Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté, co jejich rodiče zemřeli při autonehodě, stěhují se sourozenci Loren a Abby ke svému strýčkovi, který se na floridském maloměstě snaží zprovoznit lunapark. Abby ale padne do oka psychopatickému vůdci místního gangu Dutrovi a oba sourozenci musí čelit vystupňované šikaně, kulminující krvavou lázní v lunaparku... (choze)

Recenze (61)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Čistě krystalická ryzí osmdesátková záležitost. Nevím jestli by tahle nová mládež oslovila dnešní mládež. Asi spíš ne, protože na jejich gusto by tam bylo málo krve, gore a prakticky žádná nahota, ale pro nás co jsme na těhlech filmech vyrostli je to přeci jenom něco jiného. Jasně, že ten film má vcelku primitivní scénář a místy je hodně naivní a neřeší některý podstatný detaily, ale koho to sere, když se jedná o zručné filmařské řemeslo které šlape od první do poslední minuty? Jak už tu někteří trefně napsali, tak kromě toho, že film lze považovat za nepřímého předchůdce novějšího a brutálnějšího Eden Lake, tak v čem vyniká je opravdu postupné gradování napětí a celkové atmosféry. Od pozvolného rozjezdu začínajícího nenápadnou psychickou šikanou přes šikanu fyzickou až k nekompromisní závěrečné dvacetiminutovce. Spader a jeho psychopatickej hezounek tady každopádně podává svůj životní výkon, kterému už se pak v žádném filmu ani nepřiblížil. Ústřední sourozenecké duo pak rozhodně nejsou žádní uplakánci a nebojí se agresorům nekompromisně postavit. Za mě rozhodně kvalitní atmosférická nostalgie a po opakovaném shlédnutí i poctivý čtyři hvězdice.75% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Povedený  thriller, který zručně stupňuje teror. Cunnigham není dobrý režisér (průměrný PÁTEK TŘINÁCTÉHO, ubohá DEEP STAR SIX), ale narozdíl od jeho ostatních počinů, mají NEW KIDS spád, napětí, sympatické ústřední hrdiny a dostatek dalších taháků (lunapark, ve kterém se odehraje finální masakr nebo bojový pes, který je celý film cvičen, aby se v pravou chvíli utrhl ze řetězu). Obzvlášť musím pochválit zmíněné finále v lunaparku, které je plné originálních úmrtí, do nichž jsou zapojeny jednotlivé atrakce. A pozornost si zaslouží i obsazení, ve kterém se vedle eighties béčkového veterána Toma Atkinse objeví i mladičký James Spader jako psychotický Dutra či Eric Stoltz. Vedle FREDDY VS. JASON je tohle nejlepší film v jakém měl Cunningham kdy prsty. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Režisér, co odstartoval sérii Pátek třináctého, kupodivu v tomto případě nenatočil horror, jako spíše teenagerovský thriller. S nadsázkou se dá říct, že tenhle snímek byste kdysi v půjčovnách našli někde mezi jedničkou Karate Kida a The Zero Boys. Ale vážně stojí za to! Ze začátku je to mezi hlavními hrdiny a partou hajzlů spíš takové oťukávání: naschvály, obtěžování, nějaká ta rvačka. Postupně je ale nad slunce jasné, že někdo musí z kola vypadnout. Zkrátka půjde o život. Film má sympatické obsazení, škoda jen Toma Atkinse, že se tu neohřál déle. Veškerou pozornost na sebe strhává mladý James Spader jako psychopatický vůdce gangu Dutro. To je vážně hajzl k pohledání, jenž se ničeho nezalekne. Naštěstí má v hlavním hrdinovi dobrého soupeře, takže je na co koukat. Finální zúčtování v titulním lunaparku vypadá díky přestřelce a krvi jako z jiného filmu, ale to už k tomu patří. Tenhle snímek mi prostě sednul. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Když se sourozenci Loren a Abby přestěhují po tragické smrti rodičů ke strýčkovi Charliemu, netuší, jaké hrůzy je čekají. Asi dvě třetiny filmu jsou klasickým teenagerovským příběhem o snaze zapadnout mezi ostatní, šikaně a samozvané partě, co si hraje na vůdce, které musí všichni poslouchat. Ano, je to vesměs přehlídka ukázkových debilů a primitivů, z nichž viditelně vyčuhuje, mám na mysli nejen herecky, James Spader. Popravdě ty první dvě třetiny filmu mě moc nebavily a notně zestárly. Vše se rozjede v momentě, kdy je Abby unesena. Kromě různých xploitation jsou zde i náznaky rape and revenge, ale jen náznaky, což nakonec úplně nevadí. Atmosféra ke konci zhoustne a pro mne nejděsivější byly momenty s pitbullem. Jako horor bych snímek neoznačoval, podobně jako na IMDb ho vidím coby kriminální drama s nepříjemným koncem pro některé postavy. Ten kukuč na úplném závěru nekomentuji.... 3,5* ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Rozhodne nejde o exploitation súčasného typu, v ktorom sa vo veľkom prelieva krv. Skôr by som Lunapark smrti charakterizoval ako "mlátičku" s prvkami vykorisťovania. Sily agresorov aj napadnutých sú pomerne vyrovnané: Loren a jeho sestra Abby sú deti plukovníka, vychované k telesnej zdatnosti, odvahe a vytrvalosti. Prvá polovica filmu je viac-menej zoznamovacia. Postupne sa vykresľujú charaktery postáv, objavujú sa prvé náznaky konfliktov, ktoré majú povahu školského šikanovania. Druhá polovica je podstatne akčnejšia: prenasledovanie, bitky, strelné zbrane. Hlavný záporák - albín Dutra je odpudzujúci frajer, s mylnou predstavou o vlastnej dôležiteľnosti. Už len pri pohľade na neho sa otvára divákom v kapse vreckový nožík. Jeho strašná smrť v závere pôsobí ako zadosťučinenie. James Spader zvladol túto ulohu presvedčivo. Záverečné klišé hororových filmov, ktoré má poukazovať na to, že zlo ešte žije a nepodarilo sa ho zničiť úplne a definitívne však nefunguje ako by malo. Možno tak v obraznej rovine. Malý školáčik, ktorému patria záverečné sekvencie filmu, je posledným preživším z bandy oveľa starších grázlov. Nepredstavuje hrozbu pre Lorena a Abby, ale skôr pre spoločnosť. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama