Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spisovatelka Bobbi Andersonová najde v lese podivný předmět. Pokouší se jej vykopat ze země a postupně objeví zvláštní stavbu. Mezitím se v nedalekém městečku Haven začnou dít nepochopitelné věci. Někteří obyvatelé pociťují mimořádné schopnosti, jiní bez vysvětlení mizí. Mnozí se musí podívat do tváře smrti pořádně zblízka. Zkázonosné moci odolává pouze milenec Bobbi, ale ani on nedokáže z Harvenu uniknout. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (38)

tron 

všechny recenze uživatele

Hnoj. Predpotopné efekty, strašný scenár, kanálový kasting, hrozne lacná výprava a od prvej minúty príšerne odrežírované. Kingovky sú špičkové (Vykúpenie z väznice Shawshank), nadpriemerné (Hmla), priemerné (Cujo) a béčka hraničiace s céčkami (Sleepwalkers). Tommyknocker patria do poslednej skupinky. Jedna z mála vecí od Kinga, ktorú som nečítal a po skúsenosti s televíznou adaptáciou sa už ani čítať nechystám. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pane bože, jak já se nerad opakuju...! Ale o Tommyknockerech se dá napsat v podstatě totéž, co o převážné většině televizních adaptací kingovek. Zklamání bylo veliké a blížilo se tomu, co jsem zažil po shlédnutí filmu To. Nicméně, zatímco To je kingovskou knižní špičkou, Tommyknockeři patří jen k lepšímu průměru, takže nechám dvě hvězdičky a 30 % celkového dojmu. Tommyknockeři jsou jedinou knihou Stephena Kinga, kterou lze považovat za téměř čistou sci-fi, což je průšvih, protože sci-fi narozdíl od hororu vyžaduje rozpočet, který by takovému Bradu Pittovi stačil víc než na týden skromného živobytí. Výprava i triky jsou odbyté i na poměry televizního dílka, za většinu herců se mohlo ušetřit, protože kompars vytažený někde z hospody by to za pár panáků zahrál stejně. Scénáristovi bych nezaplatil ani korunu, neřku-li dolar, protože děj kopíruje knihu až otrocky. Bohužel děj u kingovek nehraje obvykle velkou roli, rozhodující je atmosféra a brnkání na city, a to u Tommyknockerů úplně schází. Zatímco román se dá považovat za celkem nápaditý příspěvek do scifistického žánru, pak filmovým Tommyknockerům radím vyhnout se obloukem. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to kdysi v pubertě, kdy jsem si z videopůjčovny půjčoval všechny kingovky, co tam měli, a později se vrhl i na knihy. Knižní předloha je taková ta klasická kingovka o maloměstském mikrokosmu ohrožovaném nadpřirozeným zlem, kde nechybí spisovatelka coby hrdinka. Sice má zajímavý námět, ale čtení jsem pro nezáživnost zabalil někde ve třetině. A film patří k těm levným, nenápaditým a přinejlepším průměrným (a v tomhle případě i dost dlouhým) filmovým adaptacím Kinga svěřeným neznámým řemeslníkům. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Tommyknokers" je jeden z mála titulov, ktoré napísal americký spisovateľ Stephen King a ja som ho ešte doposiaľ neprečítal. Dosť ma to mrzí. Sci-fi román, od môjho najobľúbenejšieho literárneho autora, by ma iste zaujal. Myslím, že určite viacej ako toto filmové spracovanie. Verím tomu, že čítať tento príbeh je omnoho väčší zážitok ako si pozrieť jeho televíznu verziu. Zvlášť keď uvážim, že knihu napísal famózny vyprávač, majster slova Stephen King a film natočil neznámy, béčkový režisér John Power. Dúfam, že sa čoskoro dostanem ku knihe. Potom pozmením tento komentár. No pochybujem o tom, že budem meniť aj hodnotenie. - Román "Tommyknockers" som už prečítal. Bol skvelý. Zgustol som si na ňom. Pôvodný komentár a hodnotenie ku tejto jeho filmovej verzii však nemám dôvod meniť. ** ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Byla teplá, letní noc. Velký mrak zakryl měsíc a do tmy se schoval i dům Stephena Kinga, ten si toho nevšímal a znuděně vyťukával na svém psacím stroji abecedu, jen aby se nenudil. Z ničeho nic se ozval zvonek. Když se dveře otevřely, tak Stephen zjistil, že za nimi stál Martin Bursík, který pronesl lámanou angličtinou: ,,Ahoj, Já jsem Bursík. Já vedu stranu Zelených a chtěli jsme vás poprosit pane Král...King jestli by jste do nějaké vaší povídky nemohl dát skrytou reklamu na naší stranu. Za odměnu vám tady nechám mojí ekologickou Škodovku. Nebojte se o mě, jako správný ekolog dojdu do České republiky pěšky." Když dořekl tuto naučenou frázi, natáhl před sebe ruku s klíčky ke svému vozu. King začal přemýšlet: ,,Auto. Abeceda. Auto. Abeceda. Auto. Radši napíšu nějakou eko-blbost a budu mít autíčko, než se tady nudit."-,,Já to beru." King ihned zasedl zpět ke stroji a napsal příběh o vesnici, kterou začne ovládat zvláštní síla pocházející z mimozemské lodi a lidé se začnou měnit. Tomu všemu kraluje zelená barva (velice otravná zelená). Film podle této povídky se snaží složitě vykreslovat charaktery a vztahy lidí na vesnici, ale jediný výsledek je, že film je zbytečně dlouhý (tři hodiny) a to je nehorázně moc, protože film trpí nulovou atmosférou. Herci jsou také nic moc. No vlastně i scénář, kulisy, efekty a samotné finále je vysloveně trapné. P.S. Jestli vám bude hudryhudry tvrdit, že viděl tento film, tak lže, protože většinu času viděl jen polštář, kterým jsme ho s mauricem mlátili (ano je mi 19 skoro 20), ale mlátit kamaráda polštářem je pořád lepší, než sledovat tento film. 1* dávám hlavně, protože si odpad! stále šetřím. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Filmové spracovania kníh Stephena KInga su poväčšinou úbohé zlátaniny (česť tým pár výnimkám ktoré potvrdzujú pravidlo). Tommyknockers ako kniha boli skvelý, o to väčší shit je filmové spracovanie...úbohé... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Který kokot tomu dal tak hloupý český název? Samotnou knihu bych určitě nezařadil mezi mou desítku nejoblíbenějších Kingovek, přesto ji mám docela rád. Myslím si, že King je natolik schopný autor, že by filmoví tvůrci k jeho dílu měli projevovat trošku úcty a citu, tohle si King a jeho Tommyknockeři vůbec nezasloužili. Viděl jsem jakousi vykuchanou dvouhodinovou verzi, ale co si pamatuji i ta tříhodinová za moc nestála. Takhle vykuchat sice nijak úchvatný, ale přesto alespoň obstojně odvyprávěný příběh, udělat z toho rychlokurz v pěti minutách, při němž herci ne že by neuměli, ani nestíhají hrát. No fuj. Nejvíc mě sralo, jak se již od samotného začátku ten film snažil být strašně napínavý, každou další scénou, každým střihem, zvukem se snažil diváka přesvědčit - to bude pecka, uvidíš. A pak vole hovno, nula, nula, nic. Pravda, když se před kamerou objevili ufoni, řekl jsem si aspoň něco. Jedna z nejhorších filmových verzí Kingova příběhu. A pokud nemáte rádi jasně zelenou barvu, ani se na to snad nedívejte. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

ČÁST 1 - Minulou noc, to když jsem ještě spal, Tommyknocker, Tommyknocker na dveře zaklepal. Chtěl bych jít ven, ale nemám odvahu, bojím se, že Tommyknocker na mě čeká na prahu. Indiánská legenda, Ohnivý les a malý kousek kovu v tomto lese nalezený nám započne příběh o Tommknockerech. CITÁT - Tady se indiáni modlili ke svým bohům.............. Kosmická loď pohřbená v Ohnivém lese změní životy mnoho lidí. Jen někteří dokáží odolat volání Tommknockerů. Pro ostatní to má tragické následky. Tommyknockera můžeme poprvé vidět okolo 35 minuty. To už jsou propuštěni ze svého vězení. CITÁT - Ve skříni je příšera. Boby v lese něco našla a ono to začalo žít. Je to kouzlo? Nebo magie? Technika? A bude ku prospěchu nebo bude zabíjet? Nebo je to jen úpis s ďáblem? Tommyknockera ve skříni si zahrála Karyn Malchusová. ČÁST 2 - CITÁT - Jako zombie, čekající na návrat Elvise.......... Děje se tu něco úžasného. Co na tom, že to mění lidské tělo a jeho mysl. Kdo je uchvácen stává se fanatikem. Jen pár jich odolává. Je jejich osud sečten? Napětí se stupňuje. Přicházejí nové a nové úžasné nápady, potom zbraně a pak jen smrt. Trikově nic moc, ale je to prostě starší snímek tak se to dá přehlédnout. Třeba finální část filmu by dnes určitě byla jiná. CITÁT - Jen poslední kousek........... ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Videl som trojhodinovú verziu a práve tento film až takú dĺžku rozhodne nepotrebuje. Preto je velmi rozťahaný a často aj nudný. Neviem koho môžu vystrašíte výpary z rúžu, ale efektnosť tiež nie je silnou stránkou tohto filmu. Kingovu knihu som nečítal, tak neviem ako veľmi sa jej držal režisér, ale toto bola fakt riadna slabota. Mal som film rozdelený na dve časť a tá prvá je prakticky o ničom. Len ľudia v meste sa začínajú správať čudne, ale že by to tam aspoň zaujímavo mordovali, to nie. Filmu chýbal rozhodne väčší náboj a aj keď v tej druhej časti sa to konečne rozuzlilo, ale ani tá neponúkal výsostnejší výsledok. A aj tí mimozemšťania vyzerali ako z krajných medzí. Keby sa aspoň trocha zapracovalo na trikoch a na atmosfére vykopávok, filmu by to trocha pomohlo, ale tiež by to nebola žiadna sláva, ale tento výsledok je ešte horši. Herecky to tiež nebolo bohviečo a postava blondínky s rúžom ma po čase začala riadne iritovať. Strata času to nie je, ale druhýkrát tento film vidieť nepotrebujem. Slabé 2*. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Táto adaptácia románu Stephena Kinga by nevyzerala zle, keby sa pán režisér sústredil na hlavné postavy a nie na špeciálne efekty. Efekty síce tomu dávajú svoj remeselne dobre zvládnutý podtext, ale niečo mi tam stále chýba a či to bolo kvôli nedotiahnutému záveru, alebo inokedy hlúpym hereckým výkonom, aj tak si myslím, že Monštrum ako tak obstálo a na nič sa nehralo, len na B-čkový film 60 percent. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Nie celkom vydarená adaptácia, ale je to TV film a viac od neho ani netreba čakať. King sa lepšie číta ako pozerá. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Zub času už to docela ohlodal, ale pořád se na to dá dívat, ta stopáž je zbytečně dlouhá. Ale u Kinga nic překvapivého. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Teda tenhle film jsem tu málem nenašel. V TV běžel pod názvem "Monstrum", nebo jsem tak sehnal někde na vhs. Docela jenodušší film podle Kinga. Knihu jsem nečetl, nemůžu srovnávat. Ale v dětství jsem to měl rád. A nepochopil jsem konec. Vrátil se tedy Jim domů nebo ne? ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Na televizní film slušně zpracovaná adaptace Kingova rozsáhlého románu. Film má svá slabá i silná místa. K těm prvním patří snaha o zachycení charakterů jednotlivých postav na poměrně malé, časově omezené ploše - ve svých románech King věnuje popisu jednotlivých osob mnoho stránek a používá jejich příběhů k budování atmosféry specifické pro jeho knihy. Vykreslení těchto postav ve filmu pak trpí povrchností, což je velké mínus totožné snad pro všechny filmové adaptace Kingových děl. K silným místům patří tísnivá atmosféra filmu, vzniklá izolací městečka a přeměnou jeho obyvatel. Za zmínku stojí zejména scéna výbuchu nápojového automatu, popř. pokusu hlavního hrdiny o útěk. Lepší 3*. ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se to rozbíhalo ukrutně pomalou rychlostí no a když potom něco.. tak efekty jako z Návštěvníků. Mám rád atmosféru raných devadesátek a housličky v pozadí. Jsou dozajista natočeny lepší Kingové adaptace. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, nápad je jako vždycky dobrej, ale... kde se stala chyba? Popravdě řečeno jsem čekal víc akce, ani konec mi nepřišel tak velkolepý, jak jsem čekal. Snad ty okamžiky před samotným závěrem, než Gard odletěl pryč (snad to nikdo nebude považovat za spojler). Kolega "Vitason" to ale popsal dobře. Jinak byl celkový dojem tak na 75 %. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Televizni zpracovani jedne z nejlepsich Kingovych knih a jednoho z nejlepsich sci-fi romanu vubec.I kdyz primhourim obe oci,protoze k televiznim adaptacim by mel byt clovek shovivavejsi,nepomuze to.Scenar je plytky a z knihy si bere sotva zakladni motiv a ani ho nijak nerozvadi,takze pro toho,kdo knihu necetl je velmi tezke pochopit dej a hlavne chovani postav a jejich motivaci.Zatimco v knize jsou postavy a jejich charakter mistrovsky rozebrany(coz je jedna z velkych schopnoisti Kinga),ve filmu se postavy sedive a nicnerikajici a ani herci tomu nepomahaji.Vizualni stranka je i na televizni pomery velmi slaba a misty dokonce dost zoufala.Nekolik dobrych momentu jsem nasel a Marg Helgenberger(ktera jeste netusila,co ze je to"CSI Las Vegas") se opravdu snazi stejne jako Jimmy Smits.Za to ovsem nemohu dat s cistym svedomim vic nez 45%. ()

Reklama

Reklama