Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté, co jejich rodiče zemřeli při autonehodě, stěhují se sourozenci Loren a Abby ke svému strýčkovi, který se na floridském maloměstě snaží zprovoznit lunapark. Abby ale padne do oka psychopatickému vůdci místního gangu Dutrovi a oba sourozenci musí čelit vystupňované šikaně, kulminující krvavou lázní v lunaparku... (choze)

Recenze (61)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pravdu dí kolegové, kteří The New Kids pasovali na předchůdce Eden Lake. Naneštěstí pro Seana Cunninghama je moderní britská verze vidláckého teroru mladistvých tak dobrá, že ze srovnání (které se děje naprosto nutně, třeba i mimoděk) vychází jeho dílko jako jasný poražený. Určitě ale není špatné. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Treba uznať, že James Spader je skutočne exkluzívne nechutný psychopat a banda jeho magorských kamošov si nezaslúži ničo lepšie, než čo najpomalšiu a najbolestivejšiu smrť. Snímke dominuje vystupňovaná atmosféra. Príjemným osviežením je, že dvojica hlavných hrdinov (súrodencov) mala za otca lampasáka, ktorý ich viedol k dobrej kondičke a zdravému sebavedomiu. Čiže akonáhle sa objavia prvé náznaky šikany a teroru, súrodenci (hlavne teda brat) bez veľkého váhania vychádza do drsného protiútoku, čiže strany sú pomerne vyrovnané, čo mám rád. Súrodenci sú fajn a sympatickí, poteší tiež pre horory odjakživa atraktívna a obľúbená výprava lunaparku, ktorému patrí drsné finále. Ďalšie potvrdenie toho, prečo mám rád Seana S. Cunninghama (ďalej napr. piatok 13 a Deep Star 6). ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Sean S. Cunningham, člověk, který stál u zrodu rovnou dvou horrorových subžánrů: na počátku 70. let "neasijského" exploitation horroru a na počátku let 80. pak slasheru, si v polovině 80. let střihl zřejmě z nějaké nostalgie opět exploitation thriller, který sice prezentací otevřené brutality nedosahuje extrémních rovin podobných kousků z let 70., zejména pak prvotiny Last House on the Left (1972), ale přesto je to neuvěřitelně mrazivý a od začátku napínavý exploitation kousek ... Sourozenci, chlapec a dívka odjíždí po tragické smrti svých rodičů ke strýci do jiného města. Pomáhají strýci s chovem domácích zvířat a opravou lunaparku-poutě. A stanou se terčem útoků místní partičky grázlů, kteří je šikanují z počátku jen tak nenápadně, ale jejich tlak a vzájemné vyměňování účtů se stále zostřuje. Dvojice sourozenců má malou výhodu v tom, že má za sebou náročný tréning od svého zesnulého otce - vojáka vysoké šarže. Každopádně tlak ze strany grázlů se stává neúnosný a v třetí třetině vygraduje v regulérní masakr. V zrekonstruovaném lunaparku dojde k drsné konfrontaci. Musím vzdát Cunninghamovi hold za to, co dostal na plátno v polovině 80. let, kdy byla cenzura násilí ve filmech a horrorech zvlášť v naprostém extrému. Navíc napětí, pomalu ale jistě houstnousí atmosféra a vztahy, nejistota ... vše špičkově zvládnuté. Navíc mi partička připomínala až podezřele partičku grázlů z nového ultra-násilného exploitationu Eden Lake (2008), objevuje se zde i pes bojového plemena, kterého grázlové využívají k šikaně druhých ... takže mám malé podezření, že tvůrcové Eden Laku se nechali zřejmě trochu inspirovat "již vzniknutým" ... Dále musím ocenit, že si film dobře zanechává jako by atmosféru 70.kových exploitationů, i když zobrazování násilí nejde do takové intenzity. Na druhou stranu grázlové ve finále neskončí vůbec dobře a jejich úmrtí jsou opravdu drsné ... Na film jsem narazil zcela náhodou a vyloženě mne překvapil, výborná záležitost, zejména pro příznivce žánru!! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Režisér, co odstartoval sérii Pátek třináctého, kupodivu v tomto případě nenatočil horror, jako spíše teenagerovský thriller. S nadsázkou se dá říct, že tenhle snímek byste kdysi v půjčovnách našli někde mezi jedničkou Karate Kida a The Zero Boys. Ale vážně stojí za to! Ze začátku je to mezi hlavními hrdiny a partou hajzlů spíš takové oťukávání: naschvály, obtěžování, nějaká ta rvačka. Postupně je ale nad slunce jasné, že někdo musí z kola vypadnout. Zkrátka půjde o život. Film má sympatické obsazení, škoda jen Toma Atkinse, že se tu neohřál déle. Veškerou pozornost na sebe strhává mladý James Spader jako psychopatický vůdce gangu Dutro. To je vážně hajzl k pohledání, jenž se ničeho nezalekne. Naštěstí má v hlavním hrdinovi dobrého soupeře, takže je na co koukat. Finální zúčtování v titulním lunaparku vypadá díky přestřelce a krvi jako z jiného filmu, ale to už k tomu patří. Tenhle snímek mi prostě sednul. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Povedený  thriller, který zručně stupňuje teror. Cunnigham není dobrý režisér (průměrný PÁTEK TŘINÁCTÉHO, ubohá DEEP STAR SIX), ale narozdíl od jeho ostatních počinů, mají NEW KIDS spád, napětí, sympatické ústřední hrdiny a dostatek dalších taháků (lunapark, ve kterém se odehraje finální masakr nebo bojový pes, který je celý film cvičen, aby se v pravou chvíli utrhl ze řetězu). Obzvlášť musím pochválit zmíněné finále v lunaparku, které je plné originálních úmrtí, do nichž jsou zapojeny jednotlivé atrakce. A pozornost si zaslouží i obsazení, ve kterém se vedle eighties béčkového veterána Toma Atkinse objeví i mladičký James Spader jako psychotický Dutra či Eric Stoltz. Vedle FREDDY VS. JASON je tohle nejlepší film v jakém měl Cunningham kdy prsty. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Výhonky pravej americkej rodiny ukážu svoje zdravé jadro a spália temné zlo na tmavú dodýchavajúcu spečenú škvarku! Otec slúži mocenskému aparátu - jeho ozbrojeným silám. Metálov má temer ako Brežnev. Vo vysokej dôstojníckej funkcii ale nezaháľa a nerastie mu pupok pri pive, hranolkách a telke. Nie, on behá skáče aj boxuje so synom a dcérkou. V zdravom tele zdravý duch! Každá ráno nad domom vztýčená americká zástava! Preto ho samotný pán prezident Ameriky pozve na mulatšág. A on sám - ako vidia deti počas povinného každodenného tv brainwashingu - v uniforme káže národu svoje múdra. Zvyšok omladiny aj stáreže sa pyšní naondulovanými a vyfúkanými vlasovými špecialitami 80. rokov. Popísané znaky nasvedčujú, že dobová americká vtieravá propaganda ochrancov vlasti, hrdinov a podnikateľských chudáčikov neustále vstávajúcich z popola, zasiahla rovnako všetky filmové žánre. Od rodinných filmov vtrhla aj na územie dovtedy menej ovládané - do hororu aj sci-fi. Dvaja sirotkovia sa po nehode rodičov odoberú k polozabudnutému strýkovi. Ten, po sérii krachov, dokončuje svoj najnovší projekt - akýsi ľudový vidiecky Disneyland - Park snov. No miestni výrastkovia sú zlomyseľní, násilnícki a krutí. Neváhajú prekročiť hranice drobných nepríjemností aby dokázali svoju dominanciu. A tu sa ukáže byť ako najvhodnejšia polovojenská príprava pod dozorom skúsených dôstojníckych kádrov. Tá pomôže v dôsledku (SPOILER!) úspešne rozbehnúť aj kolotočársky biznis. Prekvapivé je, že na tejto propagandistickej vízii sa divák dokáže dobre pobaviť (možno práve v propagandistickej linke sa ukrýva odpoveď na Flipnicov hold, že ako sa režisérovi v upätých časoch podarilo dostať toľko násilia do filmu). Tempo príbehu nenudí a groteskná odpudivosť buranských teenagerov núka diváka zamyslieť sa nad sympatiami k nim - zástupcom animálnych pudov - sexu a agresie. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kamarád Wese Cravena Sean S. Cunningham, kterému produkoval Poslední dům nalevo (který si získal zvučné jméno), chtěl zkusit něco dalšího. A vznikl jeden z nejvýraznějších kosičů mladého masa (Pátek třináctého). Pak měl ještě Cravenovi zrežírovat scénu roztékajících se schodů v kultovní Noční můře v Elm Street a následně se vrhl na tenhle sympatický thriller. Dospívající sourozenci Loren a jeho sestra Abby přijdou při autonehodě o rodiče a přestěhují se ke svému strýci Charliemu. Armádní dům tak vymění za zchátralý lunapark, který pomáhají dávat do provozuschopné podoby. Brzy po pozvolném včleňování se mezi nové spolužáky se ovšem stanou terčem šikany party výrostků. Holt když sličná Abby odmítne šéfa party, kterého hraje démonický James Spader… Cunningham vsadil na napětí a skvělé budování atmosféry, která vygraduje závěrem v nočním lunaparku. Ten ovšem představuje úplnou výhybku na jinou kolej, protože vidlácká banda najednou vezme do rukou brokovnice. Mrazivé, béčkové, s houstnoucí atmosférou, takže spokojenost. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Súrodneci Abby a Loren MacWilliamsovci sa po tragickej smrti rodičov presťahujú ku svojmu strýkovi Charliemu. Začnú žiť v malom meste na Floride. Tam natrafia na partiu miestnych násilníckych buranov, ktorí im poriadne strpčujú život. Ich vzájomná averzia vygraduje do surového, krvavého konfliktu. Označenie snímku "The New Kids" ako horror je nesprávne. Ja by som ho charakterizoval ako celkom obstojný americký, béčkový, teenagerský thriller s exploitation respektíve hixploitation prvkami. *** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Jó, to máme mládež, to za mejch mladejch let, nebyl svět jako teď… samí násilí a brutalita.. fuj-) Na dopolední představení I. stupně, možná dobrý:-) Chudý farmáříček se vzhlídne v movitějších sousedech vlastnících cirkus. Založí si proto skromný lunapark s vidinou snadno vydělaného jmění, ujme se sourozenců, jenž přišli o oba rodiče – to víte hodný strýček; ale kdo tu těžkou fachu jinak udělá, že jo. Bohužel nově příchozí se znelíbí gangu ujetejch týpků – co mají kolty hodně nízko u pasu. A nad celým lunaparkem se tak stahuje klasická šikanózní smyčka; k tomu hraje osmdesátkový pop-rock. Jenže zvěřinec neměl kachny – velký zklamání. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Čistě krystalická ryzí osmdesátková záležitost. Nevím jestli by tahle nová mládež oslovila dnešní mládež. Asi spíš ne, protože na jejich gusto by tam bylo málo krve, gore a prakticky žádná nahota, ale pro nás co jsme na těhlech filmech vyrostli je to přeci jenom něco jiného. Jasně, že ten film má vcelku primitivní scénář a místy je hodně naivní a neřeší některý podstatný detaily, ale koho to sere, když se jedná o zručné filmařské řemeslo které šlape od první do poslední minuty? Jak už tu někteří trefně napsali, tak kromě toho, že film lze považovat za nepřímého předchůdce novějšího a brutálnějšího Eden Lake, tak v čem vyniká je opravdu postupné gradování napětí a celkové atmosféry. Od pozvolného rozjezdu začínajícího nenápadnou psychickou šikanou přes šikanu fyzickou až k nekompromisní závěrečné dvacetiminutovce. Spader a jeho psychopatickej hezounek tady každopádně podává svůj životní výkon, kterému už se pak v žádném filmu ani nepřiblížil. Ústřední sourozenecké duo pak rozhodně nejsou žádní uplakánci a nebojí se agresorům nekompromisně postavit. Za mě rozhodně kvalitní atmosférická nostalgie a po opakovaném shlédnutí i poctivý čtyři hvězdice.75% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Když se sourozenci Loren a Abby přestěhují po tragické smrti rodičů ke strýčkovi Charliemu, netuší, jaké hrůzy je čekají. Asi dvě třetiny filmu jsou klasickým teenagerovským příběhem o snaze zapadnout mezi ostatní, šikaně a samozvané partě, co si hraje na vůdce, které musí všichni poslouchat. Ano, je to vesměs přehlídka ukázkových debilů a primitivů, z nichž viditelně vyčuhuje, mám na mysli nejen herecky, James Spader. Popravdě ty první dvě třetiny filmu mě moc nebavily a notně zestárly. Vše se rozjede v momentě, kdy je Abby unesena. Kromě různých xploitation jsou zde i náznaky rape and revenge, ale jen náznaky, což nakonec úplně nevadí. Atmosféra ke konci zhoustne a pro mne nejděsivější byly momenty s pitbullem. Jako horor bych snímek neoznačoval, podobně jako na IMDb ho vidím coby kriminální drama s nepříjemným koncem pro některé postavy. Ten kukuč na úplném závěru nekomentuji.... 3,5* ()

juta 

všechny recenze uživatele

To je tak, když si partička chuligánů z maloměsta myslí, že můžou všechno a vše jim projde, pak není divu, že může dojít i na tak drastické šarvátky jako zde. No chvílema to bylo mimo chápání. Jen tak se tam začnou vyvražďovat a to mi nepřišlo moc realistické, ale aspoň je tu známka fandění mírumilovné dvojce. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Loren a Abby. Sourozenci, který se vezme do opatrovnictví jejich strejček. Zpočátku mi to připadalo, že si je bral spíš jako levnou pracovní sílu než jako součást rodiny. Sice tomu tak nebylo, ale kolikrát to tak fakt vyznívalo. Sourozenci si našli i nějaký ty protějšky na randění, takže by se zdálo, že je vše OK. Jenže jak už to tak tradičně bývá. I tady se najde banda vmístních vidláků, která začne dávat sourozencům pěkný kapky. Jenže sourozenci jsou dětmi plukovníka takže to nejsou žádný ořezávátka a snaží se teroru čelit. Rozhodně nečekejte žádné gore scény. Nasilí je tu podáno ( pro normálního diváka ) v celkem přijatelné míře. Teror se postupně stupňuje a tím houstne atmosféra i napětí. Filmu by se dalo i ledasco vytknout, ale přihlížím k roku vzniku, kdy se podobný nešvary vyskytovaly skoro v každým hororu. Mě se tenhle film trefil do noty. Parádní zábava v přijatelné stopáži. Za mě spokojenost. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

The New Kids je příjemný a místy slušně mrazivý thriller, který nám zas jednou ukazuje, kam ta dnešní mládež spěje. Je zde dobře odvedená práce ze strany všech herců (mj. tehdy ještě relativně neznámí James Spider a Eric Stoltz). Napětí houstne a teror se s dějem stupňuje až do finálního masakru v lunaparku. Potěší i zdánlivě dobrý ale otevřený konec, který dává příslib dalšímu pokračování. No lidi, dávejte si bacha na výtržníky, obzvlášť když je poblíž lunapark. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Lori Loughlin bola super v ten istý rok v Secret Admirer a scény s ňou patria aj tu k tomu najlepšiemu. Tie s ohňom. Úplne niečo iné ako som čakal (český názov to dosť zhadzuje). Na 4* by niektoré veci museli byť inak, ale na pár miestach sa nepríjemné pocity dostavili. 65% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Většina lidí co mám v topce dává film do průměru, a tak jsem od filmu nic extra nečekal. Ale zase se mi potvrdilo že Cunningham je zručný režisér a dokáže i z obyčejného námětu vytřískat mnoho. Filmy o teroru a pomstě mám moc rád. Hlavně filmy typu Exterminátor či Class of 1984. Proto jsem byl i tady překvapen. Film jak jsem řekl má zjednodušenou příběhovou linii tak to vynahrazuje hlavně tempo filmu, a také hlavně to že nenudí. Já se královksy bavil a Spader je fakt slizou a sympaťák v jednom. Jen to zařazení do kategorie horor je pěkná kravina. ()

Reklama

Reklama