na nehorázně velkou porci buranství a umělé brutality, která neopouští nezáživný svět rekvizit a falešné krve. Roth navozuje atmosféru skrze gang cikáňat a poloprázdné nádraží ČD, takže je alespoň legrace. Ale vyvolávat děs prostřednictvím odlíčených modelek a zaplivaných putyk nemá minimálně pro Středoevropana ten správný efekt. ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho démonizování Slovenska bylo by to jen blbé. Takhle je to aspoň chvílemi nablble zábavné. Eli Roth je jinak bohužel pouhý hororový fanoušek, která nemá zbla talentu (jako jeho idoly, jimiž se tak rád ohání). Hodně nepochopitelné až kontraproduktivní jsou jeho prohlášení o tom, že tento film ukazuje, jak jsou Američané xenofobní a nechápou cizí kultury. Způsob, jakým je příběh podán, ovšem není kritikou těchto stereotypů, ale spíš jejich potvrzením. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Hostel je od přirození sympatický jen tím, jak zoufale hloupě působí zde, v srdci Evropy. Fakt, nevím, čím tolik „okouzlil“ zámořské publikum. Možná vnadami zdejších děv, možná kamerou Milana Chadimy, možná potvrzením pro ně dávno známých faktů. Eli Roth tímto filmem jasně říká: „nejezděte na Slovensko!“. Já mu můžu oponovat jedině s: „nechoďte na Hostel!“. V obou případech ale platí, že každý má svůj vlastní mozek a své vlastní právo rozhodnout se, čemu uvěří a čemu nikoliv. 50% Zajímavé komentáře: Marius, Le_Chuck, Tommy987, JohnnyD, Pedestrian, petero, Aven, herrbierer ()

Tosim odpad!

všechny recenze uživatele

Eli Roth je impotent. Člověk bez nápadu, jenž (proboha, proč???) natočil horor, který není strašidcelný a (proboha, proč???) bude zřejmě točit další. Tady musel být opravdu někdo totálně mimo. Všechny nechutné scény jsou buď předvídatelné, anebo jsem se u nich smál jako blázen. Levnost čiší z každého políčka, napětí nefunguje, dialogy jsou trapné a čeští herci by se měli stydět. Slováci mohou klidně nechat spát své rozhořčení, kvůli nesmyslům není potřeba se rozčilovat. Nebýt pár pěknejch holek, asi bych se neudržel a zničil DVD, na kterém jsem tento výpotek sledoval. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jedna z největších nespravedlností na ČSFD. Hostel rozhodně není nijak přelomovým dílem moderního hororu a aby se mohl řadit k žánrové špičce, musel by nabídnout mnohem víc, nicméně se jedná o mírně nadprůměrný snímek, který postihla ta smůla, že se na něj podívali i lidé, kteří se na podobné snímky vůbec dívat nemají. Protože jestli někdy od exploitačního filmu čeká, že se bude bát a lekat, tak to je problém dotyčného a ne onoho filmu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát 2*, ale má to háček. Samotný film je samozřejmě úplně zbytečnej, kdybych mluvil o ději tak bych musel myslet na jiný film . Když bych měl mluvit o tom že jsem se během filmu bál, tak bych kecal stejně, jako když říká Klaus, že je nestraný prezident . Pravda nechutnosti se dostavili, ale byli povedený asi jako předvolební projev českého politika . Český Krumlov mohli filmaři taky více využít, přeci jen, je to z architonického hlediska jedno z nejkrásnějších měst u nás a ty krásný holky co tam jsou !!! / Květi, spokojená?:) / Teď k tomu háčku na začátku jsem viděl ženské prsa a ženský zadečky, takže dobrý to je na 2*, ale, ale. Co mě fakt vadilo , když teda pominu fakt, že tak krásnou zemi jako Slovensko tam ukázali jako balíkov, je hlavně to jak jsou tam vyobrazeni Romové !! Vzpomínám si na poměrně velkou kritiku ze strany USA o tom jak mají češi zaporný vztah k minoritám, zejména k romské, že na ně nahlížeme jako na zloděje všeobecně. Milí američané a to co jste předvedli v tomhle filmu mělo být jako co ?????Pokrytectví je fakt něco co nesnáším!! Stálo by za pokus upozornit na tohle ROIku a možná by jsme se dočkali žaloby u mezinárodního soudu. Takže tento film rozhodně k pozitivnějšímu náhledu na cigány nepomůže, naopak. I když je to film a nebytečná blbost a tohle se může být někomu zbytečná poznámka ja si za tím stojím . . ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Film jako takový nestojí za moc, ale úplný hnůj to taky není. Každopádně Eli Roth udělal Slovensku hezkou turistickou antikampaň a celkem by mě zajímalo, jak na ten film Amíci nahlíželi (či nahlížejí), resp. jak moc velkou důvěru mají v takové zobrazení slovenských reálií. :-) Jinak mi to nepřišlo ani moc hororové, spíše to působilo jen jako takový nedomrlý thriller s páru sadistickými záběry a hereckými výkony na úrovni okresního poloamatérského divadla. Dvojku si asi odpustím... ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Neviem či tam sú prvky hororu (asi len minimum) ale len asi v poslednej polhodinke a to skôr chce Eli Roth len šokovať krvavými scénami, ale skôr tu prevažuje komickosť scén a nehorázna podpriemernosť scenára, pokiaľ sa tomuto dá povedať scenár? Od režiséra "amatéra" s menom Eli Roth sme asi nemohli ani viac čakať. " Ak sa chcete prvú hodinu filmu poriadne nudiť a hľadieť na nevydarené obrázky, potom vidieť zopár krvavých scén tak nech sa páči. Vrelo či strnulo odporúčam! " V tomto nenájde kúsok dobrej filmárčiny, len bezúčelne sa trmácanie z miesta na miesto , občas niekto povie, niečo v porovnaní ako bla, bla, bla ... a odpoveď znie tiež bla, bla, bla. Ja tento film radím nie do B-éčkovej ale až do fajn C-éčkovej triedy a keď si ho nevšimnú pri udeľovaný Zlatých malín tak ma nahnevajú, takýto skvost a bez ceny, to sa teda nepatrí. Top scéna - vždy keď sa ne pľace objaví náš Slovenský herecký skvost Barbora Nedeljáková a tá sa v jedno rozhovore pre jednu nemenovanú televíziu vyjadrila asi takto - "Mám ale tri filmové ponuky ale ja by som chcela hrať v nejakej komédii." - tak vlohy na to má , do nejakej paródie ju môžu veselo obsadiť! ║Rozpočet $4,8miliónovTržby USA $47,326,473Tržby Celosvetovo $80,578,934Tržby za predaj DVD v USA $23,835,218 //počet predaných kusov 1,514,515║ fakt pekný zisk na takú prkotinku, a kto by potom nechcel točiť filmy keď tak dobre zarábajú /videl v kine: 10%/ ()

Djkoma odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tahle záležitost se nedá nazvat jinak než úlet. Příští část komentáře nečíst pokud jste to neviděli. /* Asi ukecám rodiče at mi koupí digitální kameru. Vemu tu kameru a půjdu se třema kamarádama na diskotéku. Natočím jak balej nějaký hezký kočky, kterejch je v česku velmi mnoho(to nám mohou američané závidět a proto nás němci nenávidí:)). Budu pokračovat cestou do našeho bytu a pak možná natočíme nějakou er. scénu. Pak se kluci dozvědí, že druhej den pojedeme za jinejma holkama třeba někam k Brnu, protože tam jich je tolik, že nás skočej. To říkal jeden náš kámoš a ukazoval fotky. Už se těšíme. Proč by ne, vždyt my máme rádi takové holky a pojedem co nejdřív. Ve vlaku potkáme úchyla, ale co. Proč to řešit. V ČR je jich hodně a my taky určitě nejsme andělé. Ale asi to není Čech, mluví anglicky, ale my taky. Snad se domluvíme. Tak jsme příjeli do Brna a cestou jsme si něco vydělali. Vrazíme to hnedka do prvního putyku a vyjdeme s dvěma kočkama. Jsou fakt super. Všichni si užijou a jeden kámoš zmizí. Najednou koukám sms, že s tou jednou odjel. Sakra štastlivec. No my lovíme dál. Zase se něco uloví už tu jsou jen dva moji kámoši. Já furt točím. Potkáváme zase jiný holky, pak nějaký parchanty a zase toho úchyla z vlaku. Kluci si zase přivydělávaj. Najednou se ztratí další kámoš. Zdá se nám to divný, že by taky odjel. Ale co žijeme dál. Rozhodnu se oba kámoše zkontaktovat a nebo najít. Nenašel jsme je. Najednou zmizel i poslední kámoš. Sakra to je v háji. Něco mě napadlo a vyšlo to. Našel jsem je.Sakra jednoho právě chce nějakej týpek rozpárat pilou. Druhej je už tuhej a ten chlap co ho právě táhne do výtahu vypadá jako kuchař. Co by tu kuchař dělal? No nic, všechno nemusí mít přeci smysl. Najednou nacházím posledního kámoše. Je živej. Točím jak se zbaví toho týpka co ho mučí. Fakt super záběry. Pak zachraňujem jednu borku. Něco jí spadlo do oka, ale neva. Pak i ona spadne. Pod vlak. Ha naštěstí jsme unikli. Sakra, zase jsme potkali toho úchyla. Tak už úchyl nežije. Zase jsme bohatší. Ted jsem si vzpomněl jak na tý diskotéce hráli ty český hnusy. Tublatanka aspol. Nedalo se na to tancovat. Tak už jsem se zbavil oběda a jdeme domů. Zkusíme zavolat někoho v Americe jestli by tenhle náš výlet nechtěli dát do kin. Třeba ten blázen z videopůjčovny se ozve...*/ . Stupidita, která začíná a končí nudně. Bohužel z 95 minut tohoto filmu není nudných asi 30 vteřin, což byl čas za který člověk dojde pro popcorn. ()

Renton odpad!

všechny recenze uživatele

Scénář: Eli Roth .. Jednoduše sračka! Nemám rád horor a filmy, kde se jako žánrové zařazení vyskytuje jen tato kategorie spíše přehlížím nebo je jim vyhýbám. Hostel by dopadl stejně, nebýt toho mediálního ruchu všude kolem, ať už se jedná o přátele, tisk nebo televizi. Tento čilý povyk sice (většinou) zaručí filmu určitý komerční úspěch, nic to ale nezmění na faktu, že je to kurewská sračka! .. Jako ujetá teen komedie ze sexem a drogami prolezlého Amsterodamu to ještě celkem funguje. Když se ale banda flákajících se mladíků přesune více na východ, začíná skutečné peklo. Jak pro ně, tak pro diváka. Díky místu natáčení se našinec dočká několika osvěžujících chvilek, které působí lehce vtipně, spíše však trapně. Ať už je to gang cigánských robátek, taxikářský žigulík nebo disko rej na hitparádové fláky z dob socialismu. Přesto si v tuto chvíli film drží stále nějaké ty procenta okolo jedné hvězdičky, ale nakonec se vše přelije do samoúčelného a trapného hororu (milovníci žánru prominou, ale v tomto případě došel tvůrcům víc než jen dech!), který nemá žádnou atmosféru, nebudí napětí ani strach. Zato pocit zhnusení, ten se dostavil. Ani ne tak nad chirurgickou řezničinou, jako spíše nad vyumělkovanou, nudnou, zkrátka blbou filmařinou - po technické stránce příšerné - pozice osvětlovačů byla zcela opomenuta a na další místa si rejža přivedl stejné losery, jako je on sám. Eli Roth je blázen a já si jdu dát COKOLIV jiného. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Jako horor hrůza (ne, v tomhle případě to není dobře). Jako komedie pro slovany naprosto super. Akorát nevím, jaktože to Tarantino tak dobře vymyslel. Že by místní předci? ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Film je skutečně stupidní, hloupý, stavící pouze na detailních krvavých záběrech. Akční scény jsou natočeny velmi amatérsky. A pak je tu jedna složka, která je naprosto vynikající - a to je hudba Nathana Barra - výborná akční a napínavá hudba - tak tedy aspoň jednu hvězdičku za ní. Film už nikdy více, ale soundtrack si jistě pořídím. ()

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

I když se to natáčelo i u nás v Českém Krumlově a v komparzu tam hraje několik mých známých, nemohu říci nic jiného, než (čistě béčková) KRAVINA! A ten marketingový podvod se jménem Quentina Tarantina na plakátu to celé jen rámuje... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jako desetiminutový amatérský filmeček by to ještě prošlo, ale jako celovečerní snímek již těžko. Hodinu se neděje lautr nic, pak je pár minut ucházející zábavy (pro Čechoslováka) a poté opět nuda k ukousání až do závěrečných titulků. V celé stopáži je jediná dobrá scéna, což je málo... Postavy jsou naprosto nijaké, stejně jako jejich představitelé a zrovna tak i režie. Jediné co potěší je cameo pro Miikeho. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem čekal mnohem bruálnější film. Samozřejmě že scéna "japonka a oko" je fakt kentus, ale jinak je tortura na dost nízké úrovni, což je u filmu který je na to zaměřený docela průšvih. Nekecám, když řeknu že třeba takový "Kladivo na čarodějnice" mi přišlo mnohem brutálnější. Atmosféra je fakt nulová, protože našinec se gangu cikáňat, Táborskýmu a česky dabovanýmu Pulp Fiction ze srdce rád zagebí (berte jako kompliment), ovšem chápu že Američany to nejspíš vyděsí. Scénář je dost debilní, holt Eli se moc nevytáh, ale zase musim uznat, že scéna "zabití Němčoura na WC na Hlavním nádraží" se povedla. Jay Hernandez v rámci žánru hraje dobře a celkově Hostel docela doporučuju, protože jsem se nudil pouze u tortury, ale jinak je to celkem zábava. A proti dejme tomu Jeepers Creepers 2 je to hotový klenot kinematografie. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::: Tenhle film, že je v TOP nejhorších filmů ?!??? Ehm .... ???! Tak to už nechápu vůbec nic ! Jeden z nejlepších hororů, co jsem kdy viděl ! Nepředvídatelné, napínavé, dechberoucí. Moc se mi líbilo, jak se náš hrdina na konec pomstil ! Skvělý film ! Nedivím se, že to v USA tolik vydělalo. Česi jsou asi vyměklí nebo co. Aha, taka vám vadilo, že tenhle film zobrazuje Slovensko jako díru ?? Ale ani si nemyslím, že tomu tak bylo, ale i kdyby, tak vy máte hodnotit film, který byl super a ne nějakou zemi. Já moc horory nemusím, ale tohle bylo fakt super ! Musím si sehnat rychle dvojku ! :::::::::::::::::::::::::::::: ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Nathan Barr: 1. Suite ,2. Brothel ,3. Guidebooks ,4. Village ,5. Spa ,6. Pedicure ,7. Tortury ,8. Unwell ,9. Achilles ,10. Déjŕ vu ,11. Smokestack ,12. Far From Home ,13. Gallery ,14. Mr. Serious American ,15. Dreams ,16. Trolley of Death ,17. Elevator ,18. Escape ,19. Bugeye ,20. Roadblock ,21. Reflections ,22. Follow ,23. Revenge , ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Tragicky nedoceněný klenot postkoloniální kinematografie, na tuhle debatu ale svět není připraven. Nejspíš proto, že ten film je totální sračka. ()

Související novinky

Natočil Kevin Smith opravdu porno?

Natočil Kevin Smith opravdu porno?

28.07.2008

Ale no tak, jednou za čas si můžeme dovolit bulvární titulek i tady u nás, ne? ;-) Obsah zprávy je mnohem prozaičtější. Kevin Smith má problémy s MPAA. Ano, už zase. Organizace, která rozhoduje o tom… (více)

Čtyři vraždy stačí, drahoušku

Čtyři vraždy stačí, drahoušku

02.05.2006

Na Slovensku sotva zavřeli kudly po kapsách, odložili nenávistnými prohlášeními pokryté transparenty a rozsekali rozpíchané voodoo postavičky scénáristy a režiséra Eli Rotha a producenti měli… (více)

Hostýlek u mrtvého plavčíka

Hostýlek u mrtvého plavčíka

09.04.2006

Známý televizní seriál Pobřežní hlídka natáčený od roku 1989 do konce milénia a dočkavší se celkově 241 dílů, dalšího příbuzného seriálu Baywatch: Nights a několika televizních filmů ještě není úplně… (více)

Eli Roth a Stephen King

Eli Roth a Stephen King

09.03.2006

Dimension Films získaly práva na zfilmování novely CELL z pera mistra hororu Stephena Kinga a za účelem převedení příběhu na celuloid byl najat Eli Roth, horlivý fanoušek žánru a tvůrce komerčně… (více)

Reklama

Reklama