Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté, co jejich rodiče zemřeli při autonehodě, stěhují se sourozenci Loren a Abby ke svému strýčkovi, který se na floridském maloměstě snaží zprovoznit lunapark. Abby ale padne do oka psychopatickému vůdci místního gangu Dutrovi a oba sourozenci musí čelit vystupňované šikaně, kulminující krvavou lázní v lunaparku... (choze)

Recenze (61)

juta 

všechny recenze uživatele

To je tak, když si partička chuligánů z maloměsta myslí, že můžou všechno a vše jim projde, pak není divu, že může dojít i na tak drastické šarvátky jako zde. No chvílema to bylo mimo chápání. Jen tak se tam začnou vyvražďovat a to mi nepřišlo moc realistické, ale aspoň je tu známka fandění mírumilovné dvojce. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Jó, to máme mládež, to za mejch mladejch let, nebyl svět jako teď… samí násilí a brutalita.. fuj-) Na dopolední představení I. stupně, možná dobrý:-) Chudý farmáříček se vzhlídne v movitějších sousedech vlastnících cirkus. Založí si proto skromný lunapark s vidinou snadno vydělaného jmění, ujme se sourozenců, jenž přišli o oba rodiče – to víte hodný strýček; ale kdo tu těžkou fachu jinak udělá, že jo. Bohužel nově příchozí se znelíbí gangu ujetejch týpků – co mají kolty hodně nízko u pasu. A nad celým lunaparkem se tak stahuje klasická šikanózní smyčka; k tomu hraje osmdesátkový pop-rock. Jenže zvěřinec neměl kachny – velký zklamání. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Když se sourozenci Loren a Abby přestěhují po tragické smrti rodičů ke strýčkovi Charliemu, netuší, jaké hrůzy je čekají. Asi dvě třetiny filmu jsou klasickým teenagerovským příběhem o snaze zapadnout mezi ostatní, šikaně a samozvané partě, co si hraje na vůdce, které musí všichni poslouchat. Ano, je to vesměs přehlídka ukázkových debilů a primitivů, z nichž viditelně vyčuhuje, mám na mysli nejen herecky, James Spader. Popravdě ty první dvě třetiny filmu mě moc nebavily a notně zestárly. Vše se rozjede v momentě, kdy je Abby unesena. Kromě různých xploitation jsou zde i náznaky rape and revenge, ale jen náznaky, což nakonec úplně nevadí. Atmosféra ke konci zhoustne a pro mne nejděsivější byly momenty s pitbullem. Jako horor bych snímek neoznačoval, podobně jako na IMDb ho vidím coby kriminální drama s nepříjemným koncem pro některé postavy. Ten kukuč na úplném závěru nekomentuji.... 3,5* ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Rozhodne nejde o exploitation súčasného typu, v ktorom sa vo veľkom prelieva krv. Skôr by som Lunapark smrti charakterizoval ako "mlátičku" s prvkami vykorisťovania. Sily agresorov aj napadnutých sú pomerne vyrovnané: Loren a jeho sestra Abby sú deti plukovníka, vychované k telesnej zdatnosti, odvahe a vytrvalosti. Prvá polovica filmu je viac-menej zoznamovacia. Postupne sa vykresľujú charaktery postáv, objavujú sa prvé náznaky konfliktov, ktoré majú povahu školského šikanovania. Druhá polovica je podstatne akčnejšia: prenasledovanie, bitky, strelné zbrane. Hlavný záporák - albín Dutra je odpudzujúci frajer, s mylnou predstavou o vlastnej dôležiteľnosti. Už len pri pohľade na neho sa otvára divákom v kapse vreckový nožík. Jeho strašná smrť v závere pôsobí ako zadosťučinenie. James Spader zvladol túto ulohu presvedčivo. Záverečné klišé hororových filmov, ktoré má poukazovať na to, že zlo ešte žije a nepodarilo sa ho zničiť úplne a definitívne však nefunguje ako by malo. Možno tak v obraznej rovine. Malý školáčik, ktorému patria záverečné sekvencie filmu, je posledným preživším z bandy oveľa starších grázlov. Nepredstavuje hrozbu pre Lorena a Abby, ale skôr pre spoločnosť. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přestože mnozí označují tento thriller mylně za slasher či horor, je pravdou, že tvůrce legendárního Pátku 13 Cunningham odvedl velmi dobrou práci i zde a „krvavější“ poslední dvacetiminutovka opravdu potěší i fanoušky hororového žánru. Režisér po celou dobu skvěle budoval atmosféru, která vygradovala skvostným finále. Nechybí zde samozřejmě pořádná dávka napětí, herecké výkony jsou rovněž na velice slušné úrovni a samotný příběh nenudí. I díky tomu se Lunapark smrti stal pro mnohé nezapomenutelnou podívanou a ve své době VHSky s ním se nemusely bát, že by je pokrývala vrstva prachu v regálech. 60% ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama