Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spisovatelka Bobbi Andersonová najde v lese podivný předmět. Pokouší se jej vykopat ze země a postupně objeví zvláštní stavbu. Mezitím se v nedalekém městečku Haven začnou dít nepochopitelné věci. Někteří obyvatelé pociťují mimořádné schopnosti, jiní bez vysvětlení mizí. Mnozí se musí podívat do tváře smrti pořádně zblízka. Zkázonosné moci odolává pouze milenec Bobbi, ale ani on nedokáže z Harvenu uniknout. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (38)

Vitason 

všechny recenze uživatele

Byla teplá, letní noc. Velký mrak zakryl měsíc a do tmy se schoval i dům Stephena Kinga, ten si toho nevšímal a znuděně vyťukával na svém psacím stroji abecedu, jen aby se nenudil. Z ničeho nic se ozval zvonek. Když se dveře otevřely, tak Stephen zjistil, že za nimi stál Martin Bursík, který pronesl lámanou angličtinou: ,,Ahoj, Já jsem Bursík. Já vedu stranu Zelených a chtěli jsme vás poprosit pane Král...King jestli by jste do nějaké vaší povídky nemohl dát skrytou reklamu na naší stranu. Za odměnu vám tady nechám mojí ekologickou Škodovku. Nebojte se o mě, jako správný ekolog dojdu do České republiky pěšky." Když dořekl tuto naučenou frázi, natáhl před sebe ruku s klíčky ke svému vozu. King začal přemýšlet: ,,Auto. Abeceda. Auto. Abeceda. Auto. Radši napíšu nějakou eko-blbost a budu mít autíčko, než se tady nudit."-,,Já to beru." King ihned zasedl zpět ke stroji a napsal příběh o vesnici, kterou začne ovládat zvláštní síla pocházející z mimozemské lodi a lidé se začnou měnit. Tomu všemu kraluje zelená barva (velice otravná zelená). Film podle této povídky se snaží složitě vykreslovat charaktery a vztahy lidí na vesnici, ale jediný výsledek je, že film je zbytečně dlouhý (tři hodiny) a to je nehorázně moc, protože film trpí nulovou atmosférou. Herci jsou také nic moc. No vlastně i scénář, kulisy, efekty a samotné finále je vysloveně trapné. P.S. Jestli vám bude hudryhudry tvrdit, že viděl tento film, tak lže, protože většinu času viděl jen polštář, kterým jsme ho s mauricem mlátili (ano je mi 19 skoro 20), ale mlátit kamaráda polštářem je pořád lepší, než sledovat tento film. 1* dávám hlavně, protože si odpad! stále šetřím. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, nápad je jako vždycky dobrej, ale... kde se stala chyba? Popravdě řečeno jsem čekal víc akce, ani konec mi nepřišel tak velkolepý, jak jsem čekal. Snad ty okamžiky před samotným závěrem, než Gard odletěl pryč (snad to nikdo nebude považovat za spojler). Kolega "Vitason" to ale popsal dobře. Jinak byl celkový dojem tak na 75 %. ()

Reklama

kosta73 

všechny recenze uživatele

Na televizní film slušně zpracovaná adaptace Kingova rozsáhlého románu. Film má svá slabá i silná místa. K těm prvním patří snaha o zachycení charakterů jednotlivých postav na poměrně malé, časově omezené ploše - ve svých románech King věnuje popisu jednotlivých osob mnoho stránek a používá jejich příběhů k budování atmosféry specifické pro jeho knihy. Vykreslení těchto postav ve filmu pak trpí povrchností, což je velké mínus totožné snad pro všechny filmové adaptace Kingových děl. K silným místům patří tísnivá atmosféra filmu, vzniklá izolací městečka a přeměnou jeho obyvatel. Za zmínku stojí zejména scéna výbuchu nápojového automatu, popř. pokusu hlavního hrdiny o útěk. Lepší 3*. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hnoj. Predpotopné efekty, strašný scenár, kanálový kasting, hrozne lacná výprava a od prvej minúty príšerne odrežírované. Kingovky sú špičkové (Vykúpenie z väznice Shawshank), nadpriemerné (Hmla), priemerné (Cujo) a béčka hraničiace s céčkami (Sleepwalkers). Tommyknocker patria do poslednej skupinky. Jedna z mála vecí od Kinga, ktorú som nečítal a po skúsenosti s televíznou adaptáciou sa už ani čítať nechystám. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

ČÁST 1 - Minulou noc, to když jsem ještě spal, Tommyknocker, Tommyknocker na dveře zaklepal. Chtěl bych jít ven, ale nemám odvahu, bojím se, že Tommyknocker na mě čeká na prahu. Indiánská legenda, Ohnivý les a malý kousek kovu v tomto lese nalezený nám započne příběh o Tommknockerech. CITÁT - Tady se indiáni modlili ke svým bohům.............. Kosmická loď pohřbená v Ohnivém lese změní životy mnoho lidí. Jen někteří dokáží odolat volání Tommknockerů. Pro ostatní to má tragické následky. Tommyknockera můžeme poprvé vidět okolo 35 minuty. To už jsou propuštěni ze svého vězení. CITÁT - Ve skříni je příšera. Boby v lese něco našla a ono to začalo žít. Je to kouzlo? Nebo magie? Technika? A bude ku prospěchu nebo bude zabíjet? Nebo je to jen úpis s ďáblem? Tommyknockera ve skříni si zahrála Karyn Malchusová. ČÁST 2 - CITÁT - Jako zombie, čekající na návrat Elvise.......... Děje se tu něco úžasného. Co na tom, že to mění lidské tělo a jeho mysl. Kdo je uchvácen stává se fanatikem. Jen pár jich odolává. Je jejich osud sečten? Napětí se stupňuje. Přicházejí nové a nové úžasné nápady, potom zbraně a pak jen smrt. Trikově nic moc, ale je to prostě starší snímek tak se to dá přehlédnout. Třeba finální část filmu by dnes určitě byla jiná. CITÁT - Jen poslední kousek........... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama